Liepājas koncertzāle aicina bērnus uz cirka izrādi un meistarklasēm

Svētdien, 2023. gada 1. oktobrī, plkst. 11.00 un 14.00 pieredzējušais norvēģu žonglieris Julians Sēters (Julian Sæther) aicina bērnus un vecākus uz atraktīvu cirka izrādi par maģisku mežu Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars”. Tas būs piedzīvojumiem bagāts ceļojums, kur žonglējot, dejojot un spēlējot teātri, ar skatītājiem satiksies visdažādākie pasaku un fantāzijas tēli. Pirms katras izrādes bērniem būs iespēja apgūt žonglēšanas trikus kopā ar mākslinieku.

Cirka priekšnesumā “Mītiskais, mistiskais, maģiskais mežs” bērnus iepriecinās smieklīgas un biedējošas radības dažādās formās un veidos. Vieglā un rotaļīgā atmosfērā caur dažādiem žonglēšanas trikiem ar bumbiņām, mirdzošiem ķegļiem, zīda lakatiņiem un citiem scenogrāfijas elementiem skatītājiem būs iespēja iztēloties milzu trolli, dzīvespriecīgas laumiņas, viltīgu goblinu un citus pasaku meža iemītniekus. Izrāde paredzēta bērniem no četru līdz septiņu gadu vecumam.

Stundu pirms katras izrādes – plkst. 10.00 un plkst. 13.00 – žongliera vadībā bērniem kopā ar vecākiem būs iespēja piedalīties meistarklasē, kas ietvers priekšmetu mešanu, ķeršanu un dažādu triku apguvi. Lai piedalītos meistarklasēs, nav nepieciešamas priekšzināšanas.

“Žonglēšana ir lielisks veids, kā trenēt roku un acu koordināciju un veidot meistarības izjūtu, jo katrs var tikt galā ar vienkāršākajiem uzdevumiem, taču vienmēr jātiecas izaicināt sevi, apgūstot jaunus trikus. Tā būs izglītojoša un jautra nodarbība, kurā kļūdas tiks atzinīgi novērtētas un pat uzslavētas, jo tās ir meistarības atslēga,” iedrošina Julians.

Izrādes un meistarklases notiks Liepājas koncertzāles “Lielais dzintars” Kamerzālē. Dalībnieku skaits meistarklasēs ir ierobežots, tādēļ nepieciešams iegādāties biļeti, kas iekļauj gan izrādes apmeklējumu, gan dalību meistarklasē. Kā katru gadu, pasākumu apmeklētājus ar gardiem dzērieniem un košiem pārsteigumiem sagaidīs dabīgo limonāžu zīmola  “Gardu muti” komanda.

Žonglēšana ir Juliana Sētera aizraušanās jau 20 gadus. Sākotnēji izglītojies Tronheimas cirka kultūras skolā, taču vēlāk paplašinājis izpratni par žonglēšanu kā skatuves mākslas disciplīnu, iegūstot bakalaura grādu cirka un teātra mākslā Parīzē, prestižajā “L'Académie Fratellini”. Radījis solo izrādi, kas veltīta tēmai par garīgo veselību, izrādot to dažādos festivālos visā Eiropā un uzsākot sadarbību ar mūziķiem, dejotājiem un citiem žonglieriem Francijā un Norvēģijā. Šo sadarbību rezultātā tapušas vairākas izrādes, kurās žonglēšana tiek apvienota ar citām mākslas formām.

Pasākums notiek mūsdienu mākslas festivāla “Liepājas Mākslas forums” ievaros, kuru organizē SIA “Lielais Dzintars”. Biļetes uz festivāla maksas notikumiem pieejamas “Biļešu paradīzes” kasēs un internetā: https://www.bilesuparadize.lv/lv/custompage/3688. Bērniem, kas vecāki par 2 gadiem, jāiegādājas atsevišķa ieejas biļete. Plašāka informācija par festivāla programmu: www.lielaisdzintars.lv.

Pasākumu norisi atbalsta: Liepājas pašvaldība, Eiropas Reģionālās attīstības fonds, “Valmiermuiža”, “Kokmuiža” un “Gardu muti”, fonds DOTS, Valsts Kultūrkapitāla fonds, Kurzemes Plānošanas reģions, Latviešu vēsturiskās zemes. Partneri: “Flamenco Agency”, Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs, klubs “Kursa” un klubs “Fontaine Palace”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 05.05.2024 Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.04.2024 - 30.04.2024 NBS orķestra DŽEZA DIENA Tukumā Tukuma TIC
30. aprīlī plkst. 19.00 Tukuma pilsētas Kultūras namā Latvijas Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku orķestra “Džeza dienas koncerts”. Ieeja bez | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59199595sec.