Rīgas Zooloģiskajā dārzā mazais zebrēns dodas rīta pastaiga

Turpmāk zooloģiskā dārza Savannas mājas zebru āra pastaigu laukumā, kuru visas dienas garumā apdzīvoja  Grevi zebras  Greta un Inaija, dienas pirmajā pusē rosīsies Čapmana zebra Dania ar 13. novembrī dzimušo meitu Zaru. Tās atšķiramas pēc krietni platākām melnajām svītrām, nekā filigrāni un smalki svītrotajām Grevi zebrām. Skarbo ziemu māte Dania ar mazuli pārlaida plašajos Savannas mājas iekštelpu nožogojumos un pagaidām pastaigu laukumā vēl  ir tramīgas, taču, cerams, dažu dienu laikā pieradīs pie plašuma un apmeklētāju klātbūtnes.

Rudenī  notika būtiskas izmaiņas Rīgas zoodārzu zebru pulkā. Ilggadējās zoodārza iemītnieces Čapmana zebras Tropu mājas mītnē nomainīja pasaules apdraudēto sugu sarakstā iekļautās Grevi zebras, kuras tika atvestas no Vācijas un Francijas. Čapmana zebru tēvs Zdeneks uz Feldmana zoodārzu Ukrainā devās kopā ar zebru māti un 2019. gadā dzimušo jaunuli. Otra zebru māte Dania viņam sekot nevarēja, jo grūsna dzīvnieka pārvadāšana varētu būt bīstama gan mātes, gan nedzimušā mazuļa veselībai un pat dzīvībai. Vasarā, kad jaunā zebra būs jau teju mātes augumā, to kopā ar māti, iespējams, nosūtīs uz Ukrainu, lai tā varētu pievienoties savai saimei.

 Eiropas zooloģisko dārzu prioritāte ir tādas sugas, kuru turēšanai un vairošanai nebrīvē ir būtiska nozīme sugas saglabāšanai. Tieši Grevi zebras ir visapdraudētākā zebru suga, kuras pārstāvju Kenijas un, pavisam mazā skaitā, arī Etiopijas tuksnešainajā savannā atlicis vien 2800 (2018. gada dati). Ņemot vērā labos turēšanas apstākļus, kādus var nodrošināt jaunajā Savannas kompleksā, ir likumsakarīgi, šie dzīvnieki uzticēti arī Rīgas zoodārzam, kurš kļuvis par dalībnieku Grevi zebru Eiropas sugu saglabāšanas programmā (EEP)

Atgādinam, ka Rīgas zooloģiskais dārzs ir atvērts katru dienu no 10.00-16.00. Ņemot vērā to, ka pašlaik iekštelpu ekspozīciju iemītnieki nav apskatāmi, biļešu cena samazināta uz  3,00 EUR.

Apmeklējot Rīgas Zoodārzu, aicinām ievērot valstī noteiktos COVID-19 ierobežojumus: ievērot distanci, iekštelpās (Zoodārza gadījumā tualetes) izmantot sejas aizsargmaskas, kā arī izmantot roku dezinfekcijas līdzekļus. Apmeklētāju vienmērīgas vienvirziena plūsmas nodrošināšanai esam izstrādājuši maršrutu pa zooloģisko dārzu, tādēļ aicinām to izmantot, saņemot kasē plānu vai atverot to zoodārza mājaslapā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.03.2024 - 20.03.2024 “Adamsu ģimenes melnā trešdiena” Valmieras TIC
19.martā plkst.12.00 un 14.00 Valmieras Kultūras centrā koncertuzvedums “Adamsu ģimenes melnā trešdiena” koncertu ciklā “Mūzika Tev”. | Skatīt vairāk
Latvija 7 EUR
Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.177742sec.