Sievieti lidostā aiztur par prezervatīvu un apakšveļas pārvadāšanu

Kāda ceļotāja no Kanādas apgalvo, ka divu nedēļu laikā viņu trīs reizes aizturējuši ASV robežsargi, kuri sievieti apvainojuši, nosaucot par prostitūtu, jo viņas bagāžā atrasti prezervtīvi un “sulīga apakšveļa”.

Britu Kolumbijas Universitātes absolvente Kleja Nikiforuka (vārds mainīts) par piedzīvoto saskarsmē ar lidostu darbiniekiem ASV izklāsta tīmekļa laikrakstam Huffington Post. Gados jaunā sieviete, ceļodama kopā ar kādu precētu vīrieti, vairākkārt saskārusies ar, pēc viņas vārdiem, "nelabvēlīgu" attieksmi.

Kleja atzīst, ka sākotnēji viņa aizturēta lidostā Vērmontas štatā, 2013. gada martā. Sievietes soma tur pārmeklēta vismaz piecas reizes – tajā atrasti astoņi prezervatīvi un apakšveļa. Pēc atkārtotām, dzēlīgām piebildēm no robežsargu puses, viņai beidzot piešķirta vīza ar ierobežojumu, kas derīga vien divas nedēļas.

Kā apgalvo Kleja, pēc divu nedēļām viņa atgriezusies Monreālas lidostā, kur atkal nopratināta. Robežsargi neatlaidīgi taujājuši, kādēļ viņa ceļo ar precētu vīrieti. Sieviete pat bijusi spiesta atzīt, ka viņas ceļabiedra sieva "ir informēta, taču nevēlas zināt detaļas" par abu romānu.

Arī nākamajā pieturā – Maiami lidostā – Kleja tikusi aizturēta, nopratināta, sarāta un pat iepliķēta, kā arī iegūti viņas pirkstu nospiedumi.

Pēc notikušā sieviete iesniegusi sūdzību, apgalvojot, ka kļuvusi par dzimumdiskriminācijas upuri. Tomēr ASV imigrācijas jurists Stīvs Goldšteins Kanādas laikrakstam Metro News atzinis, ka nekad iepriekš nav dzirdējis, ka tūristiem būtu liegta ieeja ASV viņu somās atrastu prezervatīvu dēļ.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.05.2024 - 08.05.2024 airBaltic pop-up lidojumi uz Liepāju Liepājas reģiona TIB
Latvijas lidsabiedrība airBaltic paziņo, ka nodrošinās pop-up lidojumus no Rīgas uz Liepāju 2024. gada jūlijā un augustā. | Skatīt vairāk
🇬🇷 KRĒTA tikai no 243 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskas košas dabas ainavas, saules pielietas pludmales, daudzveidīga virtuve un nesteidzīgs dzīvesstils. Izbaudiet vasaras brīvdienu pilnību | Skatīt vairāk
no 243 EUR
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
“ŠEFA UZKODAS” pasākumu mājas Dvietē TAKA
Dvietē atrodas pasākumu māja, kuru var rezervēt un rīkot pilnīgi jebko! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42427397sec.