RMHC un "Radisson Blu Hotels" aicina ziedot Latvijas bērnu veselības aprūpes atbalstam

Labdarības fonds "Ronalds McDonalds House Charities Latvija" (RMHC) sadarbībā ar "Radisson Blu Hotels" un "ziedot.lv" atbalstu uzsāk kampaņu "Cerību komandas brauciens" un aicina ziedot Latvijas bērnu veselības aprūpes uzlabošanai. Tās laikā 18. augustā “Radisson Blu” riteņbraucēju komanda dosies 675 km garā braucienā pa Baltijas ceļu un katrs komandas nobrauktais kilometrs simbolizēs katru kilometru, ko ik dienu veic “Mobilās veselības aprūpes centrs”, lai sniegtu bezmaksas veselības aprūpi bērniem visā Latvijā.

Vija Tirzmale, "Ronald McDonald House Charities Latvija" direktore: “Programmu "Mobilais veselības aprūpes centrs" 2011. gadā aizsākām, lai kopā ar ārstiem no "Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcas" dotos uz Latvijas novadiem, kur ir ierobežota specializētās, pediatriskās medicīniskās aprūpes saņemšana, un sniegtu bezmaksas veselības aprūpi bērniem. Esam gandarīti, ka šo gadu laikā bērniem visā Latvijā esam snieguši veselības aprūpes pakalpojumus vairāk kā 8000 reizes. 2012. gadā vien Latvijas bērniem esam palīdzējuši 4237 reizes! "Mobilā veselības aprūpes centra" darbība un medicīnas profesionāļu darba atalgojums tiek segti tikai no ziedojumiem, tāpēc esam pateicīgi ikvienam, kas mūs atbalsta! Liels paldies "Radisson Blu Hotels" un ziedot.lv par iesaistīšanos!"

Lai programmas ietvaros nodrošinātu vienu ārsta konsultāciju vienam mazajam pacientam, ir nepieciešami 25 lati. Kopumā kampaņas laikā ar ziedojumu palīdzību iecerēts savākt 10 000 latu, tādējādi nodrošinot "Mobilā veselības aprūpes centra" darbību un iespēju sniegt vismaz 400 bezmaksas ārstu konsultācijas bērniem visā Latvijā.

Ronald Smithjes, Radisson Blu Baltijas reģiona vadītājs: "Jau vairākus gadus "Radisson Blu" viesnīcas Rīgā ir atbalstījušas starptautiskā labdarības fonda “Ronald McDonald House Charities Latvija” projektus ar mērķi - veicināt Latvijas bērnu veselības aprūpi un labklājību. Turpinot sniegt atbalstu Latvijas bērniem, "Radisson Blu" riteņbraucēju komanda šogad pirmo reizi veiks simbolisko Baltijas ceļa maršrutu Viļņa-Rīga-Tallina, šādā veidā izsakot savu atbalstu "Mobilā veselības aprūpes centra" paveiktajam un parādot, ka ar nelieliem ieguldījumiem mēs varam paveikt lieliskus darbus. Pateicoties "Radisson Blu" darbinieku iniciatīvai rīkot šādu braucienu, nākamgad plānojam to noteikti atkārtot un tad aicināsim pievienoties arī visus atbalstītājus un interesentus!"

"Mobilais veselības aprūpes centrs" ir 12 metrus garš, moderns transporta līdzeklis, kas pielāgots diagnostisko un profilaktisko medicīnas pakalpojumu sniegšanai. Tajā bez maksas var saņemt oftalmologa, pediatra, pulmonologa/alergologa, neirologa, bērnu endokrinologa, gastroenterologa, dermatologa un LOR konsultācijas, kā arī plašu izglītojošo programmu bērniem, vecākiem un vietējiem medicīnas speciālistiem. “Mobilajā veselības aprūpes centrā” atrodas pieņemšanas telpa un divas pacientu izmeklēšanas telpas.

"Ronald McDonald House Charities Latvija" mērķis ir ar “Mobilā veselības aprūpes centra” palīdzību Latvijas novados padarīt pieejamākus medicīniskos pakalpojumus ģimenēm ar bērniem, nodrošināt regulāras primārās medicīniskās pārbaudes, kā arī savlaicīgu norīkojumu pie kvalificētiem speciālistiem.

Ikviens ir aicināts ziedot "Mobilajam veselības aprūpes centram" ar ziedot.lv starpniecību, portāla sadaļā "Veselība, sociālie projekti" ar nosaukumu "Cerību Komandas Brauciens".

Par "Ronald McDonald House Charities Latvija"

Ronald McDonald House Charities (RMHC) labdarības fonds jau gandrīz 35 gadus vairāk nekā 50 valstīs rada un atbalsta programmas, kuru mērķis ir uzlabot bērnu veselību un labklājību. 2007.gada decembrī RMHC izveidoja vietējo nodaļu Latvijā un 2010.gadā tās rīcībā nodeva 400 000 eiro vērtu Mobilo veselības aprūpes centru (MVAC). Tas ir ierīkots 12 metrus garā modernā transporta līdzeklī, kas ir pielāgots diagnostisko un profilaktisko medicīnas pakalpojumu sniegšanai. Ik gadu programmas īstenošanai ziedojumos nepieciešams savākt EUR 200 000, no kuriem EUR 110 000 paredzēti medicīnas profesionāļu darba atalgojumam. Projekta izmaksas tiek segtas no ziedojumiem – gan uzņēmumu, gan privātiem ziedojumiem no ziedojumu kastītēm, kas izvietotas McDonalds restorānos un Radisson Blu viesnīcās Rīgā. MVAC veiksmīgi strādā jau 32 pasaules valstīs. Eiropā šāds centrs līdz šim bija tikai Polijā, bet 2010. gada rudenī tas uzsāk savu darbību arī Latvijā. Programma nodarbina vairāk nekā 25 cilvēkus, ieskaitot medicīnas profesionāļus, uz pilnu vai daļēju darba slodzi.

“Ronald McDonald House Charities Latvija” ir ieguvusi sabiedriskā labuma statusu un ir tiesīga saņemt ziedojumus, pamatojoties uz LR Finanšu Ministrijas 03.04.2008. gada Lēmumu Nr. 52.

Rekvizīti:

Banka: Swedbank

Saņēmējs: Nodibinājums “Ronald McDonald House Charities”

Reģ. Nr.: 40008121853

Konta Nr.: LV88HABA0551019399112

Papildu informācija: www.mobilaveseliba.lv un www.facebook.com/RMHC.LV

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Latvija
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.04.2024 - 30.04.2024 NBS orķestra DŽEZA DIENA Tukumā Tukuma TIC
30. aprīlī plkst. 19.00 Tukuma pilsētas Kultūras namā Latvijas Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku orķestra “Džeza dienas koncerts”. Ieeja bez | Skatīt vairāk
Sējas svētki Ausekļu dzirnavās! Bauskas TIC
Baudi notikumiem bagātu dienu Ausekļu dzirnavās! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.70898008sec.