Satiec zvērus vakara pārgājienā Līgatnes dabas takās

Gada tumšajā laikā Līgatnes dabas takas tradicionāli rīko vakara pārgājienu “Satiec zvērus tumsā”. Arī 2023. gada 2. decembrī ikviens interesents tiek aicināts pievienoties 3,5 km izgaismotam pārgājienam pa labiekārtotām takām. Pārgājienam tiks organizētas piecas grupas, kuras uzsāks pārgājienu plkst. 17.00, 17.30, 18.00, 18.30, 19.00 un gida pavadībā iepazīs Latvijai raksturīgos savvaļas dzīvniekus naksnīgā vidē.

“Pasākums ik gadu kļūst aizvien populārāks, jo tas piedāvā atpūtu svaigā gaisā ģimenes lokā, kā arī dod iespēju redzēt un uzzināt ko jaunu par savvaļas zvēriem. Pretēji cilvēkiem, kas līdz ar aukstumu un tumsu meklē patvērumu siltos mājokļos, daudzi savvaļas zvēri tieši šajā laikā kļūst aktīvāki un izlien no migām un slēptuvēm un meklē barību. Tāpēc diennakts tumšajā laikā dzīvnieku pasauli var ieraudzīt pavisam jaunā, līdz šim neiepazītā veidolā,” atklāj Līgatnes dabas taku Izglītības un komunikācijas speciāliste Arta Krūmiņa.

Pārgājiens ilgs teju divas stundas, tas piemērots arī ģimenēm ar maziem bērniem, kuri staigā patstāvīgi. Plānotā maršruta un izvēlētā reljefa dēļ šis pārgājiens diemžēl nebūs veicams ar bērnu ratiem. Aicinām līdzi ņemt lukturīti, kā arī ģērbties ērti, atbilstoši laika apstākļiem un izvēlēties pastaigai dabā piemērotus apavus.

Vietu skaits ir ierobežots, katru pārgājiena grupā būs ne vairāk par 30 personām. Pasākumam ir obligāta iepriekšējā pieteikšanās, rakstot e-pastu uz [email protected], vai iegādājoties biļetes Biļešu paradīzes e-kasē (www.bilesuparadize.lv). Biļešu cena ir sākot no 8 EUR, bet ģimenes biļetēm un 3+ karšu īpašniekiem tiek piemērotas atlaides.

Līgatnes dabas taku jaunumus, darba laikus un informāciju par šeit apskatāmajiem dzīvniekiem var uzzināt interneta vietnē www.ligatnesdabastakas.lv un Facebook profilā Līgatnes Dabas Takas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Latvija
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.14171219sec.