Mākslas muzejā «Rīgas Birža» norisināsies koncerts «Skaņu reformācija»

Pirmdien, 2017. gada 6. martā, plkst. 19.00 Mākslas muzejs RĪGAS BIRŽA (Doma laukumā 6, Rīgā) un Nepieradinātās mūzikas biedrība SKAŅU MEŽS aicina uz koncertu “Skaņu reformācija”, ko, aizsākot koncertsēriju “Ziemeļnieces eksperimentālajā mūzikā”, muzeja ātrijā sniegs somu psihedēliskā folka mūziķe Lau Nau kopā ar zviedru brīvās improvizācijas duetu – Līsu Ulēnu (klavieres) un Nīnu de Heniju (kontrabass).

Jēdziens “reformācija” cēlies no latīņu valodas vārda “reformatio”, kas nozīmē “pārveidošana, pārkārtošana”. Mūzikas vēsturē Reformācija saistās ar baznīcas mūzikas attīstību, īpaši – Lutera laika garīgās mūzikas skaņdarbiem. Lietojot šo terminu plašākajā izpratnē, varam domāt par mūzikas evolūciju un to, kā viens otru nomainījuši publikas iemīļoti mūzikas stili, instrumenti, komponisti un mūziķi, ik reizi veicot savdabīgu “reformācijas” procesu. Turklāt būtiski atcerēties, ka gandrīz katra jauna tendence mūzikā vai mākslā savulaik sākusies kā eksperiments, autoram meklējot oriģinālus izpausmes veidus.

Koncerta “Skaņas reformācija” apmeklētājiem būs iespēja ieklausīties mūsdienu skandināvu eksperimentālajā mūzikā. Tajā dzirdamās izpildītājas guvušas klasisku muzikālo izglītību, tomēr savu profesionālo ceļu turpinājušas, kultivējot netradicionālu, taču vilinoši pievilcīgu un intriģējošu klasisko mūzikas instrumentu skanējumu.

Lau Nau (Lau Nau) un Līsas Ulēnas (Lisa Ullén) / Nīnas de Henijas (Nina de Heney) dueta priekšnesumi aizsāk “Skaņu meža” koncertsēriju “Ziemeļnieces eksperimentālajā mūzikā”, kas ilgs visu 2017. gadu un iepazīstinās ar izcilām Ziemeļvalstu mūziķēm. Projekts ilustrē faktu, ka Ziemeļvalstu eksperimentālajā mūzikā, kas citviet ir vīriešu dominēts lauks, ar panākumiem darbojas ievērojams skaits sieviešu.

Uz koncertu Mākslas muzejā RĪGAS BIRŽA aicināts ikviens interesents!

Ieeja bez maksas.

Pasākumu atbalsta Kulturkontakt Nord.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.04.2024 - 11.05.2024 Sējas svētki Ausekļu dzirnavās! Bauskas TIC
Baudi notikumiem bagātu dienu Ausekļu dzirnavās! | Skatīt vairāk
Latvija
Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk
Kandavas Retro auto  - pavisam drīz!  Tukuma TIC
14 vietīgs Kandavas Retro auto, kurš vedīs jūs iepazīt Kandavas šarmantās un vēsturiskākās vietas. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.05.2024 - 11.05.2024 Sarunu vakars ar Kasparu Znotiņu Tukuma TIC
Aicinām baudīt teātra, dzejas un kino sarunu vakaru Kandavas vīna namā kopā ar Kasparu Znotiņu 10.05.2024 19:00 | Skatīt vairāk
7 EUR
Uzņēmumi


Rija Domus Hotel
,


Cēsu TIC
,


Daugavpils TIC
,


Turaidas muzejrezervāts
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.511935sec.