Ventspilī norisinās Ukraiņu kultūras dienas

No 2023. gada 17. līdz 20. augustam Ventspilī norisināsies Ukraiņu kultūras dienas “KOPĀ”, kas sniegs iespēju Ventspils pilsētas un novada iedzīvotājiem un viesiem iepazīt ukraiņu mākslas un kultūras tradīcijas. Pasākumu norise paredzēta ar krāšņu un daudzveidīgu programmu, kurā viesosies arī mākslinieki no Ukrainas – Vinnicas tautas deju ansamblis “Квіти Поділля” (“Podiljas ziedi”), estrādes municipālā mākslas darbnīca “Зоряна мрія” (“Zvaigžņu sapnis”), kā arī klūgu pinumu meistari.

Pasākumu programmas mērķis ir ukraiņu kultūras mantojuma un tradīciju saglabāšana, popularizēšana, ukraiņu integrēšana latviešu sabiedrībā, kā arī atbalsta paušana Ukrainas tautai. Ukraiņu mākslinieki sniegs iespēju iepazīt savas tautas kultūru mākslā, dejā un mūzikā.

Vinnicas tautas deju ansamblis “Квіти Поділля” izveidots 1989. gadā, ko dibinājusi Olena Solodskykh, kura joprojām ir tā pastāvīgā vadītāja. Trīsdesmit gadus viņas vīrs Serhii Solodskykh bija un paliek viņas līdzdalībnieks un palīgs komandas veidošanā. Šobrīd ansamblī ir 34 dalībnieki trīs grupās dažādās vecuma kategorijās. Dažādos Ukrainas un Starptautisko tautas un folkloras mākslas konkursos un festivālos kļuvuši par uzvarētāju un “Grand Prix” ieguvējiem. Ansamblis vairākkārt demonstrējis savu mākslu daudzās pasaules valstīs – Grieķijā, Maķedonijā, Rumānijā, Serbijā, Melnkalnē, Bulgārijā, Polijā, Vācijā, Igaunijā, Turcijā, Itālijā un citviet. Viņu uzstāšanās vienmēr ir pozitīvu emociju virpulis, prieks un bauda.

Pašvaldības estrādes darbnīca “Зоряна мрія” dibināta 1997. gadā Vinnicas Mākslas pilī. Mākslas darbnīcā nodarbojas bērni un jaunieši vecumā no 4-25 gadiem. Vokālo mākslu apgūst vairāk nekā 100 cilvēku, kurus apmāca pieredzējuši vokālie režisori. Repertuārā ukraiņu un pasaules hiti jaunā aranžējumā, mūsdienu populāras dziesmas, fragmenti no pasaules mūzikliem, rokoperas u.c. Jaunie mākslinieki aktīvi piedalās pilsētas un reģiona kultūras un mākslas projektos.

Ukraiņu kultūras dienu programma:

17.augusts

15:30 Labdarības koncerts /pansionāts “Selga”/

Piedalās ukraiņu dziesmu izpildītāji no Latvijas un Ukrainas - Sandis Mārtiņš Caune, Jeļena Novikova, Tetjana Kolii un bandūriste Sofija Bezsmertna.

18.augusts

18:00 Atklāšanas koncerts “KOPĀ” /Bērnu pilsētiņa/

Piedalās mākslinieki no Latvijas un Ukrainas. Ar plašu koncerta programmu uzstāsies Vinnicas tautas deju ansamblis “Квіти Поділля”, estrādes municipālā mākslas darbnīca “Зоряна мрія” un dziesmu izpildītāja Tetjana Kolii.

19.augusts

10:30 -13:30 Ukraiņu sadziedāšanās /Vecpilsētas tirgus laukums/

Piedalās Vinnicas tautas deju ansamblis “Квіти Поділля”, estrādes municipālā mākslas darbnīca “Зоряна мрія”, Kolomijas Tautas dejas ansamblis “Divograi”, tautas amatieru mūsdienīgas dejas teātris “Eridan”, ukraiņu dziesmu izpildītāji no Latvijas un Ukrainas: Jeļena Novikova, Sandis Mārtiņš Caune, Tatjana Saksaganska, Jurijs Saksaganskis un Tetjana Kolii.

20.augusts

11:00 Koncerts bērniem /Bērnu pilsētiņa/

Ar koncerta programmu uzstāsies viesi no Ukrainas – Vinnicas tautas deju ansamblis “Квіти Поділля” un estrādes municipālā mākslas darbnīca “Zvaigžņu sapnis”.

15:00 Noslēguma koncerts /Bērnu parks “Fantāzija”/

Piedalās Vinnicas tautas deju ansamblis “Квіти Поділля”, estrādes municipālā mākslas darbnīca “Зоряна мрія”, Kolomijas Tautas dejas ansamblis “Divograi”, tautas amatieru mūsdienīgas dejas teātris “Eridan”, ukraiņu dziesmu izpildītāji no Latvijas un Ukrainas.

Pasākumā Vecpilsētas tirgus laukumā un noslēguma pasākumā bērnu parkā “Fantāzija” tiks izveidota ukraiņu sēta, ukraiņu virtuves prezentācija, ukraiņu mākslinieku rokdarbu izstāde un maztirdziņš.

Visi pasākumi bez maksas.

Pasākumus finansiāli atbalsta Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome, organizē Ukraiņu kultūras biedrība “KOBZAR”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 08.05.2024 Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 05.05.2024 Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.05.2024 - 05.05.2024 Mārča Auziņa solo programma Jaunmoku pilī Tukuma TIC
Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas gadadienā, 4. maijā plkst. 18.00, Jaunmoku pils terasē notiks virtuozā ģitārista Mārča Auziņa solo | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.64483905sec.