Ledus skulptūras veidos 30 mākslinieki

16. Starptautiskā Ledus skulptūru festivāla mākslinieku atlases konkurss ir noslēdzies. Izvērtējot sešdesmit piecu skiču pieteikumus, iespēju piedalīties un sacensties par godalgotajām vietām festivālā ieguvuši trīsdesmit profesionāli tēlnieki un mākslinieki no astoņām valstīm.

Jau sešpadsmito gadu pēc kārtas Jelgavā notiks Starptautiskais ledus festivāls, kas ik gadu pulcē vairākus desmitus pasaulē atzītus māksliniekus no Latvijas un dažādām pasaules valstīm. Konkurence šogad solās būt spraiga, jo par titulu sacentīsies gan iepriekšējo gadu laureāti, gan mākslinieki, kuri pirmo reizi sevi pierādīs Jelgavas pilsētas domes un pašvaldības iestādes „Kultūra” rīkotajā Ledus skulptūru festivālā. Četras dienas pirms festivāla atklāšanas, mākslinieki uzsāks savu skiču realizēšanu dzīvē. Mākslinieki veidos, gan individuālos, gan komandas darbus. Katram tēlniekam tiks piešķirts viens ledus bloks individuālās konkursa skulptūras veidošanai un piecpadsmit bloki komandas skulptūras veidošanai.

Lai nodrošinātu māksliniekus ar ledus, tā saldēšana tika uzsākta jau šī gada martā. Kristāla dzidra ledus iegūšanai bez gaisa burbuļiem, ūdens tiek destilēts trīs reizes un tad tiek saldēts „Frostiart OY” saldētavās. Kopumā festivālā paredzēts izmantot vairāk nekā 70 tonnas ledus.

2014. gadā no 7. līdz 9. februārim, apmeklētājiem būs iespējams novērtēt vairāk nekā 50 ledus skulptūras, kuras tiks veidotas par tēmu - „Brīnumzeme” (Wonderland). Gluži tāpat kā katra cilvēka fantāzija, tieši tāpat arī Brīnumzeme – katram sava. Citam ar lidojošiem, savu sapņu radītiem tēliem, bet kādam citam tā asociējas ar bērnībā radīto, brīnumaino pasaku valstību, jo ceļš uz cilvēka iztēli ir nebeidzams.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.05.2024 - 31.05.2024 Nostalgy SĀKAS GRILĒŠANAS SEZONA! Tukuma TIC
Lapmežciemā kafejnīcā "Nostalgy" maijā sākas grilešanas sezona. Brauc ciemos! | Skatīt vairāk
Latvija
Mūsdienu Latvijas garšas. Gardēžu pasākums Viesistaba
Visas vasaras garumā, katru trešdienu gardēžu pasākumi angļu valodā. Gatavo kopā ar šefpavāru Mūsdienu Latvijas garšas. Gan individuāliem viesiem, | Skatīt vairāk
79 EUR
Brīvdienas ģimenēm ar bērniem Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsti tūrisma piedāvājumu ģimenēm ar bērniem! | Skatīt vairāk
Ieturi maltīti kādā no terasēm Bauskā! Bauskas TIC
Jūsu ērtībai esam apkopojuši šajā vasaras sezonā aktuālās terases Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59246206sec.