Atzinību guvušais tēlnieka Egona Peršēvica darbs būs skatāms Rīgā

No 9. līdz 19. februārim klubā „G4” Vecrīgā būs apskatāma Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) Tēlniecības apakšnozares studentu darbu izstāde „Pārtīhārd”, kurā būs eksponēti pēdējos trīs gados tapuši studentu mākslas darbi. Šajā izstādē būs skatāms arī LMA maģistrantūrā studējošā un Liepājā dzīvojošā tēlnieka Egona Peršēvica darbs „pašPORTRETS”, kas ikgadējā Liepājas mākslas izstādē „ALL” aizgājušā gada novembrī ieguva balvu par “asprātīgu laikmeta aktualitātes atspoguļojumu un novitāti Liepājas mākslas dzīvē”.

Lielu publikas ievērību Liepājā ir guvuši arī citi Egona Peršēvica darbi – skulptūra “Uguns”, kas uzstādīta pie slavenās kultūras un izklaides vietas „Fontaine Palace”, kā arī Kailā karaļa skulptūra, kas vēl joprojām ir apskatāma Liepājas teātra telpās.

Gaidāmās izstādes dalībnieki - jaunie tēlnieki - savu veikumu raksturo kā dzīvespriecīgu un izstādi atklāj ar saukli „Kas daudz strādā, tas var atļauties smagi ballēties!” Mākslas akadēmijas pirmajā stāvā, kur atrodamas Tēlniecības apakšnozares telpas, dzimst visneparastākās idejas agrāk neiedomājamos izpildījumos un vaininieki vienmēr izrādās tēlnieki - gan radot apbrīnojamus darbus, gan nejauši regulāri iedarbinot telpu trauksmes signālus.

„Tēlniekos” izvēlās studēt tie, kuri pilnasinīgi vēlas izjust dzīves realitāti un spēku, jauni cilvēki, kuri nebaidās no lieliem sapņiem un smaga fiziska darba, kas jāiegulda, lai šos sapņus realizētu. Un tad pēc kārtīga darba seko kārtīga atpūta – „pārtī hārd”. Tā vien šķiet, ka ballīte turpinās arī nākamajā dienā, kad atkal jāstrādā, jo jauno tēlnieku māksla ir vitāla, asprātīga un piedāvā neparastus risinājumus vēl neparastākām problēmām.

Izstādē „Pārtīhārd” būs redzami 18 autoru darbi, kas veidoti dažādās tehnikās un izmantojot visdažādākos materiālus. To izmēri svārstās no nelielām miniatūrām līdz brīvi stāvošiem kolosiem. Vēl bez Egona Peršēvica izstādē piedalās Rihards Ābeltiņš, Anete Bajāre, Laima Daberte, Ansis Dobičins, Anna Egle, Gundega Evelone, Arturs Lukaševics, Liene Mackus, Andris Maračkovskis, Jānis Noviks, Edgars Ošs, Maija Puncule, Anna Rasmus, Ieva Saulīte, Agita Šteinberga, Ernests Šteinboks, Lauris Vītoliņš.

Izstādes objekti būs izvietoti visos trijos kluba „G4” stāvos, rūpīgi izvēloties to novietojumu, lai māksla papildinātu krāšņo telpu un otrādi. Paralēli taustāmajai, reālajai mākslai kluba trešajā stāvā varēs skatīties arī Tēlniecības apakšnozares tēlnieku avangarda stila filmas. Izstāde ir tapusi ar Latvijas Mākslas akadēmijas un kluba „G4” atbalstu.

Izstādes „Pārtīhārd” atklāšanas notiks 9. februārī plkst. 19 klubā „G4” Rīgā, Gleznotāju ielā 4.

Informācijai:

Egons Peršēvics
2010.gadā ir absolvējis Latvijas Mākslas akadēmijas tēlniecības nodaļu bakalaura studiju programmā, tagad turpina studijas maģistrantūrā pie asoc.prof. Olgas Šilovas. Jaunais tēlnieks aktīvi piedalās izstādēs un mākslas akcijās jau kopš 2006.gada. 2008.gadā Egons Peršēvics pārstāvēja Latviju vērienīgajā „Starptautiskajā Tēlniecības kvadriennālē Rīgā”. Pēdējā gada laikā tēlnieka Egona Pēršēvica darbi tiek izstādīti arī mākslas telpās ārpus Latvijas – Ukrainā, Somijā un Lietuvā. Kopš 2010.gada rudens Egons Peršēvics strādā pie saviem jaunākajiem tēlniecības projektiem Liepājā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KUKUL ceptuve TUKUMĀ! Tukuma TIC
Meklē vietu, kur nobaudīt smalkmaizītes, bulciņas, maizīti, cepumiņus vai sāļās uzkodas kopā ar gardu, smaržīgu kafiju vai tēju? Kukul Elizabete | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.05.2024 - 01.06.2024 Bauska aicina baudīt pilsētas svētkus! Bauskas TIC
Esi aicināts svinēt Bauskas pilsētas un novada svētkus kopā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.05.2024 - 31.05.2024 SARĪKO PIKNIKU ABAVAS ābeļdārzā Tukuma TIC
Droši brauc ciemos uz ABAVAS vīna darītavu ar visu savam personīgajam piknikam nepieciešamo un atrodi sev vistīkamāko ābeli, zem kuras baudīt pavasara | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.05.2024 - 31.05.2024 Nostalgy SĀKAS GRILĒŠANAS SEZONA! Tukuma TIC
Lapmežciemā kafejnīcā "Nostalgy" maijā sākas grilešanas sezona. Brauc ciemos! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.11014605sec.