Ventspils novads piedalīsies pasākumā «Mājas kafejnīcu dienas 2023»

Ventspils novads šogad pirmo reizi piedalīsies pasākumā “Mājas kafejnīcu dienas” un aicina ikvienu 19. augustā no plkst. 10.00 līdz 20.00 apmeklēt “Vien smeķīg dien Ventiņpusē” – vienas dienas kafejnīcas novadā un pilsētā.

Pasākumā “Vien smeķīg dien Ventiņpusē” viesus ciemos gaidīs 23 kafejnīcas dažādos laika posmos, un katra izcelsies ar ko savu – bagātīgu ēdienu piedāvājumu, izklaidi un kultūras piedzīvojumu, piemēram, būs iespēja klausīties koncertu, vērot aktiermeistarību, šaut ar loku, piedalīties radošajās darbnīcās un meistarklasēs. Ventspils novads ir unikāls ar kultūrvēsturisko mantojumu – suitiem, ventiņiem un lībiešiem, kuri tieši savās mājas kafejnīcās piedāvās izbaudīt, iepazīt un iemīlēt gan mūsdienu, gan senatnīgās garšas.

Ventspils novada pašvaldības uzņēmējdarbības atbalsta un tūrisma jomas speciāliste Dace Kolāte koordinē akcijas norisi novadā un pilsētā, jo viņas aicinājumam uz vienu dienu savās mājās ierīkot kafejnīcu atsaucas arī ventspilnieki. Dace ir gandarīta par lielo atsaucību un interesi: “Ļoti liels prieks par to, cilvēki tiešām ir uzņēmīgi. Tikai daži no “Vien smeķīg dien Ventiņpusē” dalībniekiem ikdienā nodarbojas ar ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu, pārējiem tā ir jauna pieredze. Visiem bija iespēja vispirms piedalīties apmācībās, kurās tika runāts par viesmīlības nozari, mārketingu, arī pārtikas drošības prasībām.”

“Mājas kafejnīcu dienas” ir īpašs pasākums, kurā uz vienu vai divām dienām durvis apmeklētājiem ver improvizētas kafejnīcas, aicinot izbaudīt katru Latvijas reģionu caur kulināro piedāvājumu, tradīcijām un kultūru. Pasākumu organizē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra un Latvijas Lauku tūrisma asociācija “Lauku ceļotājs” sadarbībā ar vietējiem novadu koordinatoriem un mājas kafejnīcu saimniekiem. Plašāka informācija par pasākumu un kafejnīcām “Vien smeķīg dien Ventiņpusē” pieejama mājaslapā: www.majaskafejnicas.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.654284sec.