«airBaltic» 2023. gada pirmajos deviņos mēnešos sasniedz rekordlielus ieņēmumus

Latvijas lidsabiedrības airBaltic prezidents un izpilddirektors Martins Gauss (Martin Gauss) kopā ar valdes locekļiem – finanšu direktoru Vitoldu Jakovļevu un operatīvās vadības direktoru Paulu Cālīti – šīs dienas investoru zvana laikā iepazīstināja ar uzņēmuma 2023. gada 3. ceturkšņa un pirmo deviņu mēnešu finanšu rezultātiem. Pēc rekordaugstajiem pusgada rezultātiem airBaltic saglabā spēcīgus un pozitīvus darbības un uzņēmējdarbības rādītājus, kopējiem ieņēmumiem sasniedzot 510,6 miljonus eiro, kas ir par 41% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā gadu iepriekš. Turklāt pirmie deviņi mēneši tika noslēgti ar salīdzināmajiem EBITDAR 129,5 miljonu eiro apmērā, 2022. gada rādītāju pārsniedzot par vairāk nekā 74 miljoniem eiro.

Arī 2023. gada 3. ceturkšņa rezultāti liecina par augšupejošu tendenci, uzņēmumam sasniedzot rekordlielus salīdzināmos EBITDAR 72,7 miljonu eiro apmērā un 33,2% EBITDAR normu, kā arī strādājot ar 219,3 miljonu eiro ieņēmumiem. Pēdējais minētais rādītājs ir par 28% lielāks nekā attiecīgajā periodā pērn, norādot uz uzņēmuma spēcīgo izaugsmi un tirgus noturību.

airBaltic prezidents un izpilddirektors Martins Gauss (Martin Gauss): “2023. gada 3. ceturksnī un pirmajos deviņos mēnešos airBaltic konsekventi demonstrēja labus finanšu un darbības rezultātus. Šajā periodā bija vasara ar rekordaugstiem rādītājiem, kad ik mēnesi tika apkalpots gandrīz pusmiljons pasažieru un kopējais pieprasījums pastāvīgi pieauga. Izaugsme atspoguļojas arī mūsu ieņēmumos, pārsniedzot pusmiljarda eiro robežu. Neraugoties uz sarežģījumiem ar rezerves dzinēju piegādēm, kā dēļ nevarējām veikt lidojumus ar atsevišķām lidmašīnām un tika ietekmēta 3. ceturkšņa darbības rezultāti, airBaltic tomēr sasniedza vienu no augstākajām EBITDAR normām 3. ceturksnī. Rezultāti būtu vēl labāki, ja nebūtu šo dzinēju problēmu.”

“2023. gada vasaras sezonā, kas aviācijas nozarei tradicionāli ir laiks ar vislielāko pieprasījumu, airBaltic guva labumu no spēcīgas vasaras sezonas. Izaugsmi nodrošināja pieaugošais pieprasījums gan pēc atpūtas, gan biznesa ceļojumiem, ko pastiprināja mūsu tīkla stratēģiskā paplašināšana. airBaltic saglabā vadošās lidsabiedrības statusu Baltijā, neatlaidīgi attīstot svarīgo savienojamību no mūsu bāzēm – Rīgas, Tallinas, Viļņas un Tamperes. Kā galvenais savienojuma nodrošinātājs uz un no reģiona, mēs esam apņēmušies nodrošināt saviem vietējiem tirgiem labākos iespējamos aviopārvadājumu pakalpojumus. Mēs nemitīgi uzlabojam vispārējo pasažieru pieredzi un sniedzam nozīmīgu ieguldījumu reģiona ekonomikā,” piebilda Gauss.

2023. gada deviņos mēnešos airBaltic pārvadāja 3,4 miljonus pasažieru, kas ir par 41% vairāk nekā pirms gada. Kopējo veikto lidojumu skaits, ietverot ACMI-out lidojumus, palielinājies par 36% un sasniedzis 51 000.

Pilns ziņojums pieejams šeit: https://investors.airbaltic.com/lv/finansu-informacija

airBaltic nodrošina lidojumus vairāk nekā 100 maršrutos no Rīgas, Tallinas, Viļņas un Tamperes, piedāvājot ērtus savienojumus lidsabiedrības maršrutu tīklā Eiropā, Tuvajos Austrumos, Ziemeļāfrikā un Kaukāza reģionā. Pilns airBaltic lidojumu saraksts un biļetes ir pieejamas uzņēmuma mājaslapā www.airbaltic.com.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Latvija
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48527408sec.