XX Pianisma zvaigžņu festivāls guvis lielu atsaucību

Ar 9 lieliskiem koncertiem Rīga, Liepājā un Ventspilī ir noslēdzies Liepājas Simfoniskā orķestra rīkotais Starptautiskais Pianisma zvaigžņu festivāls, kas no 9.-18.martam norisinājās jau 20.reizi, piedzīvojot lielu publikas atsaucību.

Muzikologs Orests Silabriedis atzīst: „Šis, manuprāt, ir viens no visu laiku spožākajiem Pianisma zvaigžņu festivāliem gan mākslinieku, gan programmas izvēlē, neraugoties uz to, ka bija divas pianistu maiņas – abas tas bija izcili veiksmīgas!”

Jubilejas festivālā uzstājās pavisam 15 pianisti no 10 dažādam valstīm. Festivāla programma šogad aptvēra izcilus mūzikas paraugus no baroka līdz pat džezam un jaunako laiku mūzikai. Izskanēja arī divi jaundarbi – poļu komponista Voiceha Kilara Otrais klavierkoncerts un Riharda Dubras Trešais Liepājas koncerts, kas festivālā piedzīvoja pasaules pirmatskaņojumu.

Krietni pieauguši ir festivāla koncertu apmeklējuma un ieņēmumu rādītāji. Daudz pieprasītāki ir kļuvuši arī pianistu solo koncerti, uz kuriem parasti apmeklējums ir bijis krietni mazāks. Lai izbaudītu kaut vienu no festivāla koncertiem, uz Liepāju cilvēki ir braukuši ne tikai no visas Latvijas, bet arī ārvalstīm.

„Festivāla jubileja ir veiksmīgi nosvinēta! Orķestris ir godam izturējis šo saspringto laiku, ļoti īsā laikā atskaņojot 11 dažādus klavierkoncertus! Un tas, ticiet man, nemaz nav viegli,” gandarīts par padarīto ir Liepājas Simfoniskā orķestra vadītājs Uldis Lipskis, „Gribam pateikt lielu paldies mūsu lieliskajiem festivāla klausītājiem, kā arī atbalstītājiem un draugiem – „Piano.lt”, „Latvenergo”, Latvijas Kultūras ministrijai, Liepājas domei un Liepājas Kultūras pārvaldei.”

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KONCERTPROGRAMMA VIOLETS Jaunmoku pilī Tukuma TIC
Burvīgo solistu Ances Krauzes uz Zigfrīda Muktupāvela balsi papildinās Zigfrīda vijoles spēle, bet pie klavierēm uzstāsies pats komponists Jānis | Skatīt vairāk
Latvija
Nometnes & sporta spēles Bauskas novadā Bauskas TIC
Plāno nometnes & sporta spēles Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.05.2024 - 31.05.2024 Nostalgy SĀKAS GRILĒŠANAS SEZONA! Tukuma TIC
Lapmežciemā kafejnīcā "Nostalgy" maijā sākas grilešanas sezona. Brauc ciemos! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.05.2024 - 03.06.2024 Vairāk nekā 50 "geocaching" slēpņi Bauskā! Bauskas TIC
Piedalies mūsdienu dārgumu medībās un atklāj Bauskas novadu no jauna! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46200609sec.