Strauji palielinājies «Lux Express» pārvadāto pasažieru skaits maršrutos no un uz Rīgu

Baltijas reģionā lielākā autobusu pārvadājumu kompānija “Lux Express” ziņo, ka šā gada pirmajos 9 mēnešos pārvadāto pasažieru kopskaits maršrutos no un uz Rīgu ir par 33 % lielāks nekā attiecīgajā laika periodā pērn, sasniedzot gandrīz 328 tūkstošus pasažieru. Pārvadāto pasažieru skaits audzis visos maršrutos. Vislielākais pieaugums bijis maršrutam Rīga–Tartu, kur pasažieru skaits palielinājies par 74 %, sasniedzot 25,5 tūkstošus pārvadāto pasažieru.

Uzņēmuma pārstāvji norāda, ka šogad pirmajos 3 ceturkšņos pasažieru skaits maršrutā Pērnava–Rīga pieaudzis par 37 % līdz 21,6 tūkstošiem pasažieru, maršrutā Rīga–Viļņa pārvadāto cilvēku skaits bija 91,4 tūkstoši pasažieru, pieaugot par 27 %. Savukārt maršrutā Tallina–Rīga pasažieru skaits bija 167,9 tūkstoši, kas ir par 26 % vairāk salīdzinājumā ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu.

Kā stāsta “Lux Express” Baltijas biznesa attīstības direktors Aldis Ķibēns, pārvadāto pasažieru skaita pieaugums šā gada 9 mēnešos uzrāda pozitīvu tendenci un ļauj cerēt uz labiem rezultātiem šogad kopumā.

“Ir prieks redzēt, ka Latvijas iedzīvotāji arvien vairāk izvēlas komfortu un iespēju apciemot savus tuvākos pārrobežas kaimiņus. Mēs rūpīgi sekojam līdzi ceļotāju paradumiem un vēlmēm un uz tiem reaģējam. Tostarp, lai nodrošinātu papildu komfortu saviem pasažieriem, šogad arī atjaunojām savu autobusu parku – iegādājoties 27 jaunus “Scania” autobusus,” norāda A. Ķibēns.

Šā gada novembra vidū “Lux Express” iesniedza pieteikumu Autotransporta direkcijai iekļaut maršrutus Rīga–Liepāja un Liepāja–Daugavpils komerciālo reģionālās nozīmes maršrutu sarakstā un izsniegt “AS Lux Express Estonia” uz tiem maršruta atļaujas.

Visi reisi maršrutos Rīga–Liepāja un Liepāja–Daugavpils tiks veikti ar nupat iegādātajiem    2023. gadā ražotajiem autobusiem “Scania Irizar i6s”, kas piedāvā vienu no augstākajiem komforta līmeņiem nozarē. Šie autobusi ir gandrīz par 15 % ekonomiskāki nekā līdzšinējie “Lux Express” modernākie un ekonomiskākie autobusi. Tiem ir par 30 % mazāka gaisa pretestība un vismaz par 13 % mazāk izmešu un degvielas patēriņa. Turklāt visos autobusos būs pieejamas tualetes, mediju ekrāni ar saturu arī latviski, kā arī bezmaksas karstie dzērieni, skaidroja A. Ķibēns.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54555607sec.