Krāšņākā Līgo nakts šogad izskanēs Ikšķilē [2]

Latvijas Radio 2 arī šogad turpina tradīciju organizēt Latvijā vērienīgākos Līgo svētkus un aicināt tautu uz kopīgu Līgo svētku svinēšanu. 23. jūnija vakarā plkst. 21:00 Daugavas krastā Ikšķilē, pretī Sv. Meinarda salai, notiks skanīgais Latvijas Radio 2 svētku pasākums etnopopa stilā „Latvija Līgo Ikšķilē”. Koncertu ar Latvijas iemīļotāko popmūziķu un folkloras grupu piedalīšanos tiešraidē varēs klausīties Latvijas Radio 2 un skatīties LTV1.

Kā ik gadu, arī šoreiz Latvijas Radio 2 cer sapulcināt Līgas un Jāņus no visiem Latvijas novadiem, veidojot lielāko Līgu un Jāņu kopkori. Visi Jāņi un Līgas, uzrādot personu apliecinošu dokumentu, pasākumu varēs apmeklēt par brīvu, reģistrējoties pie ieejas, bet koncerta beigu daļā tiks aicināti skatuves tuvumā, lai vienotos kopīgā dziesmā.

Jau divas stundas pirms koncerta sākuma – no plkst.19:00 apmeklētāji varēs piedalīties Līgo apdziedāšanās dziesmu un oriģinālāko vainagu konkursos, piedalīties latviskās atrakcijās folkloras kopas „Vilki” vadībā, baudīt vietējo deju, orķestru, koru kolektīvu kā arī Latvijas labāko folkloras kopu svētku ielīgošanas priekšnesumus.

Koncertā apvienoto mūziķu sastāvā, instrumentālistu Kristapa Krievkalna un Kristīnes Kārklas-Puriņas vadībā, piedalīsies dūdu un bungu mūzikas grupa „Auļi”, Suitu sievas, vīru kopa „Vilki”, folkloras draugu kopa un kapela „Vīteri”, folkloras kopas „Laimas muzykanti”, „Ilža”, „Grodi”, „Rudzi” un „Medainis”, čigānu ansamblis „Dzheski Gloss”, Ieva Akuratere, Atis Auzāns, Kaža, Olga Rajecka, Liene Candy, Aisha, Dainis Skutelis, Ivo Fomins, Riči, Jānis Krūmiņš un citi izpildītāji.

Īsi pirms pusnakts lustīgā Līgo nakts ballē uz dejām aicinās grupa „Apvedceļš”, Uškānu ģimenes ansamblis, „Musiqq” un DJ Aivis. Pasākuma apmeklētājiem plašā izvēlē tiks piedāvāti arī katram novadam raksturīgākie ēdieni.

Ieejas biļetes uz pasākumu var iegādāties „Biļešu paradīzes” kasēs un pasākuma norises vietā, Visas biļetes piedalīsies loterijā un tikai Ikšķilē noskaidrosies, kurš laimēs ceļojumu divām personām uz Kipru. Līgotāju ērtībām šogad būs pieejamas telšu vietas – plašāka informācija pieejama www.lr2.lv .

Pasākums „Latvija līgo Ikšķilē” šogad notiek ar Hipotēku Bankas ģenerālatbalstu. Sadarbības partneri – „Aldaris”, Ikšķiles novada pašvaldība un ceļojumu birojs „Jēkaba aģentūra”. Svētkus organizē „Izklaides producentu apvienība 7”.

Vairāk informācijas lr2.latvijasradio.lv/11jaanji/aktu.htm

 

Aktivitātes „Latvija līgo Ikšķilē” ietvaros 19:00 - 21:00

Jau divas stundas pirms koncerta sākuma – no plkst.19:00 Ikšķilē, Daugavas krastā valdīs īsta rosība un jautrība. Uzstāsies Ikšķiles un Ogres novada pašdarbības kolektīvi - pūtēju orķestris „Ciemupe”, deju kolektīvi „Spole” un „Pavards”, bērnu vokālais ansamblis „Puķuzirnis”, dziedās kori un visu Latvijas novadu folkloras grupas.

Folkloras kopu „Vilki” un „Vilcenes” dalībnieki līgotāju izveicību pārbaudīs loka šaušanā un cirvju mešanā, lēkšanā ar maisiem un vainadziņu mešanā, bet mazie apmeklētāji varēs piedalīties senās latvju spēlēs un rotaļās.

Savukārt, visi pasākuma apmeklētāji – ģimenes, radu vai draugu kopas aicināti piedalīties Līgo apdziedāšanās dziesmu konkursā, laikā no 19:00 līdz 21:00 izpildot to visas publikas priekšā. Pašsacerēto apdziedāšanās dziesmu vērtēšanā iesaistīsies folkloras grupu dalībnieki. Labākās dziesmas izpildītāji TV tiešraides laikā balvā saņems gardumu grozu no „Rīgas Miesnieka”.

Paralēli tam notiks arī skaistāko un oriģinālāko Jāņu vainagu konkurss. Ikviens aicināts uz pasākumu līdzi ņemt sev, savam draugam vai kādam no koncerta dalībniekiem paša darinātu vainagu, izmantojot visdažādākos dabas materiālus.. Visi vainagi tiks izvietoti izstādē, bet interesantākā darinājuma autors saņems alus darītavas „Aldaris” pārsteiguma balvu.

Novadu tematika Līgo vakarā valdīs ne vien uz skatuves, bet arī pasākuma apmeklētājiem plašā izvēlē būs iespēja nobaudīt visdažādākos nacionālos ēdienus – bukstiņputru ar speķi, putraimdesas, Kurzemes skābputru, sklandraušus, Latgales buļbeškinus, Vidzemes pītes, cūku ausis, stilbus un šņukurus, grilētas zivis, štovētus kāpostus, zirņus, protams, neiztrūks arī šašliks, desiņas un citi gardumi.

ALDARIS visus līgotājus iepazīstinās ar trim jaunākajiem alus brūvējumiem – „Dūmaku”, „Muižnieku” un „Kviešu”, kas tapuši pēc senajām receptēm. Degustācijas teltī būs arī iespēja pārliecināties, kā katrs no šiem aliem sader ar vietējiem ēdieniem.

Jau esam ziņojuši, ka kādu no līgotājiem, kurš būs nopircis ieejas biļeti pasākumā, koncerta beigās gaida īpaša balva – ceļojums 2 personām uz Kipru no JĒKABA AĢENTŪRAS un TURKISH AIRLINES. Taču ikviens, kurš aizpildīs īpašu „Jēkaba aģentūras” anketu, pirms koncerta varēs piedalīties mazajā loterijā un laimēt dažādas interesantas balvas. Konkursu izspēle – 20:00 un 20:45

ikskile

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Līfo 06/22/2011 21:39 Kādas ir biļešu cenas?

2 Žuks 06/22/2011 09:57 Vai ikšķilniekiem kāds pajautāja grib viņi tādu bardaku pie savām mājām, vai negrib?

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Mūsdienu Latvijas garšas. Gardēžu pasākums Viesistaba
Visas vasaras garumā, katru trešdienu gardēžu pasākumi angļu valodā. Gatavo kopā ar šefpavāru Mūsdienu Latvijas garšas. Gan individuāliem viesiem, | Skatīt vairāk
Latvija 79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.05.2024 - 19.05.2024 Muzeju nakts Tukuma novadā Tukuma TIC
Eiropas Muzeju nakts ietvaros arī Tukuma pusē aicinām baudīt izstādes, muzikālus priekšnesumus, kā arī arī gūt jaunus atklājumus, darbojoties | Skatīt vairāk
"Ragakrasts"  brīvdienu mājas Mērsragā Tukuma TIC
Ģimenēm ar bērniem draudzīgas, gaumīgas, labiekārtotas mājiņas Mērsragā www.ragakrasts.lv | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.05.2024 - 18.05.2024 DZELTENAIS SKRĒJIENS | Engurē Tukuma TIC
Vai esi jau izplānojis, kā pavadīsi 18.maiju? Engurē tevi gaida aizraujošs skrējiens. Piesaki savu dalību līdz 14.05. un saņem personalizētu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.13054085sec.