Pašā Rīgas sirdī - Daugavā notiks vindsērfinga sacensības

Piektdien, 17. jūnijā Daugavā pie Swedbank ēkas starp Akmens un Vanšu tiltiem Rīgas centrā būs skatāms vindsērfings.

Latvijas Vindsērfinga Asociācija sadarbībā ar Rīgas Domi rīko vindsērfinga sacensības "Rīgas Regate 2011". Reģistrācija sacensībām sāksies plkst. 13:00, pirmais starts plkst. 14:30 un norisināsies gandrīz līdz saulrietam, ja vēja virziens un ātrums būs labvēlīgs šim no vēja tik atkarīgajam sporta veidam. Sagaidāms, ka sacensības no abiem Daugavas krastiem un tiltiem vēros vairāki simti interesentu.

Parasti vindsērfinga sacensības notiek Ķīšezerā vai kādā no pieejamākām Latvijas akvatorijām, taču šogad, pateicoties Rīgas Domes un Swedbank atbalstam, vienas sacensības būs iespēja izvest arī Daugavā, pašā pilsētas sirdī.

Vindsērfings Latvijā neietilpst populārāko sporta veidu sarakstā, jo, lai ar to nodarbotos, nepieciešami vairāki priekšnoteikumi – piekļuve lielām ūdens tilpnēm, speciāls inventārs, ilgstošāka apmācība. Taču nenoliedzami šis sporta veids Latvijā ir ar vārdu, un par to liecina fakts, ka 2010.gadā pirms Saulgriežiem Liepājā notika Pasaules Čempionāts vindsērfingā Raceboard klasē, kas guva daudzu starptautisku autoritāšu atzinību. Savukārt šogad augustā Liepāja uzņems daudzus ārzemju sportistus un viesus uz Eiropas Čempionāta un Grand Prix Pasaules Tūres sacensībām populārākajā un ātrākajā vējdēļu klasē Formula Windsurfing.

Sagaidāms, ka Rīgas Regatē dalību ņems tādi Latvijas vārdu pasaulē nesuši vindsērfinga entuziasti kā pasaules vicečempions Gunārs Rozenbergs, olimpiete Vita Matīse, Eiropas čempione Raceboard klasē Ilona Grīnberga-Dzelme, vairākkārtējs Latvijas un Baltijas čempions vindserfingā Formula klasē, pasaules čempions ledus burāšanā Jānis Preiss un citi sportisti. Sacensības komentēs ar šo sporta veidu uz tu esošais Ēriks Loks.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Sējas svētki Ausekļu dzirnavās! Bauskas TIC
Baudi notikumiem bagātu dienu Ausekļu dzirnavās! | Skatīt vairāk
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Riga Islande Hotel
,


Daugavkrasti
,


Krāslavas TIC
,


Salaspils novada TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50637603sec.