Astoņu kilometru augstumā atveras Airbus A380 avārijas durvis

Kāds britu tūrists dalījies pieredzētajā aptuveni astoņu kilometru augstumā, kad, pēc viņa vārdiem, ar sprādzienam līdzīgu troksni atvērušās Airbus A380 avārijas izejas durvis.

Deividam Rīdam un viņa dēlam Luisam tobrīd šķitis, ka gandrīz 300 miljonus eiro vērtajā aviolainerī eksplodējis spridzeklis. 

Incidenta brīdī aviokompānijai Emirates piederošā lidmašīna bija gaisā jau divas stundas. Rīds pastāstījis Daily Mail, ka biznesa klases salona avārijas izeja pēkšņi atvērās pusvirus par aptuveni četriem centimetriem – salonā ieplūda stindzinoši auksts gaiss un strauji nokritās gaisa spiediens.

Pasažieriem nācies piedzīvot šausmu pilnus mirkļus – pārbijusies stjuarte skrējusi pa salona eju, kliedzot, ka "durvis tūlīt atdalīsies", taču pēc tam viņa slēpusies aiz savas sēdvietas.

Kā apgalvo Rīds, lidmašīnas apkalpe brīnumainā kārtā nav veikusi ārkārtas nolaišanos – tā vietā sprauga pie durvīm aizpildīta ar segām un spilveniem, pēc tam to izolējot ar līmlenti. Par spīti šausminošam troksnim un temperatūrai zem nulle grādiem, lidojums turpinājies.

Asinis stindzinošos notikumus reisa Bangkoka – Honkonga pasažieri piedzīvoja pirmdien, 11. februārī.

"Mēs bijām gaisā jau aptuveni divas stundas, kad pēkšņi nogranda sprādzienam līdzīgs troksnis," stāsta Rīds. "Tas bija šokējoši skaļš, domāju, ka eksplodējis spridzeklis. Salonā strauji ieplūda aukstais gaiss. Stjuarte pielēca kājās un cieši uzlūkoja durvis – viņas sejas vaibsti bija pilnībā sastinguši. Tad viņa metās skriet pa eju, paķēra lidmašīnas iekšējo tālruni un sāka kliegt, ka durvis atdalīšoties, bet pēc tam paslēpās zem krēsla."

Rīds piebildis, ka pēc vairākiem apjukuma momentiem apkalpes locekļi steigšus meklējuši segas un spilvenus, lai ar tiem aizpildītu spraugu pie durvīm, visu nostiprinot ar līmlenti.

Pēc šausminošā lidojuma Rīda 18 gadus vecais dēls par notikušo ziņojis gaisa satiksmes uzraudzības dienestiem.

"Varam apstiprināt, ka reisa EK384 laikā no Bangkokas uz Honkongu pirmdien, 11. februārī, salonā bija dzirdams gaudojošs troksnis. Taču lidojuma drošība nevienā mirklī nav tikusi apdraudēta," atzinis Emirates pārstāvis.

Toties kāds Airbus pārstāvis apgalvo, ka durvju atvēršanās lidojuma laikā nav iespējama ne Airbus A380, ne citos aviolaineros, jo durvis atveras uz iekšpusi un tām ir īpaši droši slēdzeņu mehānismi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam! Latvia Tours
NORĀDI VĒLMES -> SAŅEM PIEDĀVĀJUMU ČARTERCEĻOJUMAM 30 MIN LAIKĀ MĒS PALĪDZĒSIM SAPŅIEM ĪSTENOTIES! ;) | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 30.04.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
Liepājā notiks pilsētas ātrumposms, Tet Rally Latvia uzvarētāju noskaidros Dienvidkurzemes novada Vecpils autotrasē. | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
Ekskursiju piedāvājums. Grieķija Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - | Skatīt vairāk
no 1099 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.1880641sec.