Nemeklē «Google» – nāc uz izstādi «ZooExpo 2023»!

2023. gada 11. un 12. novembrī Ķīpsalā norisināsies gada pūkainākā izstāde “ZooExpo 2023”, kurā varēs ne tikai aizraujoši pavadīt laiku kopā ar ģimeni, bet arī rast atbildes uz jautājumiem par savu mīluli. Vēl pirms izstādes Latvijas Kinoloģiskās federācijas prezidente Vija Klučniece atbild uz jautājumiem, kurus par kaķiem visbiežāk uzdod meklētājā “Google”.

Cik bieži barot kaķi, lai viņš nepaliktu resns?

Ir atšķirība, kā barot sterilizētu un nesterilizētu kaķi, lai viņš nepaliktu resns. Kaķiem ir ļoti mazs kuņģis, tāpēc nesterilizētam kaķim pārtikas traukā nemitīgi jābūt ēdienam, jo viņš ēd bieži, mazām porcijām. Bet sterilizētus jeb kastrētus mīluļus, lai tie neaptaukotos, ir jābaro vienu reizi dienā, ieberot traukā dienas devu. Barošanas biežums ir atšķirīgs arī no vecuma, tāpēc labāk sazināties ar vetārstu un izplānot savam mīlulim piemērotāko diētu.

Kāpēc mans kaķis vemj?

Kaķis ir ļoti tīrīgs dzīvnieks, viņš mazgā sevi, laizot kažoku. Rezultātā vilna nokļūst kaķa kuņģī un viņš to periodiski atvemj. Lai tā nebūtu, tad kaķim dod īpašu pastu, kas ir nopērkama zooveikalos vai izstādē “ZooExpo 2023”, kura ir domāta vilnas kamolu šķīdināšanai. Jāpiemin, ka var iegādāties gatavas sausās barības, kuru sastāvā jau ir pievienots vilnas kamolu šķīdinātājs.

Ko darīt, lai kaķis neskrāpētu mēbeles?

Kaķim ir jāiegādājas īpašs skrāpējamais koks vai var izmantot paklāja gabalu, kuru piestiprina pie sienas tā, lai kaķis varētu skrāpēties visā garumā, izstiepjot arī ķepas. Paklājs noteikti ir jāierīvē ar kaķumētru, lai tas piesaistītu mīluļa uzmanību un interesi. Tāpat ir nepieciešams kaķim ierādīt, kur viņš var asināt nagus.

Kā man iepazīstināt jauno kaķi ar jau esošajiem mājdzīvniekiem?

Ar pelēm un kanārijputniņiem labāk neiepazīstināt, arī akvārija zivtiņas kaķim ir vienīgi medījams objekts. Ja mājās ir citi suņi vai kaķi, tad iepazīšanās process jāveic pakāpeniski. Vispirms kontakts notiek caur būri vai konteineru, tad brīvībā ar saimnieka klātbūtni, visbeidzot, kad ir pārliecība, ka viss būs kārtībā, mīluļus var atstāt vienus brīvībā.

Ko iesākt, ja mans kaķis vairs nevēlas iet uz savu kaķa tualeti?

Vispirms ir jādodas pie vetārsta un jāveic urīna analīzes. Īpaši runčiem, kas tiek baroti ar nepareizu pārtiku, var attīstīties urīnakmeņu slimība. Ja analīzes ir labas, iemesls var būt laikus neiztīrīta tualete. Situācijā, kad saimnieks ilglaicīgi nav mājās, kaķim labāk sagatavot divas tualetes. Vēl šī problēma var rasties, ja mājoklī parādās cits mājdzīvnieks, jo kaķiem ir ļoti svarīga viņu teritorija.

Ko nozīmē, ja kaķis mīcās?

Mīcīšanās kaķim sagādā milzīgu labsajūtu un relaksāciju, tāpēc kaķis, to darot, arī skaļi murrā.  Jāpiemin, ka šo procesu kaķis var veikt arī tādā gadījumā, ja viņam kā kaķēnam nav bijis pietiekams zīdīšanas periods.

Ko man darīt, ja mans kaķis neēd?

Noteikti ir jāpiesaka vizīte un jādodas pie veterinārārsta, lai meklētu iemeslu. Tā ir ļoti nopietna pazīme, ka ar kaķi kaut kas nav kārtībā.

Kādas vakcīnas manam kaķim ir vajadzīgas, un cik bieži?

Pati svarīgākā ir trakumsērgas vakcīna, šīs vakcīnas biežumu nosaka pats ražotājs. Vakcīnas, kas būtu vajadzīgas katru gadu, ir pret slimību kompleksu: panleikopēnijas vīrusu, kalicivīrusu, rinītu.

Atrodi visu vajadzīgo savam mīlulim!

Jau 11. un 12. novembrī Ķīpsalā visu vajadzīgo, lai palutinātu un iepriecinātu ne tikai savu kaķi, bet arī suni, zirnekli, putniņu un citus dzīvnieciņus, atrodi pūkainākajā rudens izstādē “ZooExpo 2023”. Satiec profesionālus ekspertus, samīļo dažādus lauku dzīvnieciņus un pavadi brīvdienas patīkamā gaisotnē kopā ar ģimeni un draugiem.

Izstādi “ZooExpo 2023” organizē Latvijas Kinoloģiskā federācija (LKF) un Latvijas felinoloģiskā asociācija „Felimurs”, norisi nodrošina Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

Vairāk: www.bt1.lv/zooexpo

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024 Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46984482sec.