Promenade Hotel ar «Franču kamermūzikas smalkumiem» turpinās koncertcikls

Ziemassvētku gaidās, ceturtdien, 22. decembrī plkst. 18.00 ar programmu „Franču kamermūzikas smalkumi” mājīgajā Promenade Hotel Hika zālē turpināsies koncertcikls „Iededz gaismu”. Koncertā ietverti franču komponistu darbi obojai, fagotam un klavierēm. Tos atskaņos vieni no labākajiem jaunās paaudzes mūziķiem un sava instrumenta lietpratēji obojists Egils Upatnieks un fagotists Jānis Semjonovs kopā ar šobrīd Šveicē dzīvojošo latviešu pianisti, Lielās mūzikas balvas laureāti Agnesi Egliņu.

Programmā „Franču kamermūzikas smalkumi” skanēs divi trio - kolorītā Francisa Pulenka 1926. gadā sacerētais darbs, kurš tiek uzskatīts par smalku franču kamermuzicēšanas paraugu, un franču neoklasiķa Žana Fransē trio, kas pirmo reizi pasaulē tika atskaņots tikai pirms 16 gadiem. Jāpiezīmē, ka kamermūzika, ko Fransē sacerējis līdzās operām un filmu mūzikai ar katru gadu pasaulē gūst arvien lielāku popularitāti. Savukārt no Kamila Sensānsa bagātīgā repertuāra koncertā Liepājā būs klausāmas divas atšķirīgas sonātes. Kamils Sensānss bija ļoti apdāvināts komponists, kurš rakstījis apbrīnojami viegli un ātri visa sava ilgā, 86 gadus garā, mūža laikā. Grūti atrast žanru, kurā viņš nebūtu izmēģinājis roku, grūti atrast valsti, kurā nebūtu viesojies piedalījies savu darbu uzvedumos un koncertējis.

Pianiste Agnese Egliņa ir viena no spožākajām Latvijas jaunās paaudzes pianistēm, vairākkārt ieguvusi diplomus un atzinīgi vērtēta starptautiskos konkursos. Šogad martā Egliņa kļuva par Latvijas valsts augstākā apbalvojuma mūzikā – Lielās mūzikas balva 2010 laureāti kategorijā „Par izcilu darbu ansamblī”. Iegūstot Šveices valdības stipendiju kamermūzikas studijām, Agnese šobrīd savu meistarību papildina Cīrihes Mūzikas augstskolā. Par saviem koncerta skatuves partneriem mūziķe aicinājusi obojistu Egilu Upatnieku un fagotistu Jāni Semjonovu.

Egils Upatnieks līdzās studijām Latvijas Mūzikas akadēmijā macījies Hamburgā, spēlējis Rīgas Festivāla orķestrī, kamerorķestrī „Rīgas kamermūziķi”, piedalījies kamerorķestra Kremerata Baltica projektos, tai skaitā turnejās Igaunijā, Vācijā, Austrijā un Turcijā. Kopš 2006. gada viņš ir kamerorķestra Sinfonietta Rīga pirmā oboja, bet kopš 2009. gada – Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra oboju grupas koncertmeistara vietnieks.

Savukārt Jānis Semjonovs studējis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā un Berlīnes Mākslu augstskolā. Viņš ir Valsts kamerorķestra Sinfonietta Rīga un kopš 2009. gada septembra arī Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra fagotu grupas koncertmeistars, strādā par pasniedzēju Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolā, spēlējis Rīgas Festivāla orķestrī, „Rīgas kamermūziķos”, Latvijas Nacionālajā simfoniskajā orķestrī, Liepājas simfoniskajā orķestrī, Jaunajā Rīgas kamerorķestrī, Eiropas jauniešu filharmoniskajā orķestrī, Vācu un skandināvu jauniešu simfoniskajā orķestrī, Baltijas jauniešu simfoniskajā orķestrī, kā arī kamerorķestros „Maskavas virtuozi” un „Konsonanse”.

28. decembrī koncertcikla ietvaros savu 10 gadu jubilejas koncertu sniegs arī gan Liepājas trio mūziķes Dita Barona, BeataZariņa –Blaščinska un Līna Andrejeva.

Rīkotāji atgādina, ka mūziķa slimības dēļ pārceltais Rīgas saksofonu kvarteta 30. novembra koncerts notiks 2012. gada 12. janvārī. Iegādātās biļetes būs derīgas uz šo koncertu vai arī nododamas atpakaļ biļešu paradīzes kasēs.

Biļetes uz koncertiem pieejamas Biļešu paradīzes kasēs visā Latvijā un interneta vietnē: www.bilesuparadize.lv vai uz stundu pirms koncerta tā norises vietā. Biļešu cenas ir 3 - 5 lati.

Koncertciklu rīko organizācija Via Cultura ar Valsts Kultūrkapitāla fonda un Liepājas pilsētas Kultūras pārvaldes atbalstu.

Koncertu dienā, uzrādot biļeti saņemsiet 10% atlaidi restorānā Piano viesnīcā Promenade Hotel.

Papildus informācija pieejama mājas lapā: www.draugiem.lv/iededzgaismu

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Vairāk nekā 50 "geocaching" slēpņi Bauskā! Bauskas TIC
Piedalies mūsdienu dārgumu medībās un atklāj Bauskas novadu no jauna! | Skatīt vairāk
Latvija
Bauska aicina baudīt pilsētas svētkus! Bauskas TIC
Esi aicināts svinēt Bauskas pilsētas un novada svētkus kopā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Nostalgy SĀKAS GRILĒŠANAS SEZONA! Tukuma TIC
Lapmežciemā kafejnīcā "Nostalgy" maijā sākas grilešanas sezona. Brauc ciemos! | Skatīt vairāk
"Ragakrasts"  brīvdienu mājas Mērsragā Tukuma TIC
Ģimenēm ar bērniem draudzīgas, gaumīgas, labiekārtotas mājiņas Mērsragā www.ragakrasts.lv | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.82424212sec.