«LTG Link» vilcieni uz Rīgu kursēs katru dienu. Sākas biļešu tirdzniecība [1]

LTG grupas pasažieru pārvadājumu uzņēmums “LTG Link” aktīvi gatavojas jauna starptautiskā maršruta Viļņa–Rīga atklāšanai. Ikdienas tiešais vilciens no Viļņas izbrauks no rīta, bet no Rīgas – pēcpusdienā. Biļetes uz pirmajiem reisiem būs pieejamas no šodienas, 18. decembra, plkst. 13.30. Standarta biļete starp abām galvaspilsētām maksās 24 eiro. Pasažieri varēs izvēlēties standarta un pirmās klases biļetes.

"Šodien (18. decembrī) mēs sākam biļešu tirdzniecību pirmajam ziemas reisam uz Latviju, kurš notiks 27. decembrī. Esam jau pabeiguši svarīgākos sagatavošanās darbus un saņēmuši nepieciešamās atļaujas, tāpēc varam paziņot galvenās detaļas par gaidāmajiem braucieniem. Maršruts būs ērts ikvienam, arī tiem, kam ir individuālas vajadzības. Brauciens nebūs pārāk ilgs – tā paredzamais laiks būs konkurētspējīgs ar vieglajiem automobiļiem, taču nogurdinošas braukšanas vietā ceļojuma laiku būs iespējams pavadīt jēgpilni un pasažierus sagaidīs tāds komforts un ilgtspēja, kādu spēj piedāvāt tikai vilcieni," saka "LTG Link" vadītāja pienākumu izpildītājs Ģedimins Šečkus.

Maršruta galvenais mērķis būs nodrošināt ilgtspējīgas starptautiskas ceļošanas iespējas, tāpēc Latvijas teritorijā nebūs pieejami vietējie ceļošanas pakalpojumi posmā Jelgava–Rīga.  

“LTG Link” piedāvātais maršruts būs ērts tiem, kas plāno vienas dienas komandējumus Latvijā. Vilciens no Viļņas izbrauks katru dienu plkst. 6:30, no Kaišadores – plkst. 7:14, no Šauļiem – plkst. 8:51, no Jonišķiem – plkst. 9:30. Jelgavā vilciens ieradīsies plkst. 10:06, bet Rīgas Centrālajā stacijā – plkst. 10:43. Vilciens no Rīgas uz Viļņu katru dienu aties plkst. 15:28, no Jelgavas – plkst. 16:08. Šis vilciens Šauļus sasniegs plkst. 17:21, bet Viļņu – plkst. 19:51.

Paredzams, ka brauciens ar vilcienu starp abām galvaspilsētām ilgs aptuveni 4 stundas un 15 minūtes. Taču jāņem vērā, ka infrastruktūras uzlabošanas darbu dēļ brauciena laiks var nedaudz mainīties. Pasažieru ērtībām jaunajā kustības sarakstā paredzēta arī ērta pārsēšanās uz vilcienu maršrutā Kauņa–Viļņa – pārsēšanos plānots veikt Kaišadores stacijā.

Pasažieriem būs iespēja ceļot ar modernu Pesa 730 ML dīzeļvilcienu. Gan piekļuve vilcienam, gan tā iekšpuse ir pielāgota cilvēkiem ar individuālām vajadzībām un kustību traucējumiem. Vilciens ir aprīkots ar apkuri un ventilāciju, gaisa kondicionēšanu un Wi-Fi. Vilcienā ir 142 sēdvietas pasažieriem un 4 statīvi velosipēdiem. Visa brauciena laikā ir pieejamas karstas un aukstas uzkodas un dzērieni.

Pasažieri tiek aicināti iegādāties biļetes no šodienas. Ceļojumu uz Rīgu uzņēmums iesaka plānot savlaicīgi, un to vislabāk izdarīt tiešsaistē uzņēmuma tīmekļa vietnē www.LTGLink.lt un mobilajā lietotnē. Bērniem līdz 6 gadu vecumam, neaizņemot atsevišķu sēdvietu vilcienā, brauciens būs bezmaksas, bet bērniem vecumā no 6 līdz 16 gadiem tiks piemērota 30 procentu atlaide.

Uzņēmums nesen ir arī uzlabojis klientu apkalpošanas standartus savos vilcienos. Lai apmierinātu dažādu pasažieru vajadzības, visos vilcienos – gan iekšzemes, gan starptautiskajos – tagad vairāk uzmanības tiks pievērsts klusajai zonai pirmās klases vagonos. Mērķis ir padarīt ērtāku ceļošanu tiem, kas vēlas dalīties ceļojuma pieredzē ar līdzbraucējiem, un panākt, lai vilcieni būtu īpaši klusi, ar plašākām sēdvietām un kontaktligzdām ierīču uzlādei.

Pasažieriem līdzi jāņem personu apliecinoši dokumenti. Šajā starptautiskajā maršrutā ir atļauts pārvadāt personīgo rokas bagāžu un velosipēdus (iepriekš iegādājoties attiecīgo biļeti). Fiksētā cena par velosipēdu visā maršrutā ir 10 EUR. Tāpat kā Lietuvā, arī Latvijā ceļošana ar mīļdzīvniekiem ir atļauta, ja ir derīga Eiropas mīļdzīvnieka pase un tiek ievērotas veselības un higiēnas prasības. Sīkie mīļdzīvnieki īpašās somās var ceļot bez maksas, bet lielāki  – par fiksētu maksu 5 EUR. “LTG Link” piedāvā arī starptautiskās “Eurail” vilcienu biļetes, tāpēc “Eurail” biļešu īpašnieki var ceļot arī starp Lietuvu un Latviju.  

Plašāka informācija par starptautisko maršrutu ir pieejama uzņēmuma tīmekļa vietnē www.LTGLink.lt.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Jānis 12/19/2023 10:19 Viss kā vienmēr, viss lietuviešiem. Latvijas iedzīvotājiem jāpaliek pa nakti Viļņā, kamēr lietuvieši atbrauc no rīta pie mums, izdara savas lietas un vakarā dodas atpakaļ uz mājām.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 01.05.2024 GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Ēģipte skolēnu RUDENS brīvlaikā Estravel Latvia
Esiet tālredzīgi un gudri! iegādājieties ceļojumu skolenu RUDENS brīvlaikam jau tagad! Hurgada vai Šarm-el-Šeiha | Skatīt vairāk
no 685 EUR
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17851496sec.