Jūrmalā aktīvi norisinās rudens ekskursiju nedēļa

Skolēnu brīvlaiks Jūrmalā sācies aktīvi. Līdz svētdienai, 2023. gada 29. oktobrim, ģimenēm ar bērniem ir iespēja izbaudīt kādu piedzīvojumu: doties izzinošās ekskursijās un pārgājienos, gida pavadībā iepazīt kultūrvietas un pilsētas arhitektūru, viesoties uzņēmumos, lai uzzinātu par dažādu profesiju ikdienu.

Izzinošas ekskursijas

Jūrmalas Brīvdabas muzejs piedāvā izbaudīt dienu Jūrmalas zvejnieka senajā sētā – varēs uzzināt, kur glabāja zivis tad, kad vēl nebija ledusskapju, kas ir melnā pirts, kā zvejnieki noteica laika prognozi un kādu spa procedūru izgudroja zvejnieku sievas.

Raiņa un Aspazijas dzīves vietā “Raiņa sēta”, kas reiz bija dzejnieku, mākslinieku un sabiedrisko darbinieku pulcēšanās vieta, ekskursiju vadīs vēsturnieks Valdis Gavars. Senatnīgajā namā Aspazijas mājā Dubultos varēs iepazīties ar izcilās latviešu dzejnieces ikdienu un atklāt Aspazijas mājas noslēpumus.

Bulduru Izstāžu nams piedāvā iepazīt Jūrmalas mākslinieka Valda Buša daiļradi, apskatīt viņa darbistabu, kā arī aplūkot izcilā ainavista darbus.

Apmeklējot Ķemeru ūdenstorni, varēs uzzināt par Ķemeru apkaimes vēsturi, par ūdenstorņa darbību mūsdienās, paraudzīties uz Jūrmalu no torņa panorāmas laukuma un skatu platformas 42 metru augstumā, kā arī iemūžināt sevi retro fotogrāfijās.

Skolēnus gaida iepazīšanās ar rudens darbiem Bulduru siltumnīcās un varēs apskatīt plašo augu klāstu. Noslēgumā katram dalībniekam būs iespēja iestādīt garšaugu "pētersīlis" vai istabas augu "hlorofīts" podiņā (visa grupa vienādu augu, atkarīgs no ekskursijas dienas) un paņemt līdzi uz mājām.

Pārgājieni, izbraucieni un orientēšanās spēles

Azartiskākajiem aktīva dzīvesveida cienītājiem tiek piedāvāts laivu brauciens pa Ķemeru tīreļa kanālu, došanās pretī saullēktam ar SUP dēli vai kajaku pa Ķemeru purva ezeru, kā arī  brauciens ar peldošo terasi pa Lielupi uz Balto kāpu, kas ir viens no skaistākajiem aizsargājamajiem dabas objektiem Jūrmalā.

Zinātkārajiem un aktīvajiem būs iespēja piedalīties aizraujošās orientēšanās spēlēs pilsētā, risinot interaktīvus fotoorientēšanās uzdevumus.

Piedāvājumā ir gan maksas, gan bezmaksas pasākumi bērniem un pieaugušajiem. Dalībnieku skaits katrā pasākumā ir ierobežots, tādēļ iepriekšēja reģistrēšanās ir obligāta. Pieteikties ekskursijām var elektroniski vietnē visitjurmala.lv, vai zvanot uz Jūrmalas Tūrisma informācijas centra tālruni 67147900.

Ar pilnu Jūrmalas rudens ekskursiju nedēļas programmu var iepazīties tīmekļvietnē visitjurmala.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53042698sec.