«Kurzemes filharmonija» septembrī piedāvā

Septembrī plašu piedāvājumu mūzikas un skatuves mākslas cienītājiem sarūpējusi SIA “Kurzemes filharmonija”, aicinot apmeklēt koncertzāli “Latvija” un teātra namu “Jūras vārti”.

Jau septembra pirmajā svētdienā, 3. septembrī plkst. 13.00 pie klausītājiem atgriezīsies koncertcikls “Ērģeļmūzika svētdienā”. Parādot ērģeļu skanējuma pielietojuma daudzveidību, šoreiz tās skanēs kopā ar saksofonu un sitaminstrumentiem, dāvājot skatītājiem Dienvidamerikas mūzikas atmosfēru. Programmā - arī argentīniešu komponista, par tango karali dēvētā Astora Pjacollas skaņdarbi. Koncertā piedalīsies ērģelnieks Aigars Reinis, saksofonists Aigars Raumanis un sitaminstrumentālists Reinis Tomiņš.

6. septembrī plkst.19.00 teātra namā “Jūras vārti” ar izrādi “Grimmi” viesosies Liepājas teātris. Tā ir režisora Elmāra Seņkova otrā no iecerētās triloģijas izrādēm. Kā dzīvot pasaulē, kurā notiek šausmas? Kā palikt krietnam, ja tev dara pāri? Kas lauzīs tumsu, ko radījis cilvēks? Izrāde “Grimmi” tika nominēta balvai “Kilograms kultūras” 2022. gada rudens balsojumā, kurā uzvarēja un tika iekļauta gada fināla balsojumā. Izrāde saņēmusi alternatīvo teātra balvu “Zelta muša” un nominēta divām “Spēlmaņu nakts” balvām.

8. septembrī plkst. 19.00 koncertzālē “Latvija” uz muzikālu pastaigu pa Odesu aicina ukraiņu komponists un džeza pianists Vadims Neselovskis. Solokoncertā “Odesa. Muzikāla pastaiga pa leģendāro pilsētu” tiks izmantotas arī Dāvida Kļaviņa darinātās vertikālās klavieres 470i. Vadims Neselovksis dzimis Ukrainā, bet šobrīd dzīvo ASV, saglabājot savu saikni ar dzimteni. Kopš Krievijas iebrukuma pianistam bija svarīgi vērst sabiedrības uzmanību uz viņa dzimtenē notiekošo traģēdiju. Koncertprogramma, kas tiks atskaņota Ventspilī, atgādina par Ukrainas nenovērtējamo skaistumu un tās kultūras mantojumu.

15. septembrī plkst. 19.00 koncertzālē “Latvija” izskanēs trešais džems ar Ventspils bigbendu. Tajā piedalīsies džeza dziedātāja Arta Jēkabsone, kura šobrīd dzīvo un strādā ASV, un viens no Baltijas labākajiem saksofonistiem Toms Rudzinskis.

Jau nākamajā dienā – 16. septembrī plkst. 16.00, koncertzālē “Latvija” ar īpašu veltījums komponistam Ferencam Listam viesosies pianists Andrejs Osokins. Lists bija virtuozs, mīlnieks, filozofs, mūks, priesteris, domātājs, romantiskais un traģiskais varonis. Šīs ir tikai dažas no viņa personības šķautnēm, kuras raksturo komponista sarežģīto mūžu un atskan arī viņa daiļradē. Septembris koncertzālē “Latvija” turpināsies ar koncertizrādi bērniem ”Varde par solistu” (21. septembrī plkst. 13.00), kurā piedalīsies Latvijas Nacionālās operas solisti Evija Martinsone (soprāns), Ilona Bagele (mecosoprāns), Juris Vizbulis vai Mihails Čuļpajevs (tenors), Kalvis Kalniņš (baritons).

24. septembrī plkst. 17.00 teātra namā “Jūras vārti” viesosies Latvijas Nacionālā opera un balets ar izrādi “Ņižinskis”, ko radījis viens no šobrīd pasaulē pieprasītākajiem horeogrāfiem Marko Geke. Tā ir laikmetīgā baleta izrāde par baletdejotāju un horeogrāfu Vaclavu Ņižinski, kas atklāj viņa dzīves nozīmīgākos brīžus uz skatuves un ārpus tās, parādot ciešo mākslas un neprāta saikni. “Ņižinskis” pasaules pirmizrādi piedzīvoja 2016. gadā dejas kompānijā “Gauthier Dance” Štutgartē un kopš tā laika iestudējums plaši izrādīts viesizrādēs visā pasaulē. Marko Geke par šo iestudējumu saņēmis Itālijas dejas balvu “Danza&Danza”. Iestudējums saņēmis arī Latvijas "Dejas balvu".

28. septembrī teātra namā “Jūras vārti” plkst. 13.00 un 16.00 būs skatāma Latvijas Nacionālā teātra izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem “Divas pasaules”. Izrādes centrā ir pusaudžu vecuma pārdzīvojumi un reakcija uz mainīgo pasauli un sevi kā indivīdu tajā. Tam visam pa vidu vecāki un pieaugušie – divas pasaules. Divas paaudzes un divi pasaules uztveres veidi – mūžīgais jautājums par to, kā sadzīvot?

Mēnesi noslēgs basbaritona Egila Siliņa un pianista Māra Skujas koncerts - 30. septembrī plkst. 17.00. Šāds duets koncertzālē “Latvija” viesosies pirmo reizi. Koncertprogrammā balsij un klavierēm būs iekļauta latviešu un vācu komponistu mūzika.

Vēl līdz 6. septembrim iespējams iegādāties teātra nama “Jūras vārti” rudens abonementus, kuros iekļautas astoņas viesizrādes. Savukārt 2. septembrī SIA “Kurzemes filharmonija” organizēs īpašu biļešu tirdzniecības akciju “Cafe a Cappella”. Šoreiz iegādāties biļetes ar kārdinošām cenām un baudīt gardu kafiju varēs Vecpilsētas tirgus laukumā.

Ar pilnu pasākumu plānu iespējams iepazīties mājas lapās jurasvarti.lv un koncertzalelatvija.lv. Biļetes pieejamas biļešu tirdzniecības tīklā "Biļešu paradīze".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024 Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Latvija
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.04.2024 - 01.05.2024 Strūklakas modināšana TUKUMĀ Tukuma TIC
Kā katru gadu arī šoreiz pulcēsimies 1. maijā, lai modinātu strūklaku, kopā priecātos un sagaidītu silto pavasari. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.04.2024 - 30.04.2024 NBS orķestra DŽEZA DIENA Tukumā Tukuma TIC
30. aprīlī plkst. 19.00 Tukuma pilsētas Kultūras namā Latvijas Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku orķestra “Džeza dienas koncerts”. Ieeja bez | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47859597sec.