Lidmašīna nav naktsklubs: Pasažieri sēžas uz apsūdzēto sola par pārkāpumiem

Kādai vecāka gadagājuma kundzei no Austrālijas izvirzīta apsūdzība par to, ka viņa lidojuma laikā sastrīdējusies ar stjuarti un viņu sakodusi. Šī kundze ir viena no vairākiem desmitiem austrāliešu, kuriem draud kriminālapsūdzības par nekārtībām, ko viņi sarīkojuši lidojuma laikā pagājušā ada nogalē un šā gada sākumā, vēsta portāls “Simpleflying.com”.

29. janvārī lidojumā no Jaunzēlandes uz Austrāliju kāda vecāka gadāgājuma pasažiere iesitusi pa seju citam pasažierim. Konfliktā iejaucās stjuarte, bet saniknotā pasažiere iekodusi viņai rokā. Tagad apsūdzētajai 3. aprīlī jāierodas tiesā. Un šis ir tikai viens no daudzajiem incidentiem, kas Austrālijā piedzīvots pēdējo sešu nedēļu laikā.

Austrālijas federālā policija (AFP) 2022. gada 20. decembrī uzsāka operāciju “Kamanas”, lai rūpētos par mieru karstajā ceļošanas laikā. Šīs operācijas laikā tika piesaistīti papildus likumsargi, ātrās reaģēšanas un pretterorisma vienības, lai nodrošinātu drošu ceļošanu.

Kopumā laikā no 20. decembra līdz 29. janvārim Austrālijas varas iestādes izvirzīja apsūdzības 49 pasažieriem par kopumā 69 noziedzīgiem nodarījumiem deviņās valsts lidostās. Apsūdzības ir par uzbrukumiem, narkotiku glabāšanu, ieroču nēsāšanu, kā arī nekārtības, esot alkohola reibuma stāvoklī.

Taču arī pirms Ziemassvētkiem ilgajā Covid-19 ierobežojumu laikā pēc ceļojumiem noilgojušies cilvēki naski pārkāpa likumus. No 2022. gada aprīļa līdz pat oktobrim Austrālijas varasiestādes izvirzīja apsūdzības vairāk nekā 330 cilvēkiem par apmēram 420 apsūdzībām.

"Dažu personu uzvedība lidojumos pēdējo mēnešu laikā ir bijusi šausminoša un atsevišķos gadījumos pat bīstama. Lidostas nav naktsklubi. Apsūdzības var tikt izvirzītas iereibušām personām lidojumos vai terminālī. Par pārkāpumiem, kas apdraud gaisa kuģa drošību lidojuma laikā var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz 20 gadiem,” brīdinājis AFP komisāra palīgs Skots Lī.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk
Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē Baltic Beach Hotel & SPA
18. maijā, atklājot sezonu, aicinām visus uz garšīgu un smaržīgu Grill ballīti pludmalē. Plašs grilēdienu klāsts, muzikāli priekšnesumi un | Skatīt vairāk
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Larnaka, Kipra. Aviobiļetes Estravel Latvia
Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT | Skatīt vairāk
no 199 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.75919104sec.