Liepājā izskanējusi konference par vēsturiskās koka apbūves dzīvotspēju


2023. gada 24. novembrī, pulcējot vairāk nekā 1000 klausītāju gan tiešsaistē, gan klātienē, Liepājas 17.–19. gs. interjera muzejā “Hoijeres kundzes viesu namā” Kungu ielā 24 izskanēja konference “Koka arhitektūras dzīvotspēja mūsdienu pilsētvidē”.

Konferences saturā tika iezīmēts Liepājas interjera muzeja – Kungu ielas 24 vēsturiskā nama atjaunotnes piemērs, kā arī izvērstas tēmas par vēsturiskās koka apbūves dzīvotspēju, restaurācijas procesiem un problēmām, kas saistītas ar vēsturiskās koka ēkas uzturēšanu un atjaunošanu gan pilsētas, gan Latvijas, gan Skandināvijas valstu kontekstā.

Konferenci atklāja Liepājas muzeja direktore Dace Kārkla un Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Gunārs Ansiņš, bet konferenci vadīja Liepājas Kultūras pārvaldes vadītāja vietnieks Nauris Lazdāns.

Plaši apmeklētajā konferencē referentiem un klātesošajiem speciālistiem citam citu papildinot, tika aplūkots plašs tēmu loks, izvēršot realizēto projektu un pieredžu piemērus, kā arī klātesošajiem interesentiem tika sniegtas atbildes uz interesējošiem jautājumiem, piemēram, par to, vai un kā ir iespējams gūt atbalstu kultūras pieminekļu saglabāšanai un atjaunošanai.

Pirmajā konferences daļā ar lasījumiem uzstājās Liepājas valstspilsētas galvenais arhitekts Uģis Kaugurs, būvpētnieks un viens no Kungu ielas 24 atjaunotnē iesaistītajiem speciālistiem – Juris Zviedrāns, mākslas vēsturniece un zinātniece, LZA Goda doktore Edvarda Šmite un Kuldīgas vecpilsētas pārvaldības speciāliste Sintija Vītoliņa.

Savukārt konferences otrajā daļā bija iespēja dzirdēt arhitektus Zaigu Gaili, Jāni Dripi un Ervīnu Kraukli, kā arī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Dejas pedagoģijas katedras docenti un seno deju pasniedzēju Gunu Ezermali.

Konferenci rīkoja Liepājas 17.–19. gs. interjera muzejs “Hoijeres kundzes viesu nams” un Liepājas muzejs. Finansiāli atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.

Konferences ieraksts pieejams Liepājas 17.–19. gs. interjera muzeja Facebook kontā: https://ej.uz/KonferencesIerakstsKokaArhitektura.









KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.423136sec.