Ieskaties nedēļas nogales pasākumu kalendārā Latvijā 09.-11.09.2011

9. septembris

RĪGA

plkst.19:00 Rīgas Doma ērģeļmūzikas kocerts: Tokātas ērģelēm un Kyrie garīgie dziedājumi - Lotars Džeriņš ērģeles, Vokālā grupa PUTNI, vadītāja Antra Dreģe. Programmā J.S.Bahs, H.Pērsels, A.Kaplē, P.Dambis, Im.Ramiņš, A.Kalējs

Peldošais mākslas centrs “NOASS un Betanovuss”, AB Dambis, Starptautiskais Laikmetīgās un video mākslas festivāls “Ūdensgabali” 2011. pl.20:30 – 22:00 “Cologne Off VII” programma "Art and the City" / "Māksla un pilsēta". 22:00 – 23:30 Filmas no “Starptautiskā Oberhauzenas īsfilmu festivāla” arhīva

no pl.10:00 Latvijas Dabas muzejā būs apskatāma izstāde „Dāliju parāde 2011”, kas tapusi sadarbībā ar Rīgas Dārzkopības un biškopības biedrības Dāliju audzētāju sekciju. Izstādē būs aplūkojami vairāk nekā 400 dažādu šķirņu dāliju ziedi, starp tām arī pavisam jaunas šķirnes. 

No 9. līdz 11. septembrim norisināsies 6. starptautiskais Mercedes-Benz kupeju salidojums “Luxury of Mercedes-Benz coupes 2011”, kas savus dalībniekus no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas un Ukrainas aicinās izbaudīt Rīgas viesmīlību un iepazīt Vidzemes skaistās pilis

pulksten 19:30 Ziemeļeiropas Zonas drifta čempionāta, gan Latvijas Drifta Čempionāta (PRO) klase noslēdzošā posma dalībnieki dosies organizētā parādē uz Vecrīgu, kur visus sportistus un viņu spēkratus būs iespējams skatīt klātienē Rātslaukumā. Parādes maršruts 09.09.2011- izbraukšana 19:30 no S. Eizenšteina ielas – Šmerļa iela – Brīvības iela – Vairoga iela – Ieriķu iela – A. Čaka iela – Pērnavas iela – Brīvības iela – Raiņa bulvāris – 13. janvāra iela – 11. Novembra krastmala- iebraukšana Rātslaukumā ~20:00 uzturēšanās līdz ~ 20:30

 

JŪRMALA

plkst. 17.00 Aspazijas māja. Dzejas dienas – tikšanās ar dzejnieci Dagniju Dreiku „Dzejnieks – tas pats šamanis…” 

plkst. 14.00 Kauguru bibliotēka Dzejas dienas „Vējš sapūš zelta dālderus”. Piedalās sākumskolas „Atvase” 4. klases skolēni ar dzejas lasījumiem.

plkst. 17.30 Jūrmalas pilsētas muzejs. Mākslinieces Silvijas Aueres personālizstādes „Dzīves atziņas” atklāšana.

plkst. 18.00  Jūrmalas pilsētas muzejs.Dziedam tautas dziesmas. Aicināti visi dziedātgribošie ļaudis dziedāt tautas dziesmas savam un citu priekam.


KURZEME

pl.19:00 Ventspils Jaunrades nams "Kurzemes dzejas dienas 2011". Ventspils Starptautiskās Rakstnieku un tulkotāju mājas 5 gadu jubilejas grāmatas "Sirds ir jūras vārti" atvēršana.

pl.17:30 Ventspils biblioteka Kurzemes dzejas dienas 2011”. Brinda Ceriņa „Roze bez ērkšķiem”. Monoizrāde par dzejnieci Mirdzu Ķempi. Piedalās- Anda Albuže

 

VIDZEME

Ķekavas novada pilsētās norisināsies starptautisks festivāls „Via Ķekava 2011”. Trīs dienu festivāla programmā iekļauta uzņēmēju konference, nevalstisko organizāciju forums un plaša brīvdienu izklaides programma ģimenēm ar iecienītu Latvijas un ārvalstu mākslinieku piedalīšanos.

pl.10.00 Ilzenes SKIM centrā „Dailes” Dzejas dienu pasākums. 

pl.14.00 Veclaicenes bibliotēkā Dzejas dienām veltīts pasākums. Tikšanās ar laika vērotāju, dzejnieku, filozofu un bibliotekāru Vili Bukšu.

no pl.7:00 Cēsīs, viesu namā "Laso" un Cēsu lidlaukā, notiks 3.Latvijas čempionāts lidojumos ar moto paraplānu "Latvijas Karlsons 2011".

Valkas novada Dzejas dienu pasākums - „Dzejas pieturas” būs: plkst.14.00 – Zvārtavas pagasta bibliotēkā un Ērģemes pagasta Omuļu bibliotēkā, bet plkst.16.00 – Ērģemes pagasta Turnas tautas namā un Valkas pagasta Sēļu bibliotēkā. Savukārt plkst.18.00 visi dzejas draugi aicināti uz Valkas pagasta Saieta namu „Lugažu muiža”, kur notiks pasākuma „Dzejas pieturas” noslēgums – kopējs vakara sarīkojums „Gadalaiks Vārdkritis”.

plkst. 18.00 Siguldas pagasta kultūras namā tiks atklāta mākslinieces Dzidras Baumas gleznoto portretu izstāde „Latvieši”, veltījums Latvijai, Dzejas dienām un Krišjāna Barona jubilejai.

no pl.15:00 Valkā norisināsies jau XIV tradicionālais masu skrējiens „Valga – Valka”. Tā mērķis ir popularizēt sportu starp Latvijas un Igaunijas pierobežas novadiem.

 

ZEMGALE

Starptautiskais Baltijas valstu amatierteātru festivāls BALTIJAS RAMPA 2011 Jelgavas kultūras namā 13.30 Mihails Bulgakovs JAUNA ĀRSTA PIEZĪMES, Tartu Vilde teātris (IGAUNIJA), režisore Līsi Tegelmane; 16.30 KAS IR MĪLESTĪBA? (pēc Viljama Šekspīra traģēdijas ROMEO UN DŽULJETA motīviem), Teātris ARLEKIN (LIETUVA), režisore Tatjana Timko; 20.00 Dario Fo, Franka Rame BRĪVĀ LAULĪBA, Rēzeknes Tautas teātris (LATVIJA), režisore Māra Zaļaiskalns 

plkst. 19, Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā centrā notiks Normunda Rutuļa jubilejas koncerts 4DESMIT, kura noslēgumā koncerta apmeklētājiem būs iespēja tikties ar mākslinieku „meet&greet” telpā.  

Pulksten 14:00 Jēkabpilī no pieturas „Poliklīnika” savu braucienu sāks 5.maršruta „Dzejas autobuss”. Šoreiz autobusā dzeju varēs ne tikai lasīt, bet arī paņemt līdzi. Brauciens autobusā būs bez maksas. Autobuss kursēs līdz pulksten 16:00. Pl. 18:00 Vecpilsētas laukumā sāksies akcijas „Meklējam dzejnieku” noslēgums. Pl.18:30 Vecpilsētas laukumā - interešu apvienības „Literāts” lasījumi. Pl. 19:00 sāksies dzejas un mūzikas improvizācija „Apvārdot un apspēlēt”.

plkst. 10.00 Zaļenieku muižas pils, Jelgavas novads, Zaļenieku pagasts – Eiropas kultūras mantojuma dienu atklāšana. Meistarklase „Vēsturisko mūru un apmetumu restaurācija”, vada restaurators Valdis Platais. Meistarklase „Parādes tortes pilī”  Kontaktpersona Valija Barkovska -22043531

 

LATGALE

Plkst. 13:00 Daugavpils Sociālās aprūpes un rehabilitācijas dienas centrā, Liepājas ielā 4 Dzejas svētki. Literatūras un mākslas muzeja atklāšana. Dzejas svētki Dienas centrā iesāksies ar Daugavpils dzejnieku grāmatu izstādi, turpinājumā tiks atvērts Sociālās aprūpes un rehabilitācijas dienas centra Literatūras un mākslas muzejs, notiks dzejas meistarklase, mūziķu un dziedātāju koncerts. 

 

10. septembris

 

RĪGA

Naktī no 10. uz 11. septembri Rīgā risināsies mūsdienu kultūras forums „Baltā nakts”, kurā ikvienam būs iespēja apmeklēt un iesaistīties 67 daudzveidīgos mākslas un kultūras projektos. Šogad forums notiek jau sesto gadu un tā moto ir “Nesaki ne jā, ne nē, ne balts, ne melns!”

no pl.19:00 Peldošais mākslas centrs “NOASS un Betanovuss”, AB Dambis, Starptautiskais Laikmetīgās un video mākslas festivāls “Ūdensgabali” 2011. Festivāla noslēguma diena un Laikmetīgās kultūras festivāls “Baltā nakts”

no pl.10:00 Latvijas Dabas muzejā būs apskatāma izstāde „Dāliju parāde 2011”, kas tapusi sadarbībā ar Rīgas Dārzkopības un biškopības biedrības Dāliju audzētāju sekciju. Izstādē būs aplūkojami vairāk nekā 400 dažādu šķirņu dāliju ziedi, starp tām arī pavisam jaunas šķirnes.

Sarkandaugavā (Sarkandaugavas ielā 24) norisināsies informatīvi izglītojošs pasākums "Labie kaimiņi", kura mērķis ir dot iespēju multikulturālās un daudznacionālās Sarkandaugavas iedzīvotājiem iepazīt citam citu un veicināt pozitīvas kopienas veidošanos.

No 9. līdz 11. septembrim norisināsies 6. starptautiskais Mercedes-Benz kupeju salidojums “Luxury of Mercedes-Benz coupes 2011”, kas savus dalībniekus no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas un Ukrainas aicinās izbaudīt Rīgas viesmīlību un iepazīt Vidzemes skaistās pilis

no 18:00-19:00 Argentīnas tango studijas „TangoStudio” vadītājs un tango pasniedzējs Aigars Stirna aicina visus interesentus Baltajā naktī, uz Argentīnas tango atvērto stundu - iepazīšanās nodarbību, kas notiks Vecrīgas kafejnīcā „Bastejkalns”, Z.A.Meierovica bulvārī 12. Deju partneris nav nepieciešams. Ieeja bezmaksas!

pl.11:00 Uzvaras parkā risināsies ekstrēmo sporta veidu sacensības, kurās sportisti dažādās vecuma grupās varēs sacensties sportiskajā meistarībā: skeitbordā, riteņbraukšanā, skeitrollingā, kīkingā, skeitborda slalomā, kā arī augstlēkšanā ar skrituļslidām

JŪRMALA

no 18:00 līdz 23:00 Jūrmalas laundžā "Let To..." notiks vasaras sezonas aizvēršana. "Let To...", kas atrodas Dzintaru pludmalē notiks denim markas "PR Jeans Baltic" skate, bet pie dj-pults plates griezīs "DanceRadio.lv Connection" pasākumu sērijas rezidenti Bogdan Taran, Max Lomov un DJ Dmi3.

 

VIDZEME

Ķekavas novada pilsētās norisināsies starptautisks festivāls „Via Ķekava 2011”. Visas dienas garumā Ķekavas centrā un novadā notiks dažādi pasākumi – amatnieku tirdziņš, galda spēļu maratons, seno mūzikas instrumentu paraugdemonstrējumi, sakrālās mūzikas koncerts, radošās darbnīcas bērniem un pieaugušajiem u.c. aktivitātes. Iepazīt sadraudzības valstu kultūru, tradīcijas, vēsturi, tūrisma iespējas un tautas tērpus varēs septiņu festivāla dalībvalstu Igaunijas, Lietuvas, Polijas, Baltkrievijas, Krievijas, Vācijas un Turcijas pārstāvniecību informatīvajās teltīs Ķekavas centrā. Savukārt īpašajā degustāciju ielā varēs izgaršot šo valstu nacionālos ēdienus, kā arī Latvijas uzņēmumu piedāvātos produktus. Dažādu tautu mūziku un tradīcijas varēs iepazīt arī 1. starptautiskajā Katlakalna folkloras festivālā un sadraudzības valstu koncertā „Vienotā rakstā – krāsu, nošu, deju, domu un sirdspukstu rakstā”, kurā piedalīsies tautas deju kolektīvi un mūziķu apvienības no visām festivāla dalībvalstīm. Festivāls noslēgsies ar rokkoncertu „Bliez no bedres” pie t/c „Liiba” un zaļumballi ar grupas „Dzelzs Vilks” piedalīšanos.

vakarā Alūksnes apkaimē gaisa balonu festivāls „Liepna no putna lidojuma”. Labvēlīgos laika apstākļos - arī vakara spīdēšana (vieta tiks precizēta). 

pl.11.00 Viktora Ķirpa Ates muzejā „Pļaujas svētki Atē”.

no pl.7:00 Cēsīs, viesu namā "Laso" un Cēsu lidlaukā, notiks 3.Latvijas čempionāts lidojumos ar moto paraplānu "Latvijas Karlsons 2011".

plkst.11.00 Eiropas kultūras mantojuma dienas Cēsīs. Pirmo reizi plašāka sabiedrība savām acīm varēs skatīt Cēsu Jaunās pils vēsturisko interjeru apdares, kuras teju vai gadsimta garumā slēpa daudzkārtīgi (8-10) krāsojumu slāņi

plkst. 11.00 Turaidas muzejrezervātā notiks Eiropas kultūras mantojuma dienas pasākums „Uz izpēti un zināšanām balstīta restaurācija”.

no pl.11:00 Madonas novadā jau piekto gadu pēc kārtas notiks tā saucamās bezceļu braukšanas sacensības „Latvijas atklātā trofi-reidu čempionāts”. Sacensībās savā starpā spēkosies sporta automašīnas, traktori un kvadracikli. Sacensības iesāksies ar sacensību dalībnieku braucamrīku parādi un startu, kas notiks Madonā Saieta laukumā. Pašas sacensības notiks atpūtas kompleksa „Rēķu kalns” teritorijā, kas atrodas 8km attālumā no Madonas.

no pl.12:00 – 16:00 Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs aicina piedzīvot Eiropas kultūras mantojuma dienu gleznainajā Vecpiebalgas pagastā muzeja lauku nodaļā „Vēveri”. Šajā dienā muzejā būs bezmaksas ieeja.

KURZEME  

no 10. septembra līdz 1. oktobrim Liepājā notiks jau 10. Starptautiskais Liepājas Ērģeļmūzikas festivāls. 

pl.12:00 Ventspils Piedzīvojumu parks TREK Philips MTB velomaratona 6.posms kalnu riteņbraukšanā

pl.19:00 Ventspils Jaunrades namā. "Kurzemes dzejas dienas 2011” Ventspilī ietvaros Liānas Langas dzejas programma “Skatiens”. Bezmaksas pasākums.

plkst. 11:30 Olimpiskā centra „Ventspils” teritorijā svinīgi tiks atklāti rekonstruētie tenisa korti. Ar simbolisku servi tenisa kortus atklās Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs

 

ZEMGALE

pl.11:00 Latvijas Autokrosa sezona noslēdzas Mūsas trasē, un, arī šis gads nav izņēmums. Sporta Kompleksā Mūsa tiks noskaidroti 2011. gada Latvijas Autokrosa Čempionāta uzvarētāji, kā arī Baltijas D-3A bagiju klases kausa ieguvējs, LAF Vasaras kausa uzvarētājs folkreisā un jaunizveidotā Mūsas kausa ieguvēji gan folkreisā gan arī autokrosā. 10.septembrī trasē dosies Latvijas Autokrosa Čempionāta un Baltijas D-3A bagiju kausa izcīņas, VAZ Klasikas kausa, Latvijas Jaunatnes čempionāta CK125 klases, kā arī Latvijas Bērnu čempionāta Beta bagiju dalībnieki, lai cīnītos par uzvaru gan Mūsas trasē, gan visā 2011. gada čempionātā.  

Starptautiskais Baltijas valstu amatierteātru festivāls BALTIJAS RAMPA 2011 Jelgavas kultūras namā. 13.30 Oskars Lutss, Ago Endriks Kerge LOTERIJAS BIĻETE, Tabiveres teātris (IGAUNIJA), režisors Teniss Leps; 16.30 Valentīns Krasnogorovs CIETSIRDĪGĀ STUNDA, Rēzeknes teātris – studija JORIKS (LATVIJA), režisors Vladimirs Petrovs; 19.30 Laimute Pocevičiene PENELOPE, Telšu Žemaites drāmas teātris, režisore Laimute Pocevičiene

no pl.19:00 Koknesē Eiropas kultūras mantojuma dienu ietvaros „Kultūras mantojums - zināšanas un prasmes”, Kokneses tūrisma centrs sadarbībā ar Kokneses kultūras namu organizē dažādus pasākumus, kurus aicina apmeklēt gan lielus, gan mazus interesentus. 

no pl.13:00 Jelgavā, Uzvaras parkā, notiks ikgadējā Metālapstrādes diena, kuras laikā šogad pirmo reizi apmeklētāji varēs vērot metālmākslas simpoziju „Otrā elpa”.

plkst. 15 latviešu rakstnieki un dzejnieki Tērvetes „Sprīdīšos” – Annas Brigaderes memoriālajā muzejā – vienosies Sprīdīša tēmas „Aiziet, aizbraukt, atgriezties” šifrējumā. Notiks jaunu oriģināldarbu lasījumi, klasiskās mūzikas koncerts un vakarēšana folkloras kopas „Vilcenes” pavadījumā.

Bauska, Rātslaukumā pl.10.00 – 14.00 amatnieku tirgus un amatu demonstrējumi, 10.00 – 14.00 ekskursijas rekonstruējamajā rātsnamā, 11.30 Eiropas kultūras mantojuma dienu svinīgā atklāšana Bauskas novada pašvaldība Kultūras ministres Sarmītes Ēlertes uzruna, 12.00 Bauskas novada amatierkolektīvu kultūras programma

plkst.15.00 Rundāles pils, Rundāles pils, Rundāles novads Rundāles pils ansambļa un Mežotnes pilskalna ar senpilsētu aizsardzības zonas projekta prezentācija: Rundāles pils muzeja direktora I.Lancmaņa uzruna; UNESCO LNK ģenerālsekretāres Dagnijas Baltiņas prezentācija; „Pasaules kultūras un dabas mantojuma aizsardzības Konvencija”; Ainavu arhitektes Māras Urtānes Rundāles aizsardzības zonas prezentācija

plkst. 14.00 Bauskas Novadpētniecības un mākslas muzejā tiks atklāta Latvijas tekstilmozaīkas meistaru darbu izstāde

 

LATGALE

plkst. 11.00 Balvos „Seno amatu darbnīcā” Lāča dārzā būs gaidīts ikviens, kuru interesē seno mēbeļu restaurācijas noslēpumi. Ērika Kanaviņa vadībā varēsiet apskatīt darbnīcu, iepazīties ar seniem amatnieku rīkiem, iemēģināt roku virpošanā ar koka virpu, būt liecinieki kādas senas mēbeles restaurācijā.

no 11.00 – 16.00 Balvu novada muzejā varēsiet apskatīt meistara gatavoto latgaļu lauku sētas maketu un no 200 gadus veca koka darinātās klēts durvis.

 

 

11. septembris

RĪGA

plkst. 19.00 „Magic Sand Riga” smilšu skulptūru parkā Svētdienas saulrieta mūzika ar Haraldu Sīmani un Arvīdu Ulmi.

no pl.10:00 Latvijas Dabas muzejā būs apskatāma izstāde „Dāliju parāde 2011”, kas tapusi sadarbībā ar Rīgas Dārzkopības un biškopības biedrības Dāliju audzētāju sekciju. Izstādē būs aplūkojami vairāk nekā 400 dažādu šķirņu dāliju ziedi, starp tām arī pavisam jaunas šķirnes.  

no 12.00 līdz 17.00 Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs Eiropas kultūras mantojuma dienu ietvaros aicina piedzīvot „Seno amatu dienu". Šajā dienā īpaša ieejas cena muzejā – 1 LVL. No plkst.12.00 visā muzeja teritorijā apmeklētājus sagaidīs un ar senajām amatu prasmēm iepazīstinās trīsdesmit dažādu amatu meistari. Katram būs iespēja izmēģināt savus spēkus un meistarību skalu grozu pīšanā, podu veidošanā, karošu grebšanā, puzuru darināšanā, ziepju vārīšanā, medus sviešanā, dzintara apstrādē, pastalu darināšanā, ādas apstrādē un citos amatos.

pl.11:00 Uzvaras parkā risināsies ekstrēmo sporta veidu sacensības, kurās sportisti dažādās vecuma grupās varēs sacensties sportiskajā meistarībā: skeitbordā, riteņbraukšanā, skeitrollingā, kīkingā, skeitborda slalomā, kā arī augstlēkšanā ar skrituļslidām

JŪRMALA

starti no pl.10:00 Dzintaru pludmale. „Baltic Miles” skriešanas pusmaratons (5, 10, 21 km un bērnu skrējieni

Priedaines stacija. Latvijas Republikas čempionāts airēšanā sprintā 

Tradicionālais Dzejas dienu pasākums Jūrmalā notiks Horna dārzā Jomas ielā 35, vainagojot Jūrmalā kā Raiņa un Aspazijas pilsētā notiekošos daudzos dzejai un abiem dzejniekiem veltītos sarīkojumus: plkst. 12.00–20.00 Horna dārza grāmatu tirdziņš; plkst. 17.00 Kārļa Vērdiņa un Pētera Brūvera dzejas lasījumi. Dzeja bērniem un pieaugušajiem. Burtiņu zupas vārīšanas piedzīvojums.


VIDZEME

no pl.7:00 Cēsīs, viesu namā "Laso" un Cēsu lidlaukā, notiks 3.Latvijas čempionāts lidojumos ar moto paraplānu "Latvijas Karlsons 2011". 

plkst.12:00 Cēsu Jaunajā pilī tiks atklāta Tēvu dienai veltīta izstāde „Mans tētis pats, pats...”. Izstādē, lielformāta fotogrāfijās, būs redzamas 10 ģimenes, kuras pamatoti lepojas ar to, ka ģimenei ir labs tētis, kas piedalās bērnu audzināšanā un veiksmīgi prot savienot savu profesionālo karjeru ar ģimenes interesēm

No 9. līdz 11. septembrim norisināsies 6. starptautiskais Mercedes-Benz kupeju salidojums “Luxury of Mercedes-Benz coupes 2011”, kas savus dalībniekus no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas un Ukrainas aicinās izbaudīt Rīgas viesmīlību un iepazīt Vidzemes skaistās pilis

no pl.8:00 Madonas novadā jau piekto gadu pēc kārtas notiks tā saucamās bezceļu braukšanas sacensības „Latvijas atklātā trofi-reidu čempionāts”. Sacensībās savā starpā spēkosies sporta automašīnas, traktori un kvadracikli.

 

 KURZEME

plkst.17:00 Liepājas Latviešu biedrības namā Liepājas Simfoniskais orķestris diriģenta Andra Veismaņa vadībā koncertēs kopā ar klarnetistu Intu Dālderi.

pl.15:00 Ventspils Pārventas bibliotēka. "Kurzemes dzejas dienas 2011”. Koncertprogramma “Vērsis uz jumta”. Piedalās Ieva Parša, Orests Silabriedis, Andris Akmentiņš

 

ZEMGALE

pl.11:00 Latvijas Autokrosa sezona noslēdzas Mūsas trasē, un, arī šis gads nav izņēmums. Sporta Kompleksā Mūsa tiks noskaidroti 2011. gada Latvijas Autokrosa Čempionāta uzvarētāji, kā arī Baltijas D-3A bagiju klases kausa ieguvējs, LAF Vasaras kausa uzvarētājs folkreisā un jaunizveidotā Mūsas kausa ieguvēji gan folkreisā gan arī autokrosā. 11. septembrī trasē dosies folkreisa braucēji. Tiem dienas garumā būs jānoskaidro LAF Folkreisa Vasaras kausa ieguvējs. Paralēli centrālajam folkreisa seriālam būs jānoskaidro Mūsas kausa ieguvējs gan autokrosā, gan folkreisā. 


LATGALE

pl.13:00 Rēzeknes Jēzus Sirds katedrālē (pēc dievkalpojuma) Baroka mūzikas dienas Rēzeknē. Programma CARLO DONATO COSSONI „VOLA, COR MEUM” Garīgi skaņdarbi solo balsij, divām un trīs balsīm, korim un pavadījumam. Ieeja par ziedojumiem

pl.13:00 Ludzas amatnieku centrā, Tālavijas ielā 27a, Ludzā, piedāvā iepazīt tradicionālo Latgalē izmantoto skaidu jumtu seguma skaidu plēšanas norisi un Latgales sētām raksturīgo logu un durvju rotājumu, citu autentisko apbūves koka detaļu restaurāciju un izgatavošanu.

pl.11:00 Ludzas novadpētniecības muzejā, Kuļņevas ielā 2, arhitekta P.Blūma lekcija-seminārs speciālistiem un iedzīvotājiem par koka apbūves saglabāšanu un atbilstošu restaurāciju Ludzas vēsturiskajā centrā. Tāpat Ludzas novadpētniecības muzeja Brīvdabas ekspozīcijā apskatāmas 19.gs. beigu – 20.gs.sākuma Latgales lauku būves, no kurām jaunsaimnieka māja ir renovācijas procesā.

 


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam! Latvia Tours
NORĀDI VĒLMES -> SAŅEM PIEDĀVĀJUMU ČARTERCEĻOJUMAM 30 MIN LAIKĀ MĒS PALĪDZĒSIM SAPŅIEM ĪSTENOTIES! ;) | Skatīt vairāk
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 30.04.2024 Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.19584298sec.