Britu inženieri plāno izstrādāt revolucionāru dirižabli

Kāds britu uzņēmums nesen atklājis plānus radīt jauna tipa lidaparātu, kurš, domājams, nākotnē varētu ievērojami izmainīt aviopārvadājumu industriju.

"Airlander" (attēlā) ir lidmašīnas, dirižabļa un helikoptera hibrīds, kas radīts ar nolūku nodrošināt videi draudzīgu, vienkāršu, drošu un revolucionāru transportu.

Paredzams, ka 91 metru garais gaisa kuģis, kurš spētu veikt ievērojamu distanci, pārvadājot vairākas tonnas kravas, varētu tikt pārveidots arī par ekskluzīvu "debesu viesnīcu". Uzņēmuma "Hybrid Air Vehicles" tehniskais direktors Maiks Darems atzīst, ka ""Airlander" ir produkts, kam piemīt potenciāls izmainīt pasauli". Un, šķiet, viņa teiktais nebūt nav vien tukši vārdi.

"Airlander" ar vienu degvielas uzpildi gaisā varētu atrasties vairākas dienas, turklāt tas būtu ievērojami klusāks, efektīvāks un videi draudzīgāks lidaparāts nekā helikopteri vai lidmašīnas. Kā atzīst uzņēmuma pārstāvji, 60 procentus "Airlander" celtspējas nodrošinātu hēlijs tā tvertnēs, bet 40 procentus – gaisa kuģa fizelāžas aerodinamiskā forma.

Uzņēmuma "Hybrid Air Vehicles" pārstāvji prognozē, ka, ja viss izdosies kā iecerēts, jau tuvākajos gados jaunā tipa "hibrīddirižabļi" debesīs būs redzami tik pat bieži kā helikopteri. Tiek piebilsts, ka "Airlander" būs multifunkcionāls lidaparāts un varēs nosēsties gan uz sauszemes, gan uz ūdens. Pirmais "Airlander" lidojums sagaidāms 2016. gadā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 05.05.2024 4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.04.2024 - 04.05.2024 Izpēdo Dienvidkurzemi Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.99856901sec.