Norisinās publiskā apspriešana par Rīgas Tehniskās universitātes kompleksa Ķīpsalā lokālplānojumu

Līdz 2023. gada 30. novembrim norisinās publiskā apspriešana par Rīgas Tehniskās universitātes kompleksa Ķīpsalā lokālplānojumu un Vides pārskata projektu. Lokālplānojuma izstrādes mērķis ir radīt priekšnoteikumus Rīgas Tehniskās universitātes kompleksa un blakus esošās teritorijas optimālai attīstībai Ķīpsalā, atbilstoši Rīgas stratēģiskajām interesēm un Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un aizsardzības statusam. Lokālplānojuma risinājumos plānots attīstīt gan sabiedrisko transportu, gan izbūvēt jaunus gājēju un velosipēdu ceļus teritoriju funkcionēšanas nodrošināšanai, kā arī atjaunot un pilnveidot publiskās ārtelpas labiekārtojumu, nodrošinot atbilstošu ārtelpas, t.sk. Zunda kanāla krastmalas un ūdens telpas, izmantošanu.

Lokālplāna ietvaros izstrādāts teritorijas funkcionāli telpiskais risinājums, detalizēti noteikti teritorijas izmantošanas veidi un apbūves parametri, apzināta teritorijas attīstības vēsture un kultūras mantojuma vērtības, izvērtēta teritorijā plānotās izmantošanas, paredzētās apbūves un citu pārveidojumu iespējamā ietekme uz Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonas kultūrvēsturiskajām vērtībām, izstrādāts publiskās ārtelpas sistēmas un tās elementu izvietojuma priekšlikums, izvērtēta sociālās infrastruktūras nepieciešamība un izveides nosacījumi, veikts gaisa kvalitātes novērtējums u.c. Lokālplānojuma ierosinātājs ir Rīgas Tehniskā universitāte, SIA “Real Invest” un SIA “RL Grupa”, bet izstrādātājs – SIA “METRUM”.

SIA “METRUM” Teritorijas attīstības plānošanas nozares vadītāja, arhitekte, pilsētplānotāja Māra Kalvāne stāsta: “Plānotais risinājums nozīmē plašākas iespējas universitātei un tās studentiem, jo būs iespēja paplašināt un modernizēt esošās mācību telpas un būvēt jaunas, modernas, laikmetam atbilstošas studentu viesnīcas, kā arī pilnveidot un attīstīt sporta un aktivitāšu centru. Papildus tam ideja korelē ar Rīgas Tehniskās universitātes īstenoto zaļo kursu, piemēram, optimizējot energoresursu ieguvi un izmantošanu universitātes saimnieciskajā darbībā, kā arī sadarbībā ar pašvaldību attīstot gan sabiedrisko transportu, gan izbūvējot jaunus gājēju un velosipēdu ceļus teritoriju funkcionēšanas nodrošināšanai, taču nepalielinot autostāvvietu skaitu.”

RTU Infrastruktūras attīstības departamenta direktora pienākumu izpildītājs Guntis Vilsons piebilst: “Projekts veicinās zaļo domāšanu gan RTU, gan augstākajā izglītībā kopumā. Līdz šim veiktie apjomīgie izpētes darbi liecina, ka, realizējot projektu, var gan paplašināt iespējas studējošajiem, gan arī uzlabot ēku energoefektivitāti, izmantojot mūsdienu tehnoloģijas un vienlaikus samazinot energoapgādes izdevumus.”

Lokālplānojuma un projekta kopējais mērķis RTU studentu pilsētiņas attīstība par Baltijā modernāko inženierzinātņu studiju centru – funkcionālu vietu, kur notiek ne tikai zinātnes attīstība, bet arī studentu dzīve kopumā – sports, tīklošanās, ārpusstudiju aktivitātes u.c. Vienlaikus tas ir arī būtisks solis Ķīpsalas attīstībā - tiks paplašināta un sakopta Ķīpsalas zaļā zona (skvēri, parki, apstādījumi), zaļās zonas palielinājums plānots +25% pret esošo, kā arī nodrošināta piekļuve publiskajiem ūdeņiem, paplašinot, sakopjot un modernizējot Zundas kanāla krastmalu, un izveidojot gājēju promenādi.

Lai nodrošinātu nepieciešamās atbalsta funkcijas studentu pilsētiņas attīstībai, piemēram, dzīvošanas un ēdināšanas iespējas vai zonu, kurā studenti pavada laiku starp lekcijām, lai mācītos vai kā tikšanās vietu kopstrādāšanai, lokālplānojuma teritorijā tika iekļauta arī tirdzniecības centra “Olimpia” teritorija, izvērtējot centra pārbūves un attīstības iespējas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024 Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Kurtuvėnų regioninis parkas
,


Novatours
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59660006sec.