Starptautisks pētījums: gaisa satiksme ir izšķiroši svarīga Eiropas konkurētspējai un uzņēmējdarbības panākumiem

Starptautiskā gaisa satiksmes asociācija (IATA) pētījumā, aptaujājot 500 Eiropas uzņēmumu vadītājus, noskaidrojusi, ka uzņēmēji gaisa satiksmi uzskata par izšķiroši svarīgu uzņēmējdarbības panākumu faktoru. 89 % no aptaujātajiem atzinuši, ka atrašanās vieta pie lidostas, kas nodrošina globālus savienojumus, sniedz viņu uzņēmumiem konkurētspējas priekšrocības, 84 % atzīst, ka nevar iedomāties savu biznesu bez piekļuves aviosatiksmei, bet 82 % pauda viedokli, ka viņu uzņēmējdarbība bez piekļuves globālajiem aviācijas piegāžu tīkliem nevarētu pastāvēt.

Nedaudz vairāk par pusi jeb 55 % aptaujāto atzina, ka viņu biroji mērķtiecīgi tiek veidoti ne vairāk kā stundas brauciena attālumā no aviācijas satiksmes centriem.

Prioritātes

93 procentiem aptaujas dalībnieku pozitīvi novērtējot Eiropas gaisa transporta tīklu, uzņēmēji norādīja arī uz vairākām prioritātēm, kas viņuprāt būtu jāņem vērā, strādājot pie gaisa satiksmes attīstības, proti, izmaksu samazināšana (42 %), lidostu infrastruktūras modernizācija (37 %), sabiedriskā transporta sistēmas un gaisa satiksmes centru savienojumi (35 %), kavējumu mazināšana (35 %), dekarbonizācija (33 %).

“Eiropas uzņēmējiem ir svarīgas gaisa satiksmes izmaksas, kvalitāte un ilgtspēja. Šīs gaidas – atbalstīt gaisa satiksmes efektivitātes uzlabojumus – IATA, vēršoties pie valstu valdībām, ir uzsvērusi regulāri. Eiropas vienotās gaisa telpas ieviešana samazinās kavējumus, efektīvs ekonomiskais regulējums kontrolēs izmaksas un nodrošinās pienācīgus ieguldījumus. Mērķtiecīgi valdību pasākumi stimulēs ilgtspējīgas aviācijas degvielas ražošanas jaudas, lai nozare līd 2050. gadam varētu sasniegt nulles emisiju mērķi NetZero 2050,” ir pārliecināts IATA ģenerāldirektors Villijs Volšs (Willie Walsh).

Vide

Vairāk nekā četras piektdaļas jeb 86 % uzņēmēju pētījumā apliecināja, ka ir informēti par aviācijas nozares apņemšanos līdz 2050. gadam panākt oglekļa emisiju nulles līmeni, un trīs ceturtdaļas jeb 74 % pauda pārliecību, ka nozare šo mērķi arī sasniegs.

Aptaujas dalībnieki uzskata, ka aviācijas dekarbonizācijas mērķi sasniedzami, meklējot jaunus tehnoloģiskos risinājumus, kas padarītu aviosatiksmi arvien ilgtspējīgāku. Par visvēlamāko risinājumu uzņēmēji uzskata ilgtspējīgas aviācijas degvielas izmantošanu (40 %), kam seko ūdeņradis (25 %). Visnepopulārākie risinājumi uzņēmēju ieskatā savukārt būtu papildu maksa pie biļetes cenas par oglekļa emisijām (13 %), lidojumu skaita samazināšana (12 %) un dzelzceļa transporta veicināšana (9 %).

Uzņēmēju atbalsts tehnoloģiskajiem risinājumiem ilgtspējīgas aviācijas degvielas izmantošanai atbilst arī aviācijas nozares viedoklim, ka ilgtspējīgai aviācijas degvielai piešķirama prioritāte un ar politiskiem stimuliem iespējams palielināt ražošanas jaudas Eiropā, kas pazeminās šīs degvielas cenas.

Gaiss vai dzelzceļš?

82 % aptaujāto uzņēmumu vadītāju norādīja, ka gaisa savienojamība viņiem ir svarīgāka par dzelzceļa transportu un efektīvākā transporta veida izvēle ir būtiska viņu biznesam, kā arī  uzsvēra, ka dzelzceļa satiksme ir laba alternatīva biznesa ceļojumiem (71 %). 64 % norādīja, ka biznesa braucieniem biežāk izmantotu dzelzceļu, ja tā izmaksas būs zemākas.

“Lai gan četri no pieciem aptaujātajiem uzņēmējiem atzina, ka gaisa satiksme viņiem ir svarīgāka par dzelzceļu, viņi paļaujas uz abiem transporta veidiem. Tāpat ir acīmredzami, ka viņi nevēlas, lai viņu piespiestu izdarīt izvēli par labu vienam vai otram transporta veidam. Eiropai vislabāk noderēs rentablas un ilgtspējīgas izvēles iespējas visos transporta veidos. Tas ir svarīgs Eiropas uzņēmēju vēstījums visiem politikas veidotājiem,” uzsver Volšs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 30.04.2024 TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR
TŪRISMA TRIATLONS VIŠĶOS 12.MAIJĀ  TAKA
Šī gada 12. maijā visi tiek laipni aicināti piedalīties ikgadējā Tūrisma triatlonā, kurš šogad pirmo reizi norisināsies Višķos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.11805105sec.