Avarē Virgin Galactic kosmoplāns; Brensons sola turpināt programmu

Britu uzņēmējs Ričards Brensons apņēmies noskaidrot cēloņus, kas izraisīja "Virgin Galactic" kosmoplāna "SpaceShipTwo" traģisko avāriju izmēģinājuma lidojuma laikā piektdien, 31. oktobrī, kurā viens no pilotiem gāja bojā, bet otrs tika smagi ievainots. Vienlaikus viņš izteicis vēlmi darīt visu, lai, neskatoties uz apstākļiem, piepildītu sapni par komerciālajiem pasažieru lidojumiem kosmosā.

Saņemot ziņas par nelaimi, Brensons devās uz Mohaves tuksnesi Kalifornijā, lai tiktos ar "Virgin Galactic" komandu un ASV Nacionālās Transporta drošības pārvaldes (NTSB) izmeklētājiem. Kosmoplāns "SpaceShipTwo" katastrofā cieta izmēģinājuma lidojuma laikā, atrodoties aptuveni 150 kilometrus uz ziemeļiem no Losandželosas.

"Mūsu pienākums pret pilotiem ir noskaidrot, kas tieši nogāja greizi," preses konferencē atzinis Brensons. "Ja mēs tiksim tam pāri, darīsim visu iespējamo, lai sapnis [par kosmosa tūrismu] tomēr tiktu piepildīts," viņš piebildis.

Katastrofā bojā gāja Maikls Alsburijs, inženieris un pilots izmēģinātājs, kurš ar "SpaceShipTwo" lidoja jau devīto reizi. Tikmēr otrs pilots Pīters Saibolds katapultējās; viņu glābēji atrada nepilnus divus kilometrus no sadragātās kosmoplāna fizelāžas un ar vidējiem līdz smagiem ievainojumiem nogādāja slimnīcā.

Kā norāda eksperti, "SpaceShipTwo" negadījuma izmeklēšana, visticamāk, koncentrēsies ap kosmoplāna raķešdzinēju, jo tas piektdien pirmo reizi tika darbināts ar jauna tipa degvielu. 

Jāatzīmē, ka piektdienas negadījums ir jau otrā nelaime, kas nepilnas nedēļas laikā satricinājusi privātās kosmosa lidojumu kompānijas. Proti, otrdien, 28. oktobrī nesējraķete "Antares", kuru palaida kompānija "Orbital Sciences", eksplodēja neilgi pēc starta no kosmodroma Virdžīnijas štatā. Sprādzienā tika iznīcināta krava, kuru bija paredzēts nogādāt Starptautiskajā kosmosa stacijā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis Valmieras TIC
19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini. | Skatīt vairāk
40 EUR
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42308712sec.