Liepājas muzejs un Hoijeres nams aicina uz muzejpedagoģijas nodarbībām Ziemassvētku noskaņās

Liepājas muzejs un Hoijeres kundzes viesu nams, noslēdzot mācību semestri un gaidot gada gaišākos svētkus, brīnumu gaidīšanas laiku, aicina skolēnus uz muzejpedagoģijas nodarbībām Ziemassvētku noskaņās: “Ziemassvētku ceļojums”, “Hoijeres laika deju soļi” un “Piparkūka – Ziemassvētku garša”  Liepājas interjera muzejā Kungu ielā 24 un “Pērļu medības zem Ziemassvētku egles”, “Ziemassvētku pasts” un “Vasaras smarža ziemas krūzē” Liepājas muzejā Kūrmājas prospektā 16/18.

Hoijeres kundzes viesu nams svētku laikā piedāvā trīs nodarbības Ziemassvētku noskaņās. Nodarbības “Ziemassvētku ceļojums” laikā iespējams ielūkoties vēsturē, kā cilvēki gatavojušies Ziemassvētkiem, kādas bijušas svētku tradīcijas 19. gs., kā arī veidot svētku rotājumu atbilstoši 19. gs. beigu posma eglītes rotājumu tradīcijām.

Nodarbībā “Hoijeres laika deju soļi” dalībnieki būs aicināti izdejot 17. gs. raksturīgos sadzīves deju soļus, kā arī ielūkoties dejas vēsturē. Nodarbībā ieplānotās 17. gs. dejas katrā sanākšanā tika dejotas Eiropā un Kurzemes hercogistē. Deju popularitāte skaidrojama ar to demokrātiskumu un vienkāršajiem deju soļiem, kas piemēroti katram vecumam.

Savukārt nodarbība “Piparkūka–Ziemassvētku garša” mudinās skolēnus iepazīt piparkūku rašanās vēsturi, ar to cepšanu saistītās tradīcijas ne tikai Latvijā, bet arī citur pasaulē, kā arī nodarbības laikā katram pagatavot savu piparkūku.

Turpretī Liepājas muzeja nodarbībā “Ziemassvētku pasts” skolēni varēs izzināt, kā radusies apsveikumu sūtīšanas tradīcija, ielūkojoties Liepājas muzeja krājumā, uzzināt, kādas kartītes sūtījuši un saņēmuši liepājnieki 100 gadu laika posmā, kā arī gūt iedvesmu savas Ziemassvētku kartītes izgatavošanai.

Nodarbībā “Pērļu medības zem Ziemassvētku egles” skolēni varēs pārbaudīt savas zināšanas par Liepājas vēsturi, mākslas un kultūras norisēm radoši izzinošas spēles veidā un tvert Ziemassvētku sajūtas pie krāšņi rotātās svētku egles.

Sasildoties pie kūpošas krūzes ar smaržīgu zāļu tēju, nodarbībā “Vasaras smarža ziemas krūzē”, skolēni ekspozīcijā “Dienvidkurzemes ļaudis, dzīve un darbs” varēs iepazīties ar Latvijas dabā vāktām tējām, kā arī  ziemas saulgriežu noskaņā izzināt latviešu tautas tradīcijas gan par cimdu valkāšanu un dāvināšanu, gan atklāt ziemas saulgriežu svinēšanas priekus.

Nodarbību saturs ir saistošs dažāda vecumposma skolēniem. Plānotais nodarbību ilgums – no 40 līdz 60 minūtēm. Plašāka informācija un pieteikšanās nodarbībām, zvanot pa tālruni +371 29605223, +371 63422604 vai rakstot elektroniski: [email protected], kā arī Liepājas muzeja mājaslapā: https://www.liepajasmuzejs.lv/lv/muzejpedogogija.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Latvija
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.66169214sec.