Rīgā durvis ver inovatīvs Ziemassvētku pasākums «Christmas Residence»

Radošā apvienība “Skudras Metropole” un dizaina risinājumu uzņēmums “Don’t Panic” jau pazīstami ar savu unikālo un pasaulē novērtēto oriģinālo rokrakstu pasākumu un dzīvās komunikācijas notikumos.

Decembrī uzņēmumi nolēmuši apvienot spēkus un radīt priekpilnu, pārsteidzošu Ziemassvētku Rezidenci Rīgā, Sporta 2 kvartālā.

Stāsta projekta idejas autore un producente Gundega Skudriņa: "Rezidence - tā vienmēr ir vieta, kur top radoši procesi ar skaistu galarezultātu mijiedarbībā un procesā. Jau izsenis stāstu, ka svētku sajūtu nav iespējams noķert, to saņemot uz paplātes. Svētki rodas procesā… Tāpēc apzināti nolēmām radīt rezidences formātu ballītes atmosfērā, kurā viesi paši kļūst par līdzdalībniekiem svētku prieka radīšanā.

Līdz ar to nav un nebūs divu vienādu seansu. Katru seansu rada pašu apmeklētāju iesaiste, radošums, iniciatīva un tehnoloģiju iesaiste. Mūsu viesi no kustībām gan paši rada mūziku, gan ar mākslīgā intelekta palīdzību rada dziesmas un kosmiskus foto, gan ar VR briļļu palīdzību piedzīvo divas realitātes, gan piedalās lāzerdisko, gan paši kļūst par DJ, kā arī piedalās dažādās citās interesantās pieredzēs.”

Toms Veiss: “Esam pārliecināti, ka cilvēkiem gada nogalē jāsniedz prieks un iedvesma. Pasaulē ir bezgala daudz negāciju. Visu gadu dzīvojam lielā stresā un pārvaram izaicinājumus. Tāpēc kaut mirkli jābūt atelpai un jāgūst prieks, lai varam ikdienas gaitas turpināt ar enerģiju un degsmi, kā arī vairot pozitīvo un gaismu pasaulē.

Lai taptu inovatīvs un īpašs pasākums, izmantojam daudz jaunus un jau zināmus tehnoloģiju risinājumus, tādus kā digitālās kustības sensors, mākslīgā intelekta risinājums, virtuālo realitāti, tā nojaucot telpas un laika robežas.”

Dizainers Mārcis Ziemiņš atklāj: “Pasākumā “Christmas Residence” izmantotas jaunradītas instalācijas, kustīgu sveču deja, klavierkoncerts uz rotējošās platformas, degoša klaviermūzika, saldumu karuselis, bungu bārs. Scenogrāfija apzināti radīta kustībā, simbolizējot nepārtrauktās izmaiņas pasaulē un katra cilvēka dzīvē. Kā arī izmantotas košas krāsas un gaismas efekti, kas palīdz pārdzīvot tumšos ziemas vakarus un sniedz vairāk prieka.”

Pasākumā viesi piedalās diskotēkā ar noteikumiem lāzer instalāciju gaismās. Bauda restorāna KEST svētku maltīti, kas veidota sinerģijā ar animatori Annu Meldrāju.

Projekta tapšanā piedalījās VPT, ProSound, Those guys lighting, Rūdolfs Baltiņš, modes māksliniece Una Bērziņa, pianists Gints Žilinskis, astroloģe Linda Liepa, aktieris Mārtiņš Počs, dejotājas un horogrāfes Paula Anna Āboliņa un Anabella Marta Ripa, dziedātāja un performatore Žaklīna Anete Buša, performatori Rita Anopa, Dina Herbsta, Lote Evija Lukjanska, Emīls Lukjanskis, Jēkabs Juražs, Ralfs Romanovskis, tehniskā komanda Toms Rodins, Nikola Suhareva, Dāvis Zīle, Jānis Jasinskis, Lauris Dravants.

Eksperimentālā projekta garšu nodrošina restorāns KEST,  pieredzējis alkoholisko dzērienu izplatītājs kopš 1988. - Tridens ar zīmoliem Cava Bonaval Brut, Elettra, Vodka Danzka, Rums FlordeCana un kafijas izplatītājs Löfbergs Latvija.

Projektu atbalsta Inovāciju partneris LMT, Sporta 2 kvartāls, Banketērija, Egļu Piegāde, Augu Māja.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60288882sec.