Liepājnieki un pilsētas viesi tiek aicināti uz Spinātu balli

Laikā, kad Liepājā tiek atklāta tūrisma sezona, arī Kungu ielas radošajā kvartālā, Kungu ielā 24, atsāksies "garšas" balles. Kā pirmā ir paredzēta Spinātu balle, kas norisināsies 2015. gada 9. maijā no plkst. 10.00 līdz 16.00.

Kā ierasts, visas dienas garumā darbosies Zaļais tirdziņš, par kuru rūpes uzņēmusies Spinātu balles galvenā organizatore, meitene ar zaļo domāšanu – Madara Pūķe. "Spinātu balle ikvienam ļaus dzīvās mūzikas ieskautiem baudīt uz pavarda gatavotu maltīti, sajust tikko izdīgušo zaļumu svaigumu dažādā to pielietojumā – gan zaļajā kokteilī, gan tirdziņā piedāvātajos labumos – rabarberu-spinātu vīna kokteilī, smalkmaizītēs un citos labumos. Kā arī pašiem sajust zemes tuvumu un iedēstīt sēkliņu zaļākam pavasarim," saka Madara.

No plkst. 11.00 paredzētas arī tādas aizraujošas aktivitātes, kā zaļā spinātu kokteiļa pagatavošanas meistarklase, kopā ar konceptveikalu "Like", bet bērni būs aicināti piedalīties "Spinātu dobes" darbnīcā, ko vadīs Dzintara lapsas fonda valdes locekle Aija Vīdnere. Savukārt, no plkst. 12.00 gastronomiskajā meistarklasē, kopā ar kvartāla saimnieci Sanitu Kaļitu, uz dzīvā pavarda taps skābeņu zupa.

Zaļajā tirdziņā valdīs pavasarīgas garšas buķetes un daudzveidīga mājražotāju un amatnieku piedāvātā produkcija – sākot no svaigiem dārzeņiem un garšaugiem līdz pat skaistiem amatnieku darinājumiem. Par muzikālo pavadījumu rūpēsies postfolkloras grupa "Zari".

Kungu ielas radošā kvartāla krustmāte Vita Hartmane aicina turpināt tradīciju svinēt svētkus, ceļot godā Latvijas siltumnīcās un lecektīs izaudzētos zaļumus un dārzeņus.

Pasākumu atbalsta Liepājas Kultūras pārvalde un Liepājas pilsētas dome.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.05.2024 - 20.05.2024 Dobeles ceriņu skaistums! Nikos Travel
Skaisti,jo skaisti ir saplaukuši ceriņi.Ir laiks doties baudīt šo dabas brīnumu. Pa ceļam iegriezīsimies ZS Līcīšos, tējas degustāciju baudīsim,25 | Skatīt vairāk
Latvija 27 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.05.2024 - 19.05.2024 Cēsu novads aicina uz Muzeju nakti 2024! Cēsu TIC
18. maijā aicinām ieplānot ciemošanos Cēsu novada muzejos! Šī gada Muzeju nakts ietvaros vairāk nekā 15 novada muzeji un apskates vietas ciemos | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.05.2024 - 18.05.2024 Kandavas Retro auto  - pavisam drīz!  Tukuma TIC
14 vietīgs Kandavas Retro auto, kurš vedīs jūs iepazīt Kandavas šarmantās un vēsturiskākās vietas. | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.86420083sec.