Sarkandaugavā notiks unikāls Latvijas Universitātes kamerkora «Decoro» koncerts

2023. gada 14. decembrī pulksten 20.30 radošajā kvartālā “Provodņiks’ (Ganību dambis 63, Rīga) Latvijas Universitātes kamerkoris “Decoro” atskaņos mūziku no tradicionāliem Ziemassvētkiem līdz ziemīgām apcerēm. Šī būs unikāla koncerta pieredze, jo pirmo reizi koris uzstāsies vēsturiskās Provodņika ēkas vērienīgajā 5.stāva hallē, kur arī notiks komponista Uģa Prauliņa skaņdarba Oratio.Urban prayer pirmatskaņojums.

Radošajā kvartālā “Provodņiks”, kas reiz bija viena no pasaulē lielākajām gumijas izstrādājumu ražotnēm, pirmo reizi notiks kora koncerts Ziemasvētku noskaņās. Koncertā piedalīsies Latvijas Universitātes kamerkoris “Decoro”. Kori vada diriģenti Pēteris un Kristiāna Vaickovski, kormeistari Jānis Kurševs un Elijs Rudovics. Kora dalībnieki ir Latvijas Universitātes un citu augstskolu studenti un absolventi.

14. decembrī kamerkoris “Decoro” izpildīs dziesmas no seniem laikiem līdz mūsdienām un īpašs notikums būs komponista Uģa Prauliņa skaņdarba Oratio. Urban prayer pirmatskaņojums.  Skaņdarbs ir lūgšana par bezpajumtniekiem gan burtiskā, gan pārnestā nozīmē. Komponists Uģis Prauliņš par darbu saka: “Tā ir ielas un dzīves pabērnu, izstumto lūgšana. Tās ir ilgas un tiecība pēc labākas dzīves, par izraušanos gan no personiskām atkarībām, gan no tām, kuras ir bezpajumtnieku ikdiena jeb likumi. Šī lūgšana ir tāda pēkšņa apgaismība, “svešam” ieejot siltā dievnamā, kur ir miers, svecītes, klusa mūzika, kur neskan skarbi vārdi un dvēseles disharmonija tiek nomierināta. Ziemassvētkos es novēlu atslēgties un atvērties brīnumam, kurš pavisam nemanot var palīdzēt mums dzīves pārmijās nokļūt uz pareizajām – mīlestības sliedēm.”.

Radošā kvartāla pārstāvji aicina arī pirms koncerta doties eksursijās gida vadībā pa vēsturisko Provodņika ēku. Gida pavadībā tiks izstaigāta ēka un iepazīta gan Provodņika vēsture, gan šodienas aktualitātes kvartālā. Ekskursiju noslēgumā, plašajā 5.stāva hallē, kas ir aptuveni 200m gara, sveču gaismā notiks LU kamerkora “Decoro” īsformāta koncerts. Biļetes uz eksursijām un koncertu var iegādāties šeit.

Pasākuma apmeklētāji ir aicināti saģērbties silti. Vairāk info par pasākumu var uzzināt Provodņika Facebook lapā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.24196696sec.