CUT ART galerija aicina uz vēl neredzētu Deivida Linča darbu izstādi

CUT ART galerija aicina uz vienu no šī gada interesantākajiem notikumiem mākslas pasaulē - iepriekš neredzētu Deivida Linča mākslasdarbu izlasi. Izstādi būs iespējams apskatīt no 16. jūlija līdz 1. septembrim, galerijas jaunajā mājvietā Alberta ielā 1 un pirmo reizi šos darbus būs iespējams arī iegādāties.

Izstādē būs skatāma jauna Deivida Linča litogrāfiju sērija no viņa privātkolekcijas, kas līdz šim Latvijā nav bijusi apskatāma. Deivida Linča pus gadsimta ilgā karjera aptver plašu mākslas darbu klāstu, tostarp glezniecību, zīmēšanu, fotogrāfiju, grafiku, tēlniecību, mūziku un kino. Lielākā daļa darbu šajā izlasē ir sirreālistiski un figurāli,veltīti cilvēka zemapziņai, un autentisku sajūtu fiksējumiem. Savu māksliniecisko procesu viņš raksturojis šādi:”Es mēdzu doties uz labi apgaismotām ēstuvēm, jo labi apgaismotās vietās es varu sēdēt un domāt, un sapņot, un tā es varēju doties arī tumšās vietās zinot, ka es varu atkal uznirt labi apgaismotā, drošā vietā.” Viņa darbi ir sulīgi, enerģiski un bieži piesātināti ar tādām emocijām, kas citādi nav aptveramas un kuras var izjust tikai dialogā ar mākslu.

Galerijā izstādītā mākslas darbu izlase nāk no Linča privātkolekcijas, kas tiks pirmo reizi izstādīti, pateicoties Deivida Linča un CUT ART dibinātājas Viktorijas Zaicevas pastāvīgajai sadarbībai.

Svarīgi pieminēt, ka Linčs ir transcendentālās meditācijas piekritējs, un 2005. gadā nodibināja Deivida Linča Fondu, kas ar meditācijas praksi sniedz atbalstu studentiem, cilvēkiem, kuri cieš no posttraumatiskā stresa traucējumiem, kā arī piedāvā apgūt šo meditāciju citiem, kam tā var būt noderīga.

Jau ar gadiem krātu pieredzi galerija CUT ART atklāj savu pirmo publisko telpu Rīgā, vēsturiskajā jūgendstila rajonā. Galerija stabili attīsta starptautisko tirgu, piedaloties mākslas izstādēs visā pasaulē, kā arī īstenojot dažādus starptautiskus kultūras un izglītības projektus.

Pirms COVID pandēmijas, no 2017. gada, kultūras iniciatīva CUT ART rīkoja starptautisku laikmetīgās mākslas gadatirgu JURMALA ART FAIR ar mērķi attīstīt mākslas tirgu Latvijā. Emersons Kun-Šengs Vangs (kurators un mākslas kritiķis, Sun Holdings Art Business radošais direktors, TAIPEI) ir sacījis: “Projekts ir unikāla koncepcija Baltijas valstij, kas nodrošinās komerciālu fokusu starptautiskās laikmetīgās mākslas kontekstā. Viens no ieguvumiem, piedaloties šajā mākslas projektā, ir iespēja iesaistīties dialogā starp Āziju un Austrumeiropu.”

Galerijas CUT ART galvenās vērtības ir:

    • Popularizēt un integrēt pasaules mākslas tirgū gan Latvijas jaunos, gan pieredzējušos un atzītos māksliniekus;

    • Attīstīt sadarbību, partnerattiecības un pētnieciskās attiecības starp augstākās izglītības iestādēm, muzejiem, galerijām un vizuālās mākslas organizācijām visā pasaulē;

    • Dažādos veidos veicināt un attīstīt jauno mākslinieku karjeras visā pasaulē.

Galvenais mākslas telpas mērķis ir tuvināt Latvijai un citām Baltijas valstīm starptautiski atzītus māksliniekus, tādējādi attīstot arī mūsu jauno mākslinieku karjeras, popularizējot un integrējot arī Latvijas māksliniekus pasaules mākslas tirgū. Galerija jau iepriekš sadarbojusies ar tādiem atzītiem māksliniekiem kā Deivids Linčs, Roberts Vitmans, kā arī internacionāliem kuratoriem un mākslas kritiķiem kā Emersons Kun-Sheng Wangs u.c.

Nedaudz ielūkojoties nākotnē, var atklāt, ka CUT ART izstāde, kas plānota rudenī piedāvās apskatīt mākslinieka Vlad Ogay personālizstādi, pie kuras viņš pašlaik strādā kopā ar Banksy kuratoru Gianluca Marziani. Vlad Ogay ir jauns mākslinieks ar spēcīgām korejiešu saknēm, absolvējis Maskavas Mākslas teātra studijas nodaļu, viņš pašlaik strādā arī kā mākslinieks teātra un kino nozarē kopā ar režisoru Kirilu Serebņņikovu. Vlads ir piedalījies filmu projektos kā mākslinieks, kā arī bijis nominēts un ieguvis prestižas balvas Venēcijā, Berlīnē un Kannās.  CUT ART gallerija ir jau iepriekš izstādījusi Vlada Ogay darbus dažādās vietās pasaulē the 17th Contemporary Istanbul, SCOPE Art Show Miami 2022, Unfair Milano 2023, VOLTA NY 2023.

Galerija plāno realizēt 4-6 izstādes gadā un ir atvērta sadarbībai ar dažādiem jauniem un talantīgiem māksliniekiem un kuratoriem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.04.2024 - 01.05.2024 Strūklakas modināšana TUKUMĀ Tukuma TIC
Kā katru gadu arī šoreiz pulcēsimies 1. maijā, lai modinātu strūklaku, kopā priecātos un sagaidītu silto pavasari. | Skatīt vairāk
Latvija
Sējas svētki Ausekļu dzirnavās! Bauskas TIC
Baudi notikumiem bagātu dienu Ausekļu dzirnavās! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.04.2024 - 30.04.2024 NBS orķestra DŽEZA DIENA Tukumā Tukuma TIC
30. aprīlī plkst. 19.00 Tukuma pilsētas Kultūras namā Latvijas Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku orķestra “Džeza dienas koncerts”. Ieeja bez | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.51494789sec.