Interaktīvi eksponāti, radošās darbnīcas un zinātnes šovi – pēc pozitīvu emociju lādiņa dodies uz Ventspils zinātnes centru VIZIUM

Pēc garās ziemas tā vien prasās doties piedzīvojumā, kas uzlādēs ar pozitīvām emocijām un sniegs enerģiju turpmākajiem darbiem, tāpēc jāņem līdzi ģimene un draugi un jādodas uz Ventspils zinātnes centru VIZIUM – vietu, kur tehnoloģijas māca, iedvesmo un iepriecina!

Piedzīvojums sākas jau ienākot pa VIZIUM durvīm, jo viesiem ir iespēja izpētīt un izstaigāt pārsteidzoši košā un skaistā foajē pērli – pasaules karti, kas sastāv no vairāk nekā 600 000 Murano stikla flīžu gabaliņiem. Un tad jau laiks doties tālāk uz ekspozīcijas zāli, kas ir veidota kā nākotnes pilsētiņa, ar savien kvartāliem (galerijām), ielām un skvēriem, kurā laiks paskrien nemanot, jo izglītojošo un interaktīvo eksponātu piedāvātās aktivitātes aizrauj ikvienu ģimenes locekli – bērnus, pieaugušos un pat seniorus!

Visspilgtākās emocijas apmeklētājiem sniedz virtuālās realitātes eksponāti, kas tiešām uz brīdi ļauj nokļūt citā realitātē – vienu brīdi Tu esi paša veidotā pasaulē, kurā neeksistē robežas krāsaina mākslas darba radīšanai sev visapkārt, nākamajā brīdi Tu planē virs klintīm vai traucies lejā pa amerikāņu kalniņiem, kas liek Tavai sirdij sisties straujāk, pēc mirkļa esi uz ledus laukuma kopā ar Latvijas hokeja izlases spēlētājiem, vēl pēc brīža jau meklē izeju no noslēpumainā virtuālā labirinta!

Arī darbošanās īstajā realitātē sniegs jautrus mirkļus, ļaus uzzināt daudz dažādu interesantu faktu par sevi un pasauli, kurā dzīvojam, un pat liks pasvīst, jo vairākos eksponātos nāksies kārtīgi izkustēties!

Kurš gan nav redzējis kādu asa sižeta filmu, kurā varonim nākas pārvarēt lāzera staru šķēršļus, tos neaizskarot, arī VIZIUM ikvienam ir iespēja pārbaudīt savu izveicību, mēģinot iziet lāzerlabirintu, kā arī noskaidrot, kuram ģimenes loceklim tas padodas visātrāk. Īstu sacensību garu atmodinās arī Veselīga dzīvesveida galerija, kur būs jāpiedalās airēšanas un riteņbraukšanas sacensībās, jāizbrauc ekstrēmā snovborda trase, jāšauj pa mērķi, jānotur līdzsvars, jātrāpa bumba vārtos, kā arī jānoskaidro, kurš var pastumt vissmagāko dzīvnieku un palēkties augstāk.

Ekspozīcijas zālē tiks pārbaudīta ne tikai fiziskā sagatavotība un izveicība, bet arī erudīcija un zināšanas par visdažādākajām tēmām. Veicot dažādus interaktīvus uzdevumus, būs iespēja izzināt pasaules ģeogrāfiju un dažādu valstu kultūru, noskaidrot interesantus faktus par cilvēka emocijām un ķermeni, atsvaidzināt matemātikas zināšanas un, atraktīvi darbojoties, izprast fizikas likumus.

Nav aizmirsts arī par pašiem mazākajiem ģimenes locekļiem, kurus priecēs dažādas aktivitātes galerijā Mazajiem pētniekiem, kas paredzēta pirmsskolas vecuma bērniem. Šeit bērni ar savu VIZIUM spēļu bankas karti var iepirkties pārtikas veikalā, uzpildīt degvielu ekomocītim, kā arī iejusties mazo būvnieku lomā un spēlēties ar ūdens atrakciju.

Brīdinām – lai zinātkāros ķiparus dabūtu ārā no Mazo pētnieku pilsētiņas, vecākiem nāksies krietni papūlēties!
Pēc izzinošas un atraktīvas darbošanās interaktīvajā ekspozīcijās zāle un Mazo pētnieku galerijā noteikti jāapmeklē arī radošās darbnīcas, kas katru mēnesi tiek veltītas kādai noteiktai tēmai, piemēram, martā tā ir dabas mošanās.

Darbnīcās, radoši darbojoties, tiks iepazīts bišu dzīves cikls, pavasaris meža augu un dzīvnieku pasaulē, noslēpumainā zemūdens pasaule, dzīvā radība, ko varam sastapt lidinoties gaisā, kā arī spārnotā arhitekta darbs, izpētot ligzdu būvniecības procesu. Darbnīcu apmeklējumam nav vecuma ierobežojuma – interesanti būs gan lieliem, gan maziem

Savukārt pārsteidzošus mirkļus būs iespēja piedzīvot zinātnes šovos, kuros visdažādākie procesi, kas ikdienā notiek ap mums, tiek izskaidroti ar interesantu un atraktīvu ķīmijas un fizikas eksperimentu palīdzību. Pavasarī VIZIUM aicina uz šovu “Laboratorijā (ne)joko", kurā nopietni zinātniskie eksperimenti tiks pasniegti ar jautru un aizraujošu pieeju, sniedzot iespēju gan lieliem, gan maziem gūt izpratni par dabaszinātnēm. Tāpat tiek piedāvāts arī šovs “Vienkārši fizika”, kurā interaktīvi eksperimenti veicinās izpratni par fizikas likumiem, kas ietekmē mūsu ikdienas dzīvi. Šova uzmanības centrā dažādi materiāli un objekti, kuru īpatnības var būt ne tikai pārsteidzošas, bet arī izklaidējošas, piemēram, alumīnijs, koks, tērauda vate, likopodijs u.c.

Lieldienu brīvdienās zinātnes centrs VIZIUM strādās pēc ierastā darba laika: 29., 30. martā un 1. aprīlī no plkst. 10.00 līdz plkst. 19.00, bet 31. martā no plkst. 10.00 līdz plkst. 17.00, tāpēc ģimenes tiek aicinātas atzīmēt šos krāsainos pavasara svētkus kopā piedaloties VIZIUM Lieldienu darbnīcās, kurās tiks pētīta krāsu zinātne un veikti dažādi tematiski eksperimenti, kā arī ripinātas olas, izmantojot interesantus STEM risinājumus.

Iegādāties biļetes uz radošajām darbnīcām, ekspozīcijas zāli un zinātnes šoviem iespējams mājas lapā www.vizium.lv un zinātnes centra VIZIUM kasē. Plašāka informācija pieejama pa tālr.: 66776633, rakstot uz e-pastu: [email protected], VIZIUM sociālajos tīkos (@viziumventspils), kā arī mājaslapā www.vizium.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4974761sec.