Rīgas lidosta īsteno vērienīgus attīstības projektus un maina zīmolu

RIX Rīgas lidosta šogad uzsāks ambiciozu attīstības plānu īstenošanu – sāksies jaunā pasažieru termināļa būvniecība un darbs pie lidostas pilsētas RIX Airport City izveides. Uzņēmuma vīzija ir kļūt par nākotnes Ziemeļeiropas ceļošanas centru, kas veicinās visas Latvijas konkurētspēju reģionā un tautsaimniecības attīstību. Lai īstenotu stratēģiskos plānus, ir radīts konkurētspējīgs un mūsdienīgs RIX Rīgas lidostas zīmols un vizuālā identitāte.  

“Mēs gribam konkurēt ar Ziemeļeiropas reģiona lidostām, tāpēc RIX Rīgas lidostas piedāvājumam ir jābūt konkurētspējīgam. Jaunie attīstības projekti – lidostas jaunais pasažieru terminālis un lidostas pilsēta, tāpat kā mērķis kļūt par nozīmīgu reģiona ceļošanas centru noteica vajadzību veidot pilnvērtīgu, konkurētspējīgu un mūsdienīgu RIX Rīgas lidostas zīmolu. Tas ietver mūsu vērtības, apsolījumu klientiem un sadarbības partneriem un mūsu vīziju par RIX kā vienu no labāk savienotajiem biznesa un ceļošanas centriem reģionā,” skaidro RIX Rīgas lidostas valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa.

Ambiciozi attīstības plāni – jauns terminālis un lidostas pilsēta

Divi galvenie elementi, kas veidos jauno lidostas vidi, ir jaunais pasažieru terminālis un lidostas pilsēta RIX Airport City.  

Jaunā Rīgas lidostas termināļa ēka būs ilgtspējīga, moderna un ergonomiska, lai uzlabotu pasažieru ceļošanas pieredzi. Nākotnes prasībām atbilstošā pasažieru reģistrācijas zāle, drošības un robežkontroles zona, veikali un kafejnīcas, bagāžas apstrādes komplekss, jauni piebraucamie ceļi, daudzstāvu autostāvvieta un savienojums ar “Rail Baltica” staciju atradīsies pašreizējās īstermiņa autostāvvietas un piebraukšanas rampas vietā. Termināļa būvniecībai jāsākas šā gada otrajā pusē, un tā jāpabeidz līdz 2028. gada beigām. Kopējais būvapjoms būs vairāk kā 45 000 m2, bet investīcijas tiek lēstas 167 miljonu eiro apjomā.

Savukārt RIX Airport City būs jauna, daudzfunkcionāla pilsēta līdzās Rīgas lidostai, un tajā paredzēts izveidot viesnīcas, birojus un mazumtirdzniecības telpas, kā arī daudzveidīgus pakalpojumus pasažieriem, kravu apkalpotājiem un vietējiem iedzīvotājiem 24 hektāru plašā teritorijā. Tā būs jauna tipa pilsēta un pašpietiekams galamērķis, no kura pa auto, sliežu un gaisa ceļiem būs ērti un ātri sasniedzams Rīgas centrs, citas Latvijas pilsētas, pārējo Baltijas valstu galvaspilsētas un visa pasaule. 

Jaunais zīmols – Latvijas vizītkarte

Rīgas lidostas jaunais zīmola nosaukums ir RIX Rīgas lidosta jeb RIX Riga Airport angļu valodā. Nosaukumā saglabāts starptautiski atpazīstamais, lidostas darbinieku un sadarbības partneru iemīļotais lidostas kods RIX, savukārt pilnais nosaukums ir vienkāršots un padarīts tuvāks ikdienas lietojumam. Zīmola stratēģijā vienotā portfelī sakārtoti arī daudzie Rīgas lidostas pārvaldībā esošie apakšzīmoli, piešķirot tiem vienotu vizuālo identitāti un nosaukumus.  

Zīmola sauklis “Tuvāk, nekā gaidīji” ietver ideju par ērtu savienojumu un vieglu sasniedzamību gan lidostas robežās, gan visas pasaules kontekstā.

Lidosta ir Latvijas vizītkarte un valsts tēla veidotāja, tāpēc jaunā zīmola vizuālā valoda radīta, domājot par Latvijas dabu un kultūru, – zīmola zaļās, zilās un bēšās krāsas simbolizē dabu, bet grafiskie elementi ir latviešu etnogrāfisko rakstu zīmju un arhitektūras iedvesmoti.
Rīgas lidostas jauno zīmola stratēģiju un vizuālo identitāti veidoja atklātā konkursā izvēlētā dizaina studija “Asketic” sadarbībā ar reklāmas aģentūru “WKND”, iesaistot procesā arī lidostas darbiniekus un sadarbības partnerus. 

Zīmola stratēģijas un vizuālās identitātes izstrādes konkursā izvēlēts finansiāli izdevīgākais piedāvājums. Zīmola stratēģijas izstrāde izmaksāja 27 200 eiro, pamata zīmola (RIX Rīgas lidosta) un apakšzīmolu (RIX Airport City, RIX Ground Handling un RIX Academy) vizuālās identitātes pamatelementu izstrāde – 25 650 eiro. Savukārt zīmola vizuālās identitātes izstrādes izmaksu summa bija 39 757 eiro, un tajā iekļauta  grafiskā standarta, apģērba un transporta vizuālo konceptu, mājas lapas dizaina, informatīvo zīmju, video, digitālo reklāmas baneru, ieviešanas plāna, komunikācijas vadlīniju un citu materiālu izstrāde.  Zīmola izstrādes līguma kopējā summa: 92 607 eiro (bez PVN).

Zīmola ieviešana sākas pašlaik un notiks pakāpeniski līdz 2028. gadam, lai šim mērķim paredzētos līdzekļus izmantotu racionāli un taupīgi. Šogad jauno vizuālo identitāti plānots ieviest vairāk kā pusē materiālu – digitālajā vidē, lietvedības materiālos, suvenīros, izkārtnēs, termināļa informācijas materiālos, apģērbos, transportā un citviet.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024 Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Avis
,


SIXT Latvija
,


airBaltic
,


Rixwell Elefant Hotel semināru telpas
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.14054608sec.