Aptauja: Katrs desmitais ir pamēģinājis alus un deserta kombināciju

Domājot par alus un ēdienu saderību, visbiežāk nāk prātā siers, dažādas sāļās uzkodas, pica vai grilēti ēdieni, aptuveni katrs desmitais (13%) iedzīvotājs ir izmēģinājis arī alus saderību ar dažādiem desertiem, savukārt, 38% aptaujāto norāda, ka nav mēģinājuši šādu kombināciju, bet labprāt pamēģinātu. Puse aptaujāto atzīst, ka nav zinājuši par alus un desertu saderību, bet šobrīd vēl nav gatavi to izmēģināt, liecina “Mežpils alus” un pētījumu centra “Norstat” veiktā aptauja.

Alu kopā ar desertu biežāk bauda vīrieši (15%), nekā sievietes (10%), tomēr sievietes biežāk (39%), nekā vīrieši (37%) norāda, ka nav zinājušas par šādu iespējamo kombināciju, taču labprāt to pamēģinātu.

“Alus baudītāji un jaunu garšu meklētāji nereti dod priekšroku arī alum ar augļu vai ogu garšu un aromātu. Šādam alum visbiežāk ir maigāka garša, dūmakains izskats, ko rada raugi, un sabalansēts salduma un skābuma daudzums, un tam piestāvēs ne tikai dārzeņu salāti, bet arī augļu plates, augļu salāti vai siera kūka ar laima piedevu,” stāsta “Mežpils alus” vēstnesis Edgars Magons.

Viņš piebilst, ka “alu pavisam droši var baudīt arī ar citiem desertiem – rudzu maizes eils piestāvēs desertiem, kuros ir maize – ķiršu un rudzu maizes sacepums, rupjmaizes kārtojums, maizes sacepums ar mandelēm u.c. Savukārt, porteris papildinās un izcels šokolādes desertus, piemēram, šokolādes kūku vai pudiņu.”

Vēlmi pamēģināt alus un desertu saderību biežāk pauž respondenti vecumā no 18 līdz 29 gadiem (48%), bet to jau ir pamēģinājuši un atzinuši par labu respondenti vecumā no 30 līdz 39 gadiem (7%) un vecumā no 40 līdz 49 gadiem (7%).

Kopumā pasaulē ir vairāki simti alus veidu, tie atšķiras pēc krāsas, garšas, stipruma, aromāta, sastāvdaļām, ražošanas metodes, receptes, vēstures vai izcelsmes. Un katram no šiem alus veidiem ir piemērotākie ēdieni, baudot tos kopā, garšas izcels un papildinās viena otru. Alus ir unikāls dzēriens, jo pareizā kombinācijā tas papildinās gan pikantus gaļas ēdienus, gan aromātiskus sierus, viegli grilētas zivis vai pat šokolādes, maizes un augļu desertus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvija
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.65031481sec.