Valsts svētku ieskaņas koncertā uzstāsies Liepājas radošie kolektīvi

Šo sestdien, 2023. gada 11. novembrī, koncertzālē “Lielais dzintars” svētku koncertā “Saules pielijuši” pulcēsies trīs desmiti Liepājas radošo kolektīvu, lai pēc vasarā notikušajiem Dziesmu un deju svētkiem, turpinoši kopā būtu un kopā justu arī Valsts svētku rudens mēnesī novembrī.

Koncerta sākums pulksten 15:00, bet skatītāji aicināti ierasties jau no pulksten 14:30 uz koncerta muzikālo ieskaņu - 1. stāva izstāžu galerijā apmeklētājus sagaidīs pūtēju orķestris, 2. stāvā būs apskatāma Tautas fotostudijas “Fotast” izstāde “Dzīvē un Svētkos”, bet Lielajā zālē ar teatrāli-muzikālu uzvedumu svētku noskaņu radīs folkloras kopas un teātri.

Koncerta vadmotīvs ir mazs gaismas puteklītis, kas caur dziesmu un tradīciju attīstās un aug arvien lielāks, pārtopot visaptverošā Saules gaismā, kas gluži kā cilvēks, caur tradīcijām savienojas ar savām saknēm, radot saikni starp pagātnes, tagadnes un nākotnes paaudzēm.

Krāšņajā kopā būšanas un kopā jušanas koncertā piedalīsies tautas deju ansambļi, kori, folkloras kopas, pūtēju orķestri, vokālie ansambļi un amatierteātri. Kopumā tie būs teju 800 aizvadīto Dziesmu un deju svētku dalībnieki no Liepājas. Koncerta režisors ir Juris Jonelis, mākslinieciskie vadītāji ir Ilze Valce un Jānis Purviņš, tekstu autors un koncerta vadītājs - Orests Silabriedis. Koncerta skanējumu paspilgtinās solisti Andris Ērglis (balss), Laura Bluķe (balss), Solveiga Kūlaine (balss), Juris Lipsnis (dūdas), koncertmeistars Normunds Kalniņš. Par vizuālo noformējumu gādā videoprojekciju autors Andris Vētra un gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis. Pasākumu rīko Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrs.

Koncerts ir dāvana liepājniekiem un pilsētas viesiem Valsts svētkos, bet ierobežoto vietu skaita dēļ, ieeja tajā ir ar ielūgumiem, kas bija saņemami “Biļešu paradīze” kasēs. Kā atzīst Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra direktore Baiba Kļava, visi ielūgumi tika izņemti jau pirmajā dienā tiklīdz tie nonāca biļešu kasēs, tāpēc koncertu ierakstīs un tas būs pieejams bez maksas visiem interesentiem interneta vietnē Youtube.com sākot ar 18. novembri: “Pirmizrādi virtuālajā vidē plānojam Latvijas valsts dzimšanas dienā un koncerta ieraksts būs skatām neierobežotu laiku. Priecīgus svētkus un, lai jauka kopā būšana un kopā jušana gan svētkos, gan ikdienā radoši dzīvojot un strādājot mūsu skaistajā zemē – Latvijā!”

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Sējas svētki Ausekļu dzirnavās! Bauskas TIC
Baudi notikumiem bagātu dienu Ausekļu dzirnavās! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.04.2024 - 01.05.2024 Strūklakas modināšana TUKUMĀ Tukuma TIC
Kā katru gadu arī šoreiz pulcēsimies 1. maijā, lai modinātu strūklaku, kopā priecātos un sagaidītu silto pavasari. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53389716sec.