Kas? Kur? Kad? Izstādes «Skola 2024» špikerītis

No 2024. gada 23. līdz 25. februārim Ķīpsalā norisināsies Latvijas lielākā izglītības izstāde “Skola 2024”, kur jaunieši varēs smelties daudzpusīgu informāciju par mācību iespējām Latvijā un ārzemēs, gūt iedvesmu jaudīgos notikumos uz trīs skatuvēm, tikties ar pazīstamām personībām, studentiem, mācībspēkiem un iesaistīties dažādās aktivitātēs. Ko vēl apmeklētājiem sola izstāde? Uzzini jau tagad!

Satiec influenceri Niklāvu Mičuli un hiphop mūziķi Ansi

Aiz sociālos tīklos radītas ilūzijas bieži vien skapī ir paslēpts kāds “skeletiņš”, kas, ļoti iespējams, nav svešs arī tev. Par panikas lēkmēm un kas palīdzējis tās pārvarēt, kā arī par sociālo tīklu veidošanas aizkulisēm pieredzē dalīsies Niklāvs Mičulis, kuram “Instragam” ir vairāk nekā 84 tūkstoši sekotāju. Niklāvs aktualizēs tēmu par mentālo veselību 23. februārī plkst. 15.25 jauniešu neformālajā forumā “Rosinātava’24”. Slavens ar leģendāriem pantiem, izpārdotiem koncertiem un rekordus graujošiem albumiem – tas ir Ansis, mūziķis, kurš ikvienā darbā ieliks sirdi un dvēseli. Ja vēlies dzirdēt viņa veiksmes atslēgu, piebiedrojies sarunai  “Nākotne ir tagad”  plkst. 12.15.  Vēl “Rosinātavā” varēsi satikt Piparu jeb Roju Puķi, Paulu Dunderi, Armandu Simsonu un citus. Forumu vari apmeklēt bez maksas, iegādājoties izstādes “Skola 2024” biļeti. Vietu skaits ir ierobežots, tāpēc iepriekš reģistrējies: https://ej.uz/Rosinatava

Izmēģini jaunākos Asus Dual-Screen klēpjdatorus

Ja tevi aizrauj tehnoloģijas, tad noteikti apmeklē “Datorium” tehnoloģiju skatuvi, kur varēsi izmēģināt jauno ASUS Zenbook DUO, pasaules pirmo 14 collu dubultā ekrāna OLED laptopu! Pasaules pirmizrāde notika janvārī ASV, bet tagad dators piedzīvos Baltijas pirmizrādi izstādē “Skola 2024”!

Uzzini par “Turības” jauno studiju virzienu

Ja vēlies  tikt pie mirdzoša meikapa, nofotografēties un vēl uzzināt par biznesa augstskolas “Turība” jauno studiju virzienu “Veselības aprūpe”, tad apmeklē “Turības” stendu. Starp citu, “Veselības aprūpe” piedāvās divas profesionālās augstākās izglītības koledžas studiju programmas – “Estētiskā kosmetoloģija” un “Ārstnieciskā masāža”.

Apmeklē kulinārijas meistarklasi

Vai tev patīk gatavot un novērtēt kulināros brīnumus? Tad sestdien, 24. februārī, nāc uz kulinārijas meistarklasi un skaties, kādus šedevrus tikai 20 minūšu laikā pagatavos šefpavārs Romāns Artamonovs, kurš kulinārijas mākslas noslēpumus mācību procesā atklāj “Riga Hotel School” topošajiem pavāriem. Precīzs meistarklases laiks būs zināms vēlāk. Seko līdzi informācijai mājaslapā un sociālajos tīklos!

Iepazīsti spēka profesijas

Vai tevi aizrauj profesijas, kurās nepieciešams spēks, izturība un veiklība? Ķīpsalā iepazīsti policista, karavīra, jūrnieka un ugunsdzēsēja profesijas! 24. februārī plkst. 12.00 apmeklē Atvērto skatuvi, kur notiks Valsts policijas koledžas kadetu paraugdemonstrējumi – uzbrukuma atvairīšana un aizsardzības paņēmieni. Tāpat Ķīpsalā iepazīsties ar Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas kadetu un profesionālo karavīru ikdienu un pielaiko karavīru ekipējumu, pie Novikontas Jūras koledžas kuģa simulatora izmēģini savus spēkus kuģa vadīšanā dažādos laikapstākļos, bet Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas stendā uzvelc ugunsdzēsēju aizsargtērpu un iepazīsties ar glābēju aprīkojumu!

Piedalies mikročempionātā par enerģētiku

Lampas un USB kontaktligzdas pieslēgšana, LED lampas dimēšana – izmēģini savus spēkus konkursā un tiec pie vērtīgām balvām! Mikročempionātā enerģētikā jauniešiem “Junior Skills ENERGO” aicināti piedalīties 7.–12. klašu skolēni. Čempionāts norisināsies 23. un 24. februārī no plkst. 10.30 līdz plkst. 16.00 “Mācību centra MAGNUM’’ stendā. Esi aktīvs – piesaki klasi vai piedalies pats! Klasēm dalība ir jāpiesaka līdz 22. februāra plkst. 17.00 www.mcmagnum.lv/pieteikumsjuniorskillsenergo.

Piedalies jaudīgos Atvērtās skatuves notikumos!

Visas trīs izstādes dienas uz Atvērtās skatuves notiks daudz aizraujošu un vērtīgu notikumu – paraugdemonstrējumi, diskusijas, tikšanās un konkursi. Piektdien, 23. februārī, notiks deju stunda kopā ar Jāzepa Vītola Mūzikas akadēmijas studentiem, Rīgas Valsts tehnikuma Krāslavas struktrūvienības audzēkņu darbu modes skate, kā arī diskusijas par lasītprasmi. Sestdien, 24. februārī, norisināsies Rīgas Tehniskās universitātes diskusija “Sievietes STEM”, Biznesa augstskolas “Turība” rosināta diskusija “Uzņēmēji arī kļūdās! Lakoniski, interesanti un noderīgi stāsti iz dzīves”, kā arī Liepājas Valsts tehnikuma sarunas par to, kā ir mācīties un dzīvot Liepājā. Savukārt svētdien, 25. februārī, notiks Banku augskolas šovs “Ko Tu zini par finanšu nozari un uzņēmējdarbību Latvijā”. Skati plašo programmu: www.bt1.lv/skola/program.php un izvēlies to, kas interesē  tieši tevi!

Atklāj studiju un karjeras iespējas kultūrā

Latvijas Kultūras akadēmija izstādē “Skola 2024” aicinās jauniešus paviesoties scenogrāfa Andra Kaļiņina instalācijā “Ceļā” un iepazīties ar dažādajiem ceļiem kultūrā, atklājot sevi pētniecībā, jaunradē vai kultūras dzīves plānošanā un vadīšanā. Un vēl – spēļu stacijā “Kultūrkāpnes” jaunieši kopā ar studentiem varēs konstruēt atšķirīgas studiju pieredzes un iepazīties ar daudzveidīgām studiju programmām, uzzināt par studiju procesu un atklāt plašās karjeras iespējas, kas paveras Latvijas Kultūras akadēmijas absolventiem. Izmanto to!

Un tas vēl nav viss!

Daudz izzinoša un aizraujoša piedāvās arī pārējie izstādes dalībnieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Uzbekistānas un Vācijas. Rīgas Stradiņa universitātes stendā varēs iemēģināt simulāciju tehnoloģijas, iepazīties ar studentu medija “Skaļāk” pop-up studiju un mācību procesā izmantojamajiem tehnoloģiskajiem risinājumiem, bet Ogres tehnikums aicinās izmēģināt mežizstrādes simulatoru. Savukārt autoskola “Einšteins” ­piedāvās iegriezt laimes ratu un laimēt vērtīgas balvas, RTU – apmeklēt virtuālās realitātes zonu, kā arī aicinās doties ekskursijā uz Ķīpsalas studentu pilsētiņu, bet VR ceļojumu laikā no dinozauriem līdz nākotnes tehnoloģijām, izkustēšanos uz interaktīvās grīdas un programmēšanas un loģiskās domāšanas pamatus kopā ar TTS Bee-Bot, Sphero Indi piedāvās iepazīt “Roboskola”. Un vēl – ļoti daudzveidīgi un jaudīgi notikumi uz trim skatuvēm! Iepazīsties ar plašo pasākumu programmu: www.bt1.lv/skola

Izstādi “Skola” rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.  
Sekojiet līdzi jaunumiem arī sociālajos tīklos: 
www.facebook.com/izstade.skola   www.instagram.com/izstade_skola
Norises vieta:
Starptautiskais izstāžu centrs, Ķīpsalas iela 8, Rīga
Darba laiks:
23.–24. februārī 10.00–18.00, 25. februārī 10.00–17.00
Biļetes:
Biļetes cena – 5 €
Bērniem līdz 7 gadu vecumam – bez maksas
Pensionāriem un invalīdiem – 3,50 €
Grupas biļete (10+) – 4,00 €

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024 Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Biznesa augstskola Turība
,


Latvijas Tūrisma Aģentu asociācija (ALTA)
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.5610261sec.