Ap Sauli aicina izbaudīt valdzinājumu, ko sniedz ceļojums ar autobusu

Iespējams daudziem radies iespaids, ka doties ceļojumā ar autobusu ir nogurdinoši vai varbūt pat garlaicīgi. Ceļojumu aģentūras Ap Sauli vadītāja Dace Pumpure lauž stereotipus un piedāvā vairākus iemeslus, lai dotos ceļojumā tieši ar autobusu.

"Ir jāsaprot, ka pagātnē ir tas laiks, kad ceļojumi ar autobusu bija ar nakts pārbraucieniem un gulēšanu autobusos. Šobrīd katra ceļojuma nakts tiek pavadīta viesnīcā, tā kā ceļotāji ir izgulējušies un atpūtušies. Mainījušies arī autobusu šoferu uzraudzības noteikumi, proti, 24 stundu laikā nedrīkst vadīt transportlīdzekli vairāk par 9 stundām, līdz ar to diennakts laikā autobusā pavadītais laiks nav liels," informē Dace Pumpure. Viņa arī stāsta, ka autobuss ceļojuma laikā apstājas kādā degvielas uzpildes stacijā, pie kādas kafejnīcas vai skatu vietā ik pēc četrām vai divām stundām, atkarībā no maršruta.

Ap Sauli vadītāja atklāj, ka braucot ceļojumos uz Rietumeiropu, jārēķinās ar apmēram 800 kilometru garu pārbraucienu caur Poliju. "Ja paredzēts braukt caur Poliju, bieži vien iesakām paņemt līdzi kādu interesantu lasāmvielu. Katrā mūsu autobusā ir televizors, tāpēc braucot caur Poliju rādām ceļotājiem filmas par konkrēto galamērķi. Kā arī autobusā spēlējam dažādas spēles, cenšamies saliedēt ceļotājus. Liels prieks, ka bieži vien pavisam nepazīstami cilvēki iepazīstas ceļojuma laikā un pēc tam dodas kopīgos brauciens vēl un vēl. Ceļojot ar lidmašīnu pazūd šis personīgais kontakts," gandarīta ir Ap Sauli vadītāja.

Kā nozīmīgu plusu, ceļot ar autobusu, Dace Pumpure min bagāžas svara neierobežošanu. "Bieži vien ceļojot ar lidmašīnu, vēlamies no Itālijas atvest vairākas vīna pudeles vai Murano stikla izstrādājumus, bet diemžēl bagāžas svars ir ierobežots. Dodoties ceļā ar autobusu, ceļotāja bagāžas svars nav ierobežots. Varēsiet uz mājām atvest gan itāļu vīnus, gan vācu sierus, gan daudz ko citu," tā Ap Sauli vadītāja.

"Vērot kā mainās valstis, kā pamazām "izaug" kalni, redzēt saullēktus un saulrietus ir pats lielākais ieguvums, ceļojot ar autobusu. Ceļojot ar lidmašīnu noteikti nebūtu iespējams. Piemēram, ceļojot uz Itāliju, pa ceļam iespējams apskatīt gan Čehiju, gan Austriju, kas ir kā pievienotā vērtība," stāsta Dace Pumpure. Ap Sauli vadītāja min kādu vīrieti, kurš bija ceļojis tikai ar lidmašīnu, bet uz Grieķiju tomēr izlēma doties ar autobusu. Vīrietis bijis ļoti pārsteigts par piedzīvoto, lielu daļu no brauciena sēdējis netālu no vadītāja un ar prieku vērojis kā mainās valstis, daba un cilvēki.

Populārākie autobusu braucieni no Ap Sauli piedāvājuma ir uz Itāliju, Austriju, Bavāriju un Horvātiju. Dace Pumpure: "Neaizmirstams ceļojums ir uz Grieķiju, kas ir garākais no mūsu autobusu braucienu piedāvājumiem. Grieķijā apskati sākam ar Peloponēsas pussalu, ceļojumu turpinām ar Meteoras kalnu klosteru apmeklējumu, uz kurieni braucot, dzirdami sajūsmas spiedzieni par skaistajiem skatiem un atrašanos 600 metru augstās klintīs."

Vairāk informācijas interneta vietnē www.apsauli.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.05.2024 - 22.05.2024 Līvas ciema svētki Liepājā Liepājas reģiona TIB
Šo sestdien, 18. maijā, ar 20. jubilejas “Līvas ciema svētkiem” krāšņi vērsies simboliski vārti vasaras sezonai Liepājā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 19.05.2024 Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.05.2024 - 19.05.2024 Cēsu novads aicina uz Muzeju nakti 2024! Cēsu TIC
18. maijā aicinām ieplānot ciemošanos Cēsu novada muzejos! Šī gada Muzeju nakts ietvaros vairāk nekā 15 novada muzeji un apskates vietas ciemos | Skatīt vairāk
Nostalgy SĀKAS GRILĒŠANAS SEZONA! Tukuma TIC
Lapmežciemā kafejnīcā "Nostalgy" maijā sākas grilešanas sezona. Brauc ciemos! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.74195695sec.