Koncertzāles «Latvija» 5. jubilejas sezona jau skan!

2024. gada vasarā piecu gadu jubileju atzīmēs koncertzāle “Latvija”, visas sezonas garumā organizējot vērienīgus muzikālos notikumus, no kuriem pirmais jau aizvadīts, bet mēneša beigās klausītājus gaida skanīgs svinību turpinājums.
Koncertzāles “Latvija” piektās jubilejas sezonu ieskandināja Osokinu dinastijas pianistu – tēva Sergeja un dēlu Andreja un Georgija – koncerts, divu stundu garumā dāvājot klausītājiem īstus mūzikas svētkus, kas tika novērtēti ar skaļām un ilgstošām ovācijām.

Jubilejas svinības turpināsies 27. janvārī, kad izskanēs Ludviga van Bēthovena Piektā simfonija, ko izpildīs Liepājas Simfoniskais orķestris diriģenta Murata Cema Orhana vadībā. Ludviga van Bēthovena Piektā simfonija ir viens no pazīstamākiem un biežāk atskaņotajiem klasiskās mūzikas skaņdarbiem pasaulē. Vienmēr ir kas jauns, ko atklāt slavenākajā simfonijā, un tā visā krāšņumā izskanēs pirmo reizi koncertzālē “Latvija”. Liepājas Simfoniskais orķestris un diriģents Murats Cems Orhans iepazīstinās ar savu interpretāciju. Šajā jubilejas sērijas koncertprogrammā iekļauti Emanuela Sežurnē Koncerts marimbai un orķestrim, kur solo izpildīs Guntars Freibergs, un Magnusa Lindberga skaņdarbs "Absence".

Koncertzāles "Latvija" piecu gadu jubilejas sezonā klausītājiem tiks piedāvāti arī citi vērienīgi muzikālie notikumi. 17. februārī koncertzālē uzstāsies pazīstamā ērģelniece Iveta Apkalna un Valsts Akadēmiskais koris “Latvija” ar īpaši koncertzālei “Latvija” veidotu programmu.

22. martā izskanēs krāšņs jubilejas sezonas koncerts “Bēthovena “Heroiskā simfonija” un Mocarta Flautas koncerts”, kurā viesosies Valsts kamerorķestris “Sinfonietta Rīga”, franču flautists, “Orchestre de Paris” 1. flauta Vensāns Likā un diriģents Aivis Greters. Koncertā notiks komponista Jēkaba Jančevska jaundarba “Koncertuvertīra kamerorķestrim” pirmatskaņojums Ventspilī.

Par koncertzāles “Latvija” piecu gadu jubilejas pasākumu grandiozāko notikumu solās kļūt Gustava Mālera 2. simfonijas atskaņojums Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra, Valsts Akadēmiskā kora “Latvija”, solistu Perīnu Medefu, Zandu Švēdi izpildījumā ar Tarmo Peltokoski pie diriģenta pults. Uz šo 7. aprīļa koncertu biļetes tirdzniecībā būs pieejamas jau šonedēļ.

Koncertus organizē SIA “Kurzemes filharmonija”. Biļetes iespējams iegādāties “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024 Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46628499sec.