Video intervija ar Sintiju Pusaudzi, LIAA studentu zinātniski pētniecisko darbu 2022.gada konkursa balvas ieguvēju

Video intervija (35 min.) ar Sintiju Pusaudzi, kura ir LIAA studentu zinātniski pētniecisko darbu 2022.gada konkursa balvas ieguvēja un Liepājas reģiona tūrisma informācijas biroja vadītāja.

Intervijas vadītājs: Aivars Mackevičs

Intervijas vieta: Zoom.com

Maģistra darbs: ILGTSPĒJĪGAS VADĪBAS NOZĪME LATVIJAS VALSTSPILSĒTU TŪRISMA INFORMĀCIJAS CENTRU PĀRSTĀVĒTĀS TERITORIJAS ATPAZĪSTAMĪBAS VEICINĀŠANĀ.

Autores pētītajā nozarē ļoti izteikti parādās cieša saikne starp uzņēmuma vadību, tās pielietotajām vadības metodēm, kas atstāj nozīmīgu ietekmi uz sadarbību ar partneriem un klientiem, sniegto pakalpojumu kvalitāti un rezultējas uzņēmuma pārstāvētās teritorijas atpazīstamības veicināšanā vai tieši otrādi - zaudēšanā. “Pilsētām un apkārtnes reģioniem ir jāievieš reālas stratēģijas, lai atšķirtos un turpinātu piesaistīt tūristus un investorus, potenciālos iedzīvotājus. Starp šīm stratēģijām ir teritoriālais mārketings. Stratēģijas būtība ir teritorijas pievilcības politikas darbība īstermiņā unvidējā termiņā, kas pārliecina šeit ierasties tūristus, investorus un potenciālos iedzīvotājus.” (Hassibs & Ibtissems, 2018).

Katrs vadītājs, saprotami, vēlas realizēt savus personīgos mērķus un vēlmes, esot šajā amatā, nevis pilnveidot uzņēmuma darbību, paplašinot sadarbības partneru loku, apgūstot jaunus mērķtirgus. Ikreiz vadības maiņa anulē visu iepriekš paveikto, rosina procesu sākšanu no jauna, nevis virzīšanos tālāk. Tādējādi uzņēmums ilgstoši atrodas vienā posmā, bez attīstības. Tā kā uzņēmums ir tieši atbildīgs par tā pārstāvētās teritorijas atpazīstamību, šāda vadības regulāra maiņa ir negatīvi ietekmējusi teritoriālo atpazīstamību. Šajā brīdī uzņēmumam būtu vienoti jāstrādā pie tā, lai veicinātu teritorijas atpazīstamību tālajos mērķtirgos nevis no jauna atgūtu iepriekš sekmīgi veidoto teritorijas atpazīstamību prioritārajos, jeb, tuvajos mērķtirgos. Tādējādi ir nopietni ietekmēts uzņēmuma pamatdarbības jēgpilns pamatojums un finanšu līdzekļu korekts izlietojums plānotajiem mērķiem. Ilgtspēja nozīmē mazināt darbību tiešu un netiešu negatīvo ietekmi uz uzņēmējdarbības attīstību.

“Ilgtspējīgas vadības mērķis ir virzīt uzņēmumu un tā komandu uz ilgtspējīgu attīstību, īstenot sociāli atbildīgu darbu un izmantot sociāli atbildīga uzņēmuma metodes. Ilgtspējīgu vadību nav viegli īstenot: tā nav atkarīga tikai no līdera spējām un apņēmības; ir svarīgi saglabāt nepārtrauktu uzmanību un pūles progresa meklējumos; tomēr lielākā daļa vadītāju un viņu atbalstītāju nereti izdeg, un viņu vietā nākošie vadītāji ne vienmēr spēj turpināt iesākto darbu un noturēt sasniegtos rezultātus. Ir skaidrs, ka viss uzņēmuma kopējais sniegums ir atkarīgs no tā vadības darbības efektivitātes, tāpēc vadītāji, kuri savā darbībā piemēro ilgtspējas principus, kalpo gan konkrētam uzņēmumam, gan noteiktai teritorijai.” (Šimanskienė & Župerkienė, 2014).

Pētījuma objekts: Ilgtspējīga vadība Latvijas valstspilsētu tūrisma informācijas centru darbībā

Pētījuma priekšmets: Ilgtspējīgas vadības nozīme Latvijas valstspilsētu tūrisma informācijas centru pārstāvētās teritorijas atpazīstamības veicināšanā 

Pētījuma mērķis: Izstrādāt rekomendācijas ilgtspējīgas vadības principu pilnveidei Latvijas valstspilsētu tūrisma informācijas centriem to pārstāvētās teritorijas atpazīstamības veicināšanai

Pētījuma uzdevumi:

1. Analizēt zinātnisko literatūru par ilgtspējīgu vadību, tās principiem un modeļiem, teritoriālās atpazīstamības veicināšanas iespējām, ilgtspējīgas vadības nozīmi teritorijas atpazīstamības veicināšanā.

2. Raksturot esošo situāciju Latvijas valstspilsētu tūrisma informācijas centru pārstāvēto teritoriju atpazīstamības veicināšanā.

3. Noskaidrot ilgtspējīgas vadības principu pielietojumu Latvijas valstspilsētu tūrisma informācijas centros.

4. Noskaidrot ilgtspējīgas vadības principu saistību ar Latvijas valstspilsētu tūrisma informācijas centru pārstāvētās teritorijas atpazīstamību primārajos mērķtirgos.

5. Veikt iegūto datu apstrādi un analīzi.

6. Izstrādāt secinājumus un rekomendācijas ilgtspējīgas vadības kodeksa izstrādei un ieviešanai Latvijas valstspilsētu tūrisma informācijas centros to pārstāvētās teritorijas atpazīstamības veicināšanai.

Pētījuma jautājumi:

1. Vai Latvijas valstspilsētu tūrisma informācijas centri savas pārstāvētās teritorijas atpazīstamības veicināšanā balstās uz ilgtspējīgas vadības principiem?

2. Vai ilgtspējīgas vadības principu īstenošana Latvijas valstspilsētu tūrisma informācijas centros ir saistīta ar teritorijas atpazīstamību primārajos

mērķtirgos, veicinot jaunu sadarbības partneru piesaisti un tūristu plūsmu no šiem mērķtirgiem?

3. Kā veicināt ilgtspējīgas vadības īstenošanu Latvijas valstspilsētu tūrisma informācijas centru darbībā to pārstāvētās teritorijas atpazīstamības veicināšanai?

Sadarbībā ar LIAA.gov.lv


Lūdzu skatiet video pēc uzlādes... zemāk!
20230601-LIAA

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.72495103sec.