Ziemassvētki un Vecgads Koncertzālē «Cēsis»

Gada nogales  gaidās Koncertzāle “Cēsīs” aicina baudīt gan noskaņām bagātus un krāšņus svētku koncertus, gan  vakaru ar balles dejām. Ziemassvētku priekšvakarā izskanēs Rīgas Doma zēnu kora koncertprogramma ar latviešu komponistu mūziku un Ziemassvētku melodijām , bet gada noslēdzošajā koncertā uz franču mūzikas dzīrēm aicina Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris un vijolniece Kristīne Balanas. Svētku programmas noslēgumā  – tradicionālā Vecgada balle.

Sestdien, 2023. gada 23. decembrī Rīgas Doma zēnu koris klausītājiem dāvās jaunu programmu, kurā latviešu komponistu mūzika un tradicionāli Ziemassvētku korāļi skanēs ne tikai zēnu balsīm, bet arī īpašam instrumentu sastāvam – ērģelēm (Aigars Reinis) un pūtēju kvintetam BRASS.EDU. Koncerta īpašais notikums - latviešu komponista Jēkaba Jančevska vokāli instrumentālā darba Be Music night pasaules pirmatskaņojums.

Jančevska jaundarbs veidots kā filozofisks apskats par mūžīgo: Dievs, Daba, Visums; gara ceļš no pagātnes uz nākotni, akcentējot visu dabas stihiju, mākslas un mūzikas varenību. Tā teksta autors ir 20. gs. amerikāņu dzejnieks un rakstnieks Kenets Pačens (Kenneth Patchen).

Darbs, kura aizmetņi rodami jau 2019. gadā, beidzot īstenojies skanējumā, kas raksturīgs vienīgi Rīgas Doma zēnu korim, kompozīcijā, kas neatstās vienaldzīgu nevienu klausītāju, vienreizīgumā, ko sniegs ērģeļu skanējums kopā ar divām klavierēm, pūtēju kvintetu un perkusijām.

28. decembrī baudīsim Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) Vecgada koncertu “Franču mūzikas dzīres”. Veco gadu pavadīsim kopā ar maestro Žana Kloda Kazadesī (Jean-Claude Casadesus) īpaši sagatavotiem franču komponistu opusu lasījumiem, kas klausītājus vedīs elegantā, virpuļojošā svētku sagaidīšanas piedzīvojumā. Ernsta Šosona un Kamila Sensānsa darbu atskaņojumos orķestrim uz skatuves pievienosies latviešu vijolniece Kristīne Balanas. Vēl koncertā orķestra izpildījumā dzirdēsim Berlioza spirdzinošo uvertīru "Romas karnevāls",  impresionistiskas skaņkrāsu spēles piedzīvosim Ravela un Debisī darbos, savukārt noslēgumā – Stravinska krāšņā svīta no baleta "Ugunsputns".

Savukārt, 29. decembrī, Koncertzālē “Cēsis” atgriežas krāšņā Vecgada balle, kas kļuvusi par neatņemamu pilsētas tradīciju, un pēc pārtraukuma atkal piedāvā iespēju pavadīt lielisku gada izskaņas vakaru balles deju mūzikas pavadībā un Jaunā gada gaidīšanas noskaņās.

Vakaram un dejām krāšņu skanējumu piešķirs Mirage Jazz Orchestra un solisti – Aija Vītoliņa un Laimis Rācenājs. Pārtraukumos atpūtas zonā būs iespēja baudīt vieglu saksofona un  klaviermūziku.

Biļetes uz visiem pasākumiem nopērkamas Koncertzāles “Cēsis” kasē, Biļešu Paradīzes tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuparadize.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Latvija
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024 Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Sējas svētki Ausekļu dzirnavās! Bauskas TIC
Baudi notikumiem bagātu dienu Ausekļu dzirnavās! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.47374797sec.