Eņģeļu miers un dabas krāšņums: Dinas Dubiņas karstās emaljas pasaulē

Māksliniece Dina Dubiņa aicina uz savu jaunāko darbu izstādi “Eņģeļu gaisma” Siguldas Jaunās pils salonā. Izstāde sniedz unikālu iespēju apmeklētājiem piedzīvot dzīves un radošuma pasaules dziļumu caur mākslinieces acīm. Izstāde “Eņģeļu gaisma” apskatāma no 2023. gada 14. decembra līdz 2024. gada 4. februārim.

Dina Dubiņa aicina aplūkot savus jaunākos darbus tieši šajā pārdomu pilnajā ziemas tumšajā laikā, mudinot skatītājus iegrimt Eņģeļu klātbūtnē un kopā ar tiem atrast mieru un harmoniju. Mākslinieces veidotās ainavas un spilgtie vizuālie elementi pārkāpj nemierīgo un trauksmaino pasauli, kurā dzīvojam, sniedzot iespēju izjust Eņģeļu mierinājumu un aizsardzību.

Eņģeļu simbolika izceļas kā centrālais motīvs izstādē, norādot uz viņu lomu šajā bieži nemierīgajā realitātē. Māksliniece skaidro, ka Eņģeļi ir tie, kam lūgt mierinājumu un aizsardzību, un viņu klātbūtne izstaro gaismu un siltumu. Šajā kontekstā, dabas elementi, it īpaši ziemeļblāzmas un saulrieti, kļūst par svarīgu sastāvdaļu mākslinieces darbos, simbolizējot dzīvības spēku un mieru.

Dinas Dubiņas darbi izgatavoti karstās emaljas tehnikā (juvelieru emalja uz kapara), daudzkārt apdedzināti 1000 grādu temperatūrā, tie ir izturīgi pret nelabvēlīgiem apstākļiem un praktiski mūžīgi. Karstās emaljas tehnika ir īpaša un sarežģīta metode, kurā izmanto stiklu un metālu, lai radītu krāsainus un spīdīgus efektus uz objekta virsmas. Process ietver vairākas darbības, sākot no stikla sagatavošanas un tā uzklāšanas uz metāla pamatnes līdz galīgajam cepeškrāsns apdedzinājumam. Dina Dubiņa izceļas ar savu spēju apvienot karstās emaljas tehniku ar emocionālu saturu un dziļu simboliku. Viņas gleznas ne tikai ietver vizuālu skaistumu, bet arī nes ziņu un stāstu, ko apskatītājs var interpretēt un piedzīvot.

Dina Dubiņa dzimusi Rīgā, beigusi Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolu un Igaunijas Mākslas akadēmijas metālmākslas katedru, iegūstot maģistra grādu un jau daudzus gadus par savām mājām sauc Siguldu. Izstādēs piedalās kopš 1975.gada. Piedalījusies vairāk nekā 200 izstādēs Latvijā, Krievijā, Lietuvā, Igaunijā, Ungārijā, Vācijā, Spānijā, Dānijā, Somijā, Japānā, Francijā, ASV un citās valstīs. Latvijas Mākslinieku savienības biedre kopš 1983.gada. Vairāk nekā 40 personālizstādes, nozīmīgākās – galerijā “Daugava”, “Rīgas galerijā”, galerijā “Putti”, Dekoratīvās mākslas un dizaina  muzejā, Turaidas muzejrezervātā, Grācā (Austrija), Štūrē (Vācija). Darbi atrodas Latvijas un Krievijas muzeju fondos, kā arī privātkolekcijās visā pasaulē. Vispasaules rotu izstādēs “Jabloņeca 77” un “Jabloņeca 83” (Čehija) apbalvota ar Goda diplomiem. Savu radošo darbību Dina Dubiņa sākusi kā rotu māksliniece, bet kopš 1985.gada pievērsusies emaljas gleznām, miniatūrām. Tikai pēdējos gados paralēli gleznu radīšanai atgriezusies rotu dizainā. Kopš 1990. gada Dina ir pievērsusies lielformāta emaljas gleznām un ir vienīgā māksliniece pasaulē, kura strādā ar emalju lielos formātos.

Mākslinieces Dinas Dubiņas darbi aplūkojami arī virtuālajā galerijā www.dinadubinaart.com.

Izstāde “Eņģeļu gaisma” būs apskatāma no 14. decembra līdz 2024. gada 4. februārim. Ieeja izstādē iekļauta Siguldas Jaunās pils apmeklējuma cenā. Siguldas Jaunās pils salons aicina visus interesentus apmeklēt šo izstādi un iegremdēties Dinas Dubiņas radītajā Eņģeļu gaismā. Izstāde piedāvā iespēju atvērt sirdis un izjust mākslas un miera savienojumu šajā aizraujošajā ziemas laikā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49850106sec.