Sv.Jāņa baznīca Ziemassvētku laikā aicina uz svētku koncertiem

Senākais Rīgas dievnams - Sv.Jāņa baznīca Ziemassvētku laikā aicina uz svētku koncertiem, kuros muzicēs Sergejs Jēgers, Kristīne Zadovska, Ingus Pētersons, Rīgas Doma zēnu koris un daudzi ārvalstu mūziķi.

17.decembrī no 19:30 notiek koncerts ‘’Eiropas Ziemassvētki. Eņģeļu balsis’’. Tajā dziedās Sergejs Jēgers, Jānis Kurševs, Jānis Apeinis un Rīgas Doma zēnu koris, muzicēs Baroka orķestris ‘’Collegium musicum Rīga’’ diriģentu Mārtiņa Klišāna un Māra Kupča vadībā.

Programmā skanēs Georga Frīdriha Hendeļa un Henrija Pērsela darbi.

25.decembrī, svētdienā 14:00 sākas Jāņa Lūsēna koncertprogramma ar latviešu dzejnieku Plūdoņa un Kārļa Skalbes vārdiem "Mazu brīdi pirms...", kurā dziedās LNO soliste Kristīne Zadovska un Ingus Pētersons, piedalīsies mūziķi Jāņa Lūsēna vadībā.

Savukārt 26.decembrī 17.00 būs Jāņa Lūsēna koncertprogramma ar Aspazijas vārdiem "Tas Vārds", kurā dziedās kontrtenors Sergejs Jēgers un skaņu partitūras atskaņos mūziķi Jāņa Lūsēna vadībā.

28.decembra vakarā 20:00 ‘’Eiropas Ziemassvētku’’ cikla noslēgumā skanēs Klaudio Monteverdi "Svētās Jaunavas vesperes" (Vespro della Beata Vergine), vērienīgs skaņdarbs, kas 17.gadsimta pasaules mūzikā iezīmē pāreju no renesanses uz baroku.

Koncertā piedalīsies soprāns no Lielbritānijas Anna Denisa, Zviedrijas soprāns Kristīne Lāšone-Malmberga, zviedru tenors Johans Kristensons, Saimons Vols no Lielbritānijas un igauņu bass Tāvi Tampū.

Skanējumu bagātinās kamerkoris "Voces Musicales" no Igaunijas un Tallinas baroka orķestris. Diriģents Risto Josts.

Apmeklētāju skatienus priecēs skaistākās gotiskās tīkla velves Baltijā un 18.gadsimtā sakšu meistara Apelbauma būvētais izgaismotais altāra retabls.

Biļetes nopērkamas "Biļešu Paradīze" kasēs, interneta tirdzniecības vietnēs un baznīcā pirms koncerta.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Latvija
Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.78334618sec.