Šūberta «Ziemas ceļojums» ieskandinās Liepājas koncertzāles kamersēriju «Personīgi»

Drīzumā Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” atsāksies koncertsērija “Personīgi”, kas līdz maija vidum kamermūzikas cienītājus vedīs dažādu jūtu un pārdzīvojumu dzīlēs. Četrās daudzpusīgās koncertprogrammās būs iespēja piedzīvot “Ziemas ceļojumu”, iepazīt ukraiņu mūziku un uzplaukt pavasarīgā latviešu mūzikā un dzejā. 21. janvārī plkst. 15.00 sēriju ieskandinās nepārspētā dziesminieka Franča Šūberta dziesmu cikls, kas absolūti neticami aptver cilvēka mūža drāmu.

“Patiešām personīgi šajās svētdienu pēcpusdienās tiek uzņemts katrs “Lielā dzintara” nācējs, un tikpat personīgi mēs sastopamies arī ar pašiem mūziķiem, kad pēc koncerta klausītājiem ir iespēja izjautāt viņus. Ceļā uz pavasari mums būs Latvijā tik retā iespēja visā pilnībā dzirdēt Šūberta “Ziemas ceļojumu”, kompetentā sabiedrībā varēsim ienirt ukraiņu tautas un oriģinālmūzikas noslēpumos, ļausimies flautas un klavieru pavasarīgi virmojošām saskaņām un visubeidzot būs iespēja baudīt Vācieša un Ziedoņa dzejas uzrunājošo balsi gan dziedātā, gan runātā versijā, uz skatuves satiekoties vectēvam un mazmeitai,” koncertsērijas tuvākos notikumus komentē Liepājas koncertzāles “Lielais dzintars” mākslinieciskais vadītājs Orests Silabriedis.

VIDEO. Orests Silabriedis iepazīstina ar gaidāmajiem kamersērijas “Personīgi” notikumiem: https://youtu.be/e0uZrNb3itQ

Franča Šūberta dziesmu cikls “Ziemas ceļojums” (Winterreise) ir viens no slavenākajiem romantisma laikmeta dziesmu virknējumiem. Šis leģendārais darbs 21. janvārī plkst. 15.00 visā tā pilnībā izskanēs Latvijas Nacionālās operas (LNO) solista Riharda Millera un LNO solistu koncertmeistares Ērikas Milleres augsti inteliģentajā versijā, kas tika nominēta Lielajai mūzikas balvai 2022 kategorijā “Par izcilu interpretāciju”. Koncerta laikā klausītājiem būs iespēja sekot līdzi dziesmu tekstu atdzejojumiem latviešu valodā. Šo jūtu dzīlēs spēcīgo un daudzveidīgo priekšnesumu varēs vērot arī bezmaksas tiešraidē koncertzāles digitālajā platformā www.digitalaisdzintars.lv.

Koncertsērijas turpinājumā – 25. februārī plkst. 15.00 ukraiņu dziedātāja, diriģente un muzikoloģe Oksana Nikitjuka kopā ar latviešu pianisti Hertu Hansenu piedāvās īpašu programmu, kas savīs viņas jauno dzīvi Latvijā pēc Ukrainas kara sākuma ar dzimtenes bagātīgo mūzikas kultūru, kura daudziem maz pazīstama. Koncertā skanēs gan tautas melodijas, gan folklorā sakņota ukraiņu un latviešu oriģinālmūzika. To caurvīs Oresta Silabrieža saruna ar Oksanu par aizēnoto Ukrainas mūziku krievu imperiālisma ietekmē. Arī šo koncertu translēs “Digitālajā dzintarā”.

Izsmalcinātās mūzikas interpretes un bērnības draudzenes – flautiste Dita Krenberga un pianiste Sana Villeruša – 7. aprīlī plkst. 15.00 klauītājus priecēs ar romantisma iedvesmotu koncertprogrammu. Skanēs Pētera Vaska Sonāte flautai, Franča Šūberta variācijas par dziesmas “Kaltētās puķes” tēmu, Daces Aperānes “Jūŗavas” un Karla Reinekes sonāte “Undīne”. Viņu mūzikālajās gleznās tāpat kā pavasara iestāšanās laikā izgaismosies kā dzīves skaudrums, tā mīlestības vieglais lidojums.

Mātes dienā, 12. maijā plkst. 15.00 šos skaistos un ģimeniskos svētkus un koncertsērijas sezonas noslēgums atzīmēsim ar programmu “Vācietis. Ziedonis. Jakovļevs”. Tajā savīsies dažādos laikos tapusi dižo latviešu literātu iedvesmota mūzika ar Oresta Silabrieža virknētām lielmeistaru dzejas vārsmām, sirsnīgiem atmiņu stāstiem un asprātīgiem fragmentiem no vēstulēm. Koncertā uzstāsies aktieris Ģirts Jakovļevs, dziedātāja Katrīna Paula Felsberga, sitaminstrumentālsts Guntars Freibergs un pianiste Agnese Egliņa.

Raksturīgi koncertsērijai “Personīgi” – pēc katra koncerta apmeklētāji aicināti pulcēties koncertzāles 2. stāva galerijā, kur būs iespēja satikt mūziķus neformālā gaisotnē un uzdot jautājumus par viņu radošo ceļu, iedvesmas avotiem un izaicinājumiem.

Koncertus ar Liepājas pašvaldības atbalstu organizē SIA “Lielais Dzintars”. Biļetes pieejamas “Biļešu paradīzes” tīkla kasēs visā Latvijā, interneta vietnē https://www.bilesuparadize.lv/lv/custompage/2449 un koncertzāles informācijas centrā.

Uzziņām aicinām sazināties ar koncertzāles informācijas centru. Darba laiks: no pirmdienas līdz piektdienai: 11.00–17.00, sestdienās, svētdienās: 10.00–15.00. Tālrunis: +371 634 24 555, e-pasts: [email protected].

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.20179677sec.