Šogad projekta Gaumīgi garšīgā galvaspilsēta - Rīga īstenotāji uzsvērs sezonālos produktus

2013. gadā projektā "Gaumīgi garšīgā galvaspilsēta - Rīga", ko sadarbībā ar biedrību "Latvijas Pavāru klubs" (LPK) īstenos Rīgas Tūrisma attīstības birojs (RTAB), uzsvars tiks likts uz sezonālo produktu atšķirību.

Tādējādi 2013.gadā tiks turpināts iepriekšējā gadā iesāktais gastronomijas tūrisma veicināšanas projekts, kas paredz, ka atšķirībā no aizvadītā gada, kad produktu dalījums bija pa mēnešiem, šogad katrā gadalaikā projektā iesaistīto restorānu piedāvājumos tiks izceltas no trim Latvijai raksturīgiem produktiem pagatavotas uzkodas, zupas, pamatēdieni un deserti.

Kā atzīmēja LPK valdes priekšsēdētāja Svetlana Riškova, pavasarī tiks gatavoti ēdieni no bērzu sulām, reņģēm un rabarberiem, vasaras produkti būšot jērs, skābenes un kazas siers, rudens - dzērvenes, kaņepes un trusis, bet ziemā tiks piedāvāti ēdieni, kas pagatavoti no medījumiem, rudzu maizes un nēģiem.

Runājot par projekta attīstību, restorāna "Bibliotēka Nr. 1" šefpavārs Māris Jansons norādīja, ka aizvadītajā gadā projekts esot bijis kūtrāks, nekā sākumā cerēts, jo no sākotnējiem 25 restorāniem, kas piedalījās projektā, līdz projekta beigām bija palikuši aptuveni 15 restorāni. Taču kopumā pagājušajā gadā projektā piedalījās 31 restorāns un kafejnīca.

Jansons arī teica, ka šo projektu vajadzētu īstenot vismaz vēl kādus divus gadus, lai tas gūtu lielāku ievērību un atsaucību ne tikai no apmeklētāju puses, bet arī no restorānu puses.

Savukārt RTAB valdes locekle Vita Jermoloviča atklāja, ka, sākot šī projekta īstenošanu, viņai esot bijušas šaubas. Taču nomākt šīs šaubas palīdzējis iesaistīto restorānu entuziasms.

Jautāta, cik liels pienesums no šī projekta varētu būt tūrisma nozarei kopumā, Jermoloviča pieļāva, ka pieaugums varētu būt mērāms 2 - 3 procentu apmērā viena gada laikā.

2012. gada sākumā RTAB sadarbībā ar 25 Rīgas restorānu un kafejnīcu šefpavāriem izstrādāja projektu "Gaumīgi garšīgā galvaspilsēta Rīga", kura gaitā pērn vietējie iedzīvotāji un ārvalstu viesi tika iepazīstināti ar Latvijas produktu izmantošanu dažādu ēdienu pagatavošanā.

Projekta "Gaumīgi garšīgā galvaspilsēta Rīga" dalībniekus varēja atpazīt pēc īpašas zīmes. Tā piedāvājumam tika pievērsta uzmanība iesaistīto restorānu un kafejnīcu ēdienkartēs.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.greetingsfromlatvia.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


SIXT Latvija
,


Novatours
,


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,


Avis
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.56365418sec.