3. maijā Jelgavā atklās vasaras tūrisma sezonu

Jau tradicionāli maija sākumā ar dažādām tematiskām aktivitātēm Jelgavā, Jelgavas novadā un Ozolnieku novadā tiek atzīmēta vasaras tūrisma sezonas sākšanās. Jaunajā sezonā galvenokārt tiks akcentētas aktīvās atpūtas iespējas reģionā, kas arī tiks ieskicētas tūrisma sezonas atklāšanas pasākumā 3.maijā. Interesenti varēs doties veloekskursijās, izmēģināt elektrovelosipēdus, nogaršot vietējo uzņēmēju ražotos produktus, kā arī pārbaudīt savas zināšanas un veiksmi, griežot laimes ratu.

Šajā sezonā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs sagatavojis īpašu piedāvājumu velo braucējiem. Ceļotājiem būs pieejami informatīvi materiāli, speciāli izstrādāti maršruti, veloekursiju piedāvājumi kopā ar gidu un arī iespēja velosipēdus iznomāt. Zaļā gaisma velotūrisma sezonai 3. maijā tiks dota pulksten 15:00, kad tiks organizētas trīs bez maksas veloekskursijas pa Jelgavas pilsētu. Ja sava velosipēda nav, bet vēlme doties izbraucienā ir, sadarbībā ar "Ķemeru velonomu" pie Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa velosipēdus būs iespējams iznomāt. No pulksten 15:00 līdz 20:00 pie Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa būs iespēja izmēģināt braucienus ar elektrovelosipēdu. Interesenti aicināti arī iepazīties ar vairāku Jelgavas uzņēmēju – velosipēdu tirgotāju piedāvājumu, kas 3.maijā būs sagatavojuši īpašus piedāvājumus saviem klientiem (ar tirgotāju sarakstu un īpašo piedāvājumu var iepazīties mājas lapā www.visit.jelgava.lv).

1. maijā sākas akcija "Brīvdienu maršruts uz Zemgales laukiem". Tās ietvaros ikviens aicināts doties izbraucienā uz sešiem apskates objektiem Jelgavā un tuvējā apkārtnē, sakrāt zīmodziņus un piedalīties lauku labumu komplektu izlozē. 3. maijā, no pulksten 15:00 līdz 20:00 pie Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa būs iespējams klātienē tikties ar akcijā iesaistītajiem uzņēmējiem. Viņi cienās ar pašu ražotiem gardumiem, iepazīstinās ar dzīvnieciņiem un pastāstīs vairāk par savu piedāvājumu.

Pulksten 17:00 Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē tiks atklāta izstāde "Jāņa Čakstes bulvāris laika ritējumā". Izstādē apkopotas fotogrāfijas no 20. gs sākuma līdz pat mūsdienām, attēlojot ievērojamās J.Čakstes bulvāra pārmaiņas gadu gaitā. Arī šogad tiks sveikti un diplomus saņems jaunie Jelgavas, Jelgavas novada un Ozolnieku novada gidi, kas beiguši gidu kursus Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrā.

Vasaras sezonā ceļotājus gatava priecēt arī strūklaka pie Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa – tā svinīgi tiks ieslēgta 3. maijā, pulksten 18:00.

No pulksten 18:00 līdz 20:00 ar dažādiem pašu ražotiem gardumiem cienās maizes ceptuve "Svētes maize", Elejas siera ražotne, Latvijas piens un Blankenfeldes muiža.

Visas dienas garumā ikviens interesents aicināts iegriezties tūrisma informācijas centrā (atrodas Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa 1.stāvā), iepazīt tā piedāvājumu, kā arī katras stundas pirmajās 15 minūtēs griezt laimes ratu, atbildēt uz jautājumu un, pareizi atbildot, saņemt balviņas.

Trīs Jelgavas ēdināšanas uzņēmumi 3. maijā ar 20% atlaidi piedāvās nobaudīt Jelgavas pilsētas īpašos ēdienus - pamatēdienu "Hercoga bura" un desertu "Šarlotes skūpsts"". Īpašos ēdienus pasniedz bistro "Silva" (Driksas iela 9), ģimenes restorāns "Hercogs" (Kr. Barona iela 3) un kafejnīca "Tami Tami" (Lielā iela 19a).

Sestdien, 4. maijā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs sadarbībā ar Jelgavas novada pašvaldību aicina uz ekskursiju ar autobusu "Likteņstāsti Bērzes krastos". Tā kā 4. maijs ir Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas diena, ekskursija vedīs uz Līvbērzes un Bērzes pagastiem, ar ko saistās prezidenta Kārļa Ulmaņa vārds. Ekskursijas sākums pulksten 10:00, atgriešanās Jelgavā ap pl.18:00. Dalības maksa – pieaugušajiem Ls 4,00, skolēniem, studentiem, pensionāriem Ls 3,00. Ekskursijas cenā iekļauts gida stāstījums un ieejas biļete "Pikšās", tējas pauze piknika vietā. Pieteikšanās ekskursijai pa tālruni 63005447.

Vairāk informācijas par vasaras tūrisma sezonas atklāšanu 3.maijā iespējams saņemt Jelgavas reģionālajā tūrisma centrā, pa tālruni 63005447, [email protected] un mājas lapā www.visit.jelgava.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.81489897sec.