Izdos speciālu karti ar Šerloka Holmsa un citu kino varoņu vietām Rīgā

Meeting.lv – tūrisma portāls par Latviju, Šerloka Holmsa dzimšanas dienas svinību gatavošanās ietvaros Rīgā, sagatavoja elektronisku karti ar atzimētām vietām, kur tika uzņemti filmas Šerloks Holms (kinostudijas «Ленфильм» (1979-1986) kadri.

Karte izstrādāta ar pazīstamākā holms-resursa 221b.ru atbalstu.

Rīgā tika uzņemtas 2 no 5 populārā seriāla filmām, kuru galveno varoni Anglijas karaliene atzina par labāko kino-Holmsu, bet aktieris Vasilij Livanov (Василий Ливанов) 2006.gadā saņēma britu impērijas ordeni.

Pamatojoties uz elektronisko karti, tiks sagatavots un OFFICIAL map of Riga & Jurmala speciālizlaidums – kurā būs atzīmētas vietas, kur tika uzņemts Šerloks Holms, kā arī citas filmas.

un OFFICIAL map of Riga & Jurmala – tūrisma karte, kuru izdod un bez maksas viesnīcās izplata portāls Meeting.lv. Tā ir viena no ērtākajām pilsētas centra kartēm tūristiem.

Fimas uzņemtās Rīgā ir resurss, kas sācis iedzīvoties un tam ir liels potenciāls.

Holms, Štirlic un citi populāri krievu filmu varoņi, kā rāda laiks, joprojām piesaista lielu interesi, gan vecāka gadagājuma tūristu vidū no bijušajām PSRS valstīm, gan jauniešiem no dažādām valstīm. Gidi ekskursiju laikā rāda „to pašu māju”, „to pašu kāpņu telpu”, „to pašu kino”, kas atrodas uz Jaunielas. Skaidrojumus var dzirdēt vācu, krievu un angļu valodās. Katrs otrais tūrists no Krievijas jautās – „Kā aiziet līdz Baker-Street – puķu ielai?’”. Tas atspoguļojies arī tūrisma infrastruktūras attīstībā – jau vairākus gadus šeit ir atvērta viesnīca Justus, kurā atrodas restorāns Aleks, kas apspēlē populāro „Aleks-Justasu”. Ielas otrajā pusē tika atvērta viesnīca Neiburgs, kurā mēs ar jums esam tikušies.

Pārsteidzoši, ka uz tik liela intereses fona, mēs svinēsim „Holmsa dzimšanas dienu” tikai pirmo reizi. Lieliski, ka aģentūra PR Linija izvirzīja un apņēmās organizēt šo pasākumu.

Visā pasaulē dažādas valstis un pilsētas plaši reklamē tieši ar vietām, kur tika uzņemtas dažādas filmas. Un nav svarīgi, vai filma ir tieši saistīta ar valsti (kā „Harijs Poters” Anglijā) vai tā ir vienkārsi laba, kvalitatīva filma. Piemēram, sāga „Gredzenu Pavēlnieks” veicināja tūrisma bumu uz Jaunzēlandi, kur tika veikta filmas uzņemšana, kaut gan „Viduszemei” nav nekāda sakara ne ar Jaunzēlandi, ne kādu citu valsti pasaulē. J

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Baudi Cepļa muzikālos ceturtdienu vakarus! Bauskas TIC
Ieskandināsim vasaru, pavadot kopā burvīgu vakaru un izbaudot priekpilnu gaisotni | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.04.2024 - 12.05.2024 Māmiņdienas brančs Baltvilla
Tradicionālais māmiņdienas brančs Baltvillā 12. maijā! Uzdāvini mammai svētkus un pavadi jauku laiku kopā ar ģimeni. Nepieciešama iepriekšēja | Skatīt vairāk
35 EUR
Cēsu novads aicina uz Muzeju nakti 2024! Cēsu TIC
18. maijā aicinām ieplānot ciemošanos Cēsu novada muzejos! Šī gada Muzeju nakts ietvaros vairāk nekā 15 novada muzeji un apskates vietas ciemos | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.04.2024 - 11.05.2024 Sējas svētki Ausekļu dzirnavās! Bauskas TIC
Baudi notikumiem bagātu dienu Ausekļu dzirnavās! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49247479sec.