10 prasības, kas darbā jāievēro stjuartēm

Meitenēm, kas vēlas iegūt vienu no kārotākajām profesijām pasaulē, noteikti nepietiks ar skaistām acīm un vēlmi dienu no dienas atrasties ceļā – stjuartes nedrīkst nēsāt brilles un lietot košas acu ēnas, turklāt viņām jāspēj pacelt 28 kilogramus smagus priekšmetus un pastāvīgi jāuztur svaiga elpa.

Laiku pa laikam izplatās stereotipi, kuros stjuartes profesija raksturota kā vilinoši viegla; reizēm meiteņu darba dienu desmit kilometru augstumā nezinātāji definē kā sapņa par "putna brīvību" piepildīšanos. Taču tas nebūt neatbilst patiesībai – pasažieru iegribas, ārkārtas situācijas, nogurdinoši tīrības standarti un garās maiņas ir tikai daļa no stjuaršu aizņemtās ikdienas.

Maksimāla pievilcība

Nav noslēpums, ka stjuartēm vienmēr jāizskatās lieliski. Dažas aviokompānijas "pievilcīgu izskatu" min kā vienu no būtiskākajām iezīmēm, kas raksturo labu stjuarti.

Bieži vien šīs profesijas pārstāvēm nav ļauts izmantot pārāk daudz meikapa, taču tai pašā laikā viņas nedrīkst izskatīties pārāk dabiski, kā arī lietot pārāk košas (tostarp zilas un rozā) acu ēnas un lūpu krāsu spilgti sarkanā, rozā, violetā vai oranžā tonī. Nav pieļaujams nedabīga toņa iedegums, sasprēgājuša roku āda vai nolobījusies nagu laka, bet visām pūtītēm jābūt pilnībā noslēptām.

Nekādu sviedru

Piemēram, Air New Zealand darbiniecēm padusēs jānēsā sviedru spilventiņi, lai izvairītos no sviedru aromāta un to radītajām pēdām uz apģērba.

Laba fiziskā forma

Dažas aviokompānijas pievērš pat šķietami pārlieku lielu uzmanību stjuaršu fiziskajai formai. Piemēram, reizēm meitenēm pilnībā apģērbtām jāspēj nopeldēt 50 metrus garu distanci un jāvar pacelt 28 kilogramu smagas avārijas durvis.

Nekādu lieku matiņu

Īpaša uzmanība tiek pievērsta deguna un ausu apmatojumam, kā arī uzacu kontūrām. Stjuartiem – vīriešiem katru dienu jāveic ādas attīrīšanas procedūras, lai tā vienmēr izskatītos lieliski. Turklāt viņiem jāatvadās arī no apmatojuma uz kakla un krūtīm. Pilotiem drošības nolūkos nedrīkst būt bārda, bet "kazbārdiņas" jāapgriež līdz 1,5 centimetru garumam. Lūpām jābūt pilnībā redzamām.

Vienmēr svaiga elpa

"Pienākumu izpildes laikā regulāri jālieto elpas atsvaidzinātājs, košļājamā gumija vai piparmētru ledenes, lai vienmēr saglabātu svaigu elpu" – šādi norādījumi doti kādam CNNgo.com reportierim, kurš mēģināja pieteikties darbā par stjuartu.

Bez brillēm

Lielākajā daļā gadījumu stjuaršu redzei jābūt perfektai – viņas nedrīkst nēsāt brilles. Taču reizēm ir pieņemama kontaktlēcu lietošana. Attiecībā uz acīm – sievietēm vienmēr nākas lietot skropstu tušu.

Tīrība ir ļoti būtiska

Stjuartēm ne tikai pilnībā jāsaprot higiēnas standartu nozīmīgums lidojuma laikā, bet arī pastāvīgi jāveic visi amata pienākumi, pedantiski rūpējoties par tīrību, kārtību un drošību.

Krīzes situācijā – ar vēsu prātu

Stjuartēm vienmēr jāspēj adaptēties jebkurai situācijai saprātīgā un sirsnīgā veidā, turklāt, neatkarīgi no apstākļiem, pasažieros jāvieš drošības un uzticamības sajūta.

Augums un svars ir stūrakmeņi

Vairumā aviokompāniju stjuaršu kandidātēm jāatbilst noteiktiem atļautā auguma parametriem, kas parasti variē aptuveni no 160 līdz 180 centimetriem. Lielākajā daļā gadījumu nepastāv striktu vidukļa apkārtmēra ierobežojumu, taču apkalpes locekļiem noteikti jāsver proporcionāli viņu augumam. Tas nepieciešams, lai varētu sēdēt nolaižamajos sēdekļos bez drošības jostas pagarināšanas un izkļūt pa avārijas izejas logu.

Jāieklausās un jābūt laipnām

Stjuartēm neapšaubāmi jāspēj ne tikai maksimāli koncentrēties uz pasažieru vēlmēm un iegribām, bet arī pašām jāuzdod atbilstoši jautājumi attiecīgā situācijā, iesaistoties sarunās, kas reizēm var nokaitināt pat visiecietīgāko personu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
“ŠEFA UZKODAS” pasākumu mājas Dvietē TAKA
Dvietē atrodas pasākumu māja, kuru var rezervēt un rīkot pilnīgi jebko! | Skatīt vairāk
Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē Baltic Beach Hotel & SPA
18. maijā, atklājot sezonu, aicinām visus uz garšīgu un smaržīgu Grill ballīti pludmalē. Plašs grilēdienu klāsts, muzikāli priekšnesumi un | Skatīt vairāk
Ēģipte skolēnu RUDENS brīvlaikā Estravel Latvia
Esiet tālredzīgi un gudri! iegādājieties ceļojumu skolenu RUDENS brīvlaikam jau tagad! Hurgada vai Šarm-el-Šeiha | Skatīt vairāk
no 685 EUR
Sala ar unikālu skaistumu! Latvia Tours
Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs. | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.28646111sec.