«airBaltic» veic «Air Austral» lidmašīnas «Airbus A220-300» apkopi

2022. gada decembra sākumā Latvijas lidsabiedrība airBaltic veica plānotu A tehnisko apkopi un dzinēja nomaiņu Francijas aviokompānijas Air Austral lidmašīnai Airbus A220-300. Šo darbu veica desmit airBaltic tehniķu komanda, un šī bija pirmā reize, kad šāda apkope veikta citas aviokompānijas lidmašīnai.

airBaltic tehniskais direktors Andris Vaivads norāda: “Kopš 2016. gada, kad airBaltic saviem lidojumiem sāka izmantot Airbus A220-300, mūsu tehniķi veikuši gandrīz 300 A pārbaudes un vairākus citus dažādas sarežģītības pakāpes apkopes darbus. Gados uzkrātā pieredze runā pati par sevi un attaisno tās mērķus, tai skaitā spēju piedāvāt mūsu apkopes pakalpojumus arī citām aviokompānijām visā pasaulē. Esam gandarīti, ka Air Austral savu lidmašīnu uztic mūsu profesionāļiem, jo aviācijas galvenā prioritāte ir drošība.”

A pārbaude ir uzdevumu komplekss, kas aptver vispārējas lidmašīnas salona un korpusa pārbaudes, lai konstatētu, piemēram, bojājumus, deformācijas, koroziju, trūkstošas detaļas. Turklāt tā iekļauj arī visu lidmašīnas sistēmu funkciju pārbaudes un apkopes. A pārbaude tiek veikta aptuveni ik pēc 400–850 veiktām lidojuma stundām vai ik pēc 200–300 lidojumiem atkarībā no lidmašīnas veida. Šāda apkope parasti tiek veikta angārā un var ilgt vismaz 10 darba stundas atkarībā no nepieciešamajiem apkopes darbiem.

2019. gadā airBaltic kļuva par pirmo lidsabiedrību pasaulē, kas ieguva tiesības veikt Airbus A220-300 tipa lidmašīnu gan pilna apjoma vieglo tehnisko apkopi, gan bāzes tehnisko apkopi atbilstoši EASA Part 145 prasībām.

airBaltic nodrošina lidojumus uz vairāk nekā 70 galamērķiem no Rīgas, Tallinas, Viļņas un Tamperes, piedāvājot ērtus savienojumus lidsabiedrības maršrutu tīklā Eiropā, Skandināvijā, NVS un Tuvajos Austrumos. Pilns airBaltic lidojumu saraksts un biļetes ir pieejamas uzņēmuma mājaslapā www.airbaltic.com.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.73547506sec.